Roope Ankan elämä ja teot 1 (engl. The Life and Times of Scrooge McDuck) on Don Rosan kirjoittama ja piirtämä sarjakuvien kokoelma Roope Ankan elämän eri vaiheista. Alkuperäiset kaksitoista lukua muodostivat 212-sivuisen kokonaisuuden, mutta Rosa on jälkeenpäin lisännyt lukuihin ylimääräisiä ruutuja ja jopa luonut kokonaan uusia lukuja. Nämä julkaistiin syksyllä 2007 omana kirjanaan Roope Ankan elämä ja teot 2.

Kokoelman tarinat muodostavat jatkumon, joka kertoo Roopen elämän keskeisimmistä tapahtumista syntymästä vuonna 1867 vuoteen 1947. Tarinoihin on sisällytetty melkein kaikki Carl Barksin tarinoissa esiintyneet maininnat Roopen elämästä ajalta ennen kuin hän kohtasi Akun sekä Tupun, Hupun ja Lupun tarinassa Joulu Karhuvuorella. Tämän tapahtuman Rosa on sijoittanut sarjan ilmestymisajankohdan mukaan vuoteen 1947. Viimeinen, kahdestoista episodi sijoittuu tarkkaan ottaen ajallisesti Joulu Karhuvuorella -seikkailun viimeisen ja toiseksi viimeisen ruudun välille. Roope Ankan elämä ja teot tarjoaa myös paljon tietoa muiden Roopeen liittyvien hahmojen taustoista ja alkuperistä.

Kahta ensimmäistä lukua lukuun ottamatta Roope Ankan elämä ja teot julkaistiin Aku Ankassa vuosien 1992, 1993 ja 1994 aikana. Vuonna 1997 se julkaistiin myös kovakantisena kirjana, joka sisälsi kaikki alkuperäiset luvut lisäruutuineen, niiden kansikuvitukset, sekä tekijän omat kommentit lukujen tekemisestä ja yksityiskohdista. Kirja myytiin nopeasti loppuun niin Suomessa kuin Skandinaviassakin, ja vuosina 2001 ja 2006 siitä otettiin kaikkiaan kolme uusintapainosta. Vuonna 2007 julkaistiin jatko-osan ilmestymisen yhteydessä uusi laitos, joka sisältää jonkin verran uutta lisämateriaalia (kuten eri piirtäjien kansikuvia kirjan tarinoihin ja Aku Ankan sukupuun kokonaisuudessaan) sekä kokonaan uudistetun värityksen. Jo vuoden 2001 toinen painos sisälsi korjauksia ensimmäisen laitoksen typografisiin virheisiin, mutta ei tiettävästi muita muutoksia. Ensijulkaisun yhteydessä 1997 julkaistiin myös sadan kappaleen nahkakantinen erikoispainos.

Don Rosa sai vuonna 1995 teoksesta Eisner-palkinnon parhaasta sarjamuotoisesta tarinasta.

Tarinat:

1. Osan tarinat:
 
Luku I (1877–1880) Klaaninsa viimeinen (The Last of the Clan McDuck)

D 91308 - 15 sivua - ei julkaistu Aku Ankka -lehdessä

Fergus MacAnkka kertoo Roopelle MacAnkan klaanin historian. Seuraavana päivänä hän täyttää kymmenen vuotta ja ansaitsee ensilanttinsa kengänkiillottajana. Roope alkaa kiillottaa kenkiä kadulla ja myöhemmin myydä turvetta klaaninsa tiluksilta Ankkapurhan linnasta, kunnes on saanut tarpeeksi rahaa matkaan Amerikkaan. Välissä hän kuitenkin ehtii tavata erään sukulaisensa haamun ja oppia paljon asioita suvustaan.
 
Luku II (1880–1882) Mississippin mestari (The Master of the Mississippi)

28 sivua, ei julkaistu Aku Ankka -lehdessä

Roope saapuu 13-vuotiaana Amerikkaan Mississipille. Heti luvun alussa pikku-Roope joutuu taskuvarkaan uhriksi, mutta huomaa sen vasta jälkeenpäin kysyttyään Angus MacAnkan olinpaikkaa häneltä. Saluunan olinpaikka tai nimi ei liity mihinkään barksilaiseen faktaan, mutta Galt-Hotelli Saluuna sijaitsee joka tapauksessa Pääkadun ja 1. kadun kulmassa. Sinne päästyään Roope näkee "Hiidenkirnun" pelaamassa korttia Alvari Karjua vastaan. Tämän jälkeen Angus-setä huomaa Roopen ja pestaa hänet laivapojaksi paatilleen. Luvussa Roope kohtaa ensimmäisen kerran Karhukoplan isoisät  ja Petteri Pelottoman, Pelle Pelottoman isoisän, joka kehittelee ainakin omasta mielestään mullistavaa ainetta, jonka nimi on "Vedenpuhdistuspilleri".

Myöhemmin Roope saa laivan omakseen. Lopuksi Roope lähtee kohti länttä.

Luku III (1882–1882) Julman maan jehu (The Buckaroo of the Badlands)

D 92008 - 15 sivua - julkaistu Aku Ankka -lehden numerossa 47/92

Roope saapuu junalla länteen, mutta putoaa junasta ja ryhtyy cowboyksi. Cowboyna ollessaan hän lähtee hankkimaan takaisin päämieheltänsä Murdo MacKenzieltä varastettua palkintohärkää. Tarinassa Roope tapaa Jesse Jamesin ja Amerikan tulevan presidentin, Theodore Rooseveltin ja pelstaa hänet saa itselleen Hortensia-hevosen, ja kuulee ensimmäistä kertaa neliskulmaisista kananmunista.

Luku IV (1883–1885) Kuparikukkulan kuningas (The Raider of the Copper Hill)

D 92083 - 15 sivua - julkaistu Aku Ankka -lehden numerossa 2/93

Murdo MacKenzie joutuu irtisanomaan Roopen ja Roope päättää ryhtyä mainariksi. Hän löytää kuparia aivan Anacondan kuparikaivoksen vierestä ja työskentelee ahkerasti rikastuakseen. Howard Pennonen, Kroisos Pennosen isä, antaa Roopelle, joka on juuri saamaisillaan Anakondan kaivoksen lakiteitse haltuunsa, oppitunnin kaivamisesta. Roope joutuu kuitenkin luopumaan kaivoksesta ennen kuin edes on saanut sen haltuunsa saadakseen rahaa ja voidakseen auttaa taloudellisissa vaikeuksissa olevaa perhettään. Lopuksi Roope suuntaa takaisin kohti kotiaan.

Luku V (1885) Ankkapurhan uusi valtias (The New Laird of Castle McDuck)

D 92191 - 15 sivua - julkaistu Aku Ankka -lehden numerossa 11/93 nimellä "Klaaninsa viimeinen"

Roope palaa Skotlantiin pelastaakseen MacAnkkojen linnan pakkohuutokaupalta. Hän haastaa erään Vaskervillen kaksintaisteluun, mutta putoaa taistelun päätteeksi epäonnisesti vallihautaan. Vallihaudan pohjassa rautapaidassa maatessaan hän kuoleman rajamailla vierailee tapaamassa esi-isiään taivaallisilla golf-kentillä, mutta saa uuden tilaisuuden ja ensilantin avulla ruuvaa itsensä viime hetkellä vapaaksi haarniskasta. Ankkapurha lunastetaan MacAnkkojen haltuun.

Luku VI (1886–1889) Transvaalin tuittupää (The Terror of the Transvaal)

D 92273 - 12 sivua - julkaistu Aku Ankka -lehden numerossa 18/93

Roope menee kultaryntäyksen mukana Etelä-Afrikkaan ja tapaa Kulta-Into Piin, joka ryövää hänet. Roope oppii ettei kenenkään vieraaseen voi täysin luottaa. Roope kostaa Kulta-Intolle ja hoitaa hänet vankilaan, mutta kultaa hän ei onnistu löytämään juuri ollenkaan.

Luku VII (1893–1896) Uniajan urho (The Dreamtime Duck of Never-Never)

D 92314 - 15 sivua - julkaistu Aku Ankka -lehden numerossa 24/93 nimellä "Unten poluilla"

Roope menee Australiaan ja tapaa erämaassa aboriginaalin, joka kertoo Roopelle uniajasta. Roopella on mahdollisuus rikastua ensimmäistä kertaa varastamalla suuri opaali, mutta hän jättää tilaisuuden käyttämättä. Varas vie Roopen ensilantin, mutta Roope saa sen takaisin luolanseinään maalatun unitarun avulla. Unitarusta Roope päättelee, että hänen tulee mennä Yukoniin. Unitarinassa seikkailevat Roope, Aku, Tupu, Hupu ja Lupu.

Luku VIII (1896–1897) Klondiken keisari (The King of the Klondike)

D 92514A - 25 sivua - julkaistu Aku Ankka -lehden numeroissa 29–31/93

Roope matkaa Yukoniin, josta löytyy kultaa. Roope löytää laakson, jossa kukaan ei ole käynyt vielä etsimässä ja vuosien uurastuksen jälkeen löytää hanhenmunan kokoisen kultahipun. Hän tapaa myös ensimmäisen kerran rakkaansa, Kultu Kimalluksen. ja vangitsee hänet osa-aikaisesti laaksoonsa.
 
Luku IX (1899 - 1902) Ankantaan miljardööri (The Billionaire of Dismal Downs)

D 93121 - 15 sivua - julkaistu Aku Ankka -lehden numerossa 45/93 nimellä "Ankkapurhan miljardööri"

Tultuaan miljardööriksi Roope palaa Skotlantiin, jossa hän osallistuu Ylämään perinteisiin kisoihin ja huomaa, ettei kuulu Skotlantiin. Lopulta hän lähtee siskojensa, Matildan ja Hortensian kanssa kohti Ankkalinnaa, jossa hän omistaa kukkulan. Roopen isä kuolee juuri Roopen lähdön jälkeen.
 
Luku X (1902) Ankkalinnakkeen valloittaja (The Invader of Fort Duckburg)

D 93227 - 15 sivua - julkaistu Aku Ankka -lehden numerossa 10/94
 
Roope häätää Sudenpennut Ankkalinnakkeelta. He pyytävät Yhdysvaltain presidentin, Theodore Rooseveltin, apuun. Hän päättää hankkia Ankkalinnakkeen takaisin ja kohtaa Roopen keskellä taistelua. Molemmat muistavat toisensa, lopettavat kahakoinnin, ja muistelevat omia tapahtumiansa nuotiotulen äärellä. Roope tapaa myös Ankkojen perheen ja Karhukoplan, jonka hän oli kohdannut aikaisemmin Louisvillessä. Lopussa ankkalinnakkeen paikalle rakennetaan Roopen rahasäiliö. Tarinan alussa Roopen siskot määräävät Roopen käyttämään silmälaseja koko ajan, sillä tämän näkö on huonontunut huomattavasti.

Luku XI (1909–1930) Maailman rikkain ankka (The Richest Duck in the World)

D 93288A - 24 sivua - julkaistu Aku Ankka -lehden numerossa 15–17/94

Roope matkustelee ympäri maailmaa rikastuen kovaa vauhtia. Hän pakottaa loitsija Foola Zoolan voodoo-heimon pois mailtaan ja kostoksi loitsuja kiroaa Bombi-zombin vainoamaan häntä jatkuvasti.Bombi tuleekin myöhemmässä vaiheessa Ankkalinnaan. Roope palaa Ankkalinnaan monien mutkien kautta ja tapaa 10-vuotiaan sisarenpoikansa Aku Ankan ja tämän kaksoissisaren Dellan. Samana päivänä hän suututtaa perheensä ja menettää kaikki kontaktinsa heihin, sekä tulee maailman rikkaimmaksi ankaksi.

Luku XII (25. joulukuuta 1947) Ankkapalatsin erakko (The Recluse of McDuck Manor)

D 93488A - 19 sivua - julkaistu Aku Ankka -lehden numerossa 22/94
 
17 vuoteen Roopella ei ole mitään yhteyksiä perheeseensä. Hän päättää kutsua Akun ja tämän sisarenpojat - Tupun, Hupun ja Lupun - jouluaterialle. Hän esittelee heille vanhan rahasäiliönsä, jota uusi Karhukopla-sukupolvi tulee ryöstämään. Roope lähtee yhdessä sukulaistensa kanssa takaa-ajoon ja saa Karhukoplan kiinni. Luvussa Roope on samankaltainen kuin ensiesiintymisessään Joulu Karhuvuorella eli äkäisempi kuin muulloin.

Tästä tarinasta sen tekijät saivat vuonna 1995 Will Eisner -palkinnon, joka löytyy sivulta 246, ruutu 10. Rosa lisäsi sen huomionosoitukseksi, vaikka se onkin mahdotonta todellisessa elämässä, koska sarjahan liittyy vuoteen 1947 ja palkinnon sarjan tekijät saivat sen 1995.

B-osat

Alkuperäisten kahdentoista luvun lisäksi Rosa lisäsi teokseen jälkeenpäin niin sanottuja b-lukuja, jotka on tarkoitettu täyttämään alkuperäisten tarinoiden väliin jääviä vuosia. Tähän mennessä b-osia on tullut viisi:

Luku IIIb: Cutty Sarkin cowboykapteeni (The Cowboy Captain of Cutty Sark) - julkaistu Aku Ankka -lehden numeroissa 6-7/99

Luku VIb: Hämäyksen hurrikaani (The Vigilante of Plizen Buff) - julkaistu Aku Ankka -lehden numeroissa 52/96-2/97

Luku VIIIb: White Agony Creekin vanki (The Prisoner of the White Agony Creek) - julkaistu Aku Ankka -lehden numeroissa 18-20/06

Luku VIIIc: Yukonin sydämet (The Hearts of Yukon) - julkaistu Aku Ankka -lehden numeroissa 4-6/96 nimellä Yokonin sydän.

Luku Xb: Culebran liikenero (The Sharpie of the Culebra Cut) - julkaistu Aku Ankka -lehden numeroissa 38-40/02.

Tiesitkö, että Roope Ankan elämän ja teot -julkaisuista on ilmestynyt joka keräilijän unelma: molemmat teokset samassa paketissa, upeassa kotelossa? Roope Ankan elämä ja teot 1–2 -eepoksen löydät Aku Ankan kaupasta.

Toinen osa: Roope Ankan elämä ja teot 2

Kirjasta on julkaistu myös toinen osa. Toisessa osassa ovat yllä olevat b-osat ja muita Don Rosan tekemiä Roope Ankan nuoruuteen liittyviä tarinoita.

Muut toisessa osassa olevat tarinat:

Ensilantin tarina (luku 0) (Of Ducks and Dimes and Destines) - Julkaistu Aku Ankka-lehdessä 24/1995 nimellä ''Onnenlantin tarina".

Lumikenttien kimallus (Last Sled to Dawson) - Julkaistu Aku Ankka-lehdissä 35-38/1990.

Unelmoiden läpi elämän (The Dream of a Lifetime) - Julkaistu Aku Ankka lehdíssä 9-10/2003.

Iines-lehti on Iines Ankan mukaan nimensä saanut Ankkalinnan naisten elämään painottuva sarjakuvalehti. Lehti perustettiin lokakuussa 2003 ja tuolloin sitä julkaistiin vain kaksi numeroa, myöhemmin se ilmestyi joka toinen kuukausi.

''Iines'' uudistettiin taannoin käsilaukkukokoon ja sivumääräkin kasvoi 76 sivuun! Lehdestä tuli aika suosittu ja myyntiluvut vakiintuivat 10 000 kappaleen tienoille. Lehti kuitenkin lopetettiin 2009 huonon taloudellisen menestyksen takia.

Lehti lisäsi myös tyttöjen kiinnostusta Aku Ankkaan ja sarjakuviin ehkä sen takia, että usein tarinoissa puhutaan arkielämän asioista, kuten lastenkasvatuksesta, koulunkäynnistä, ystävyyssuhteista, yms.

Iineksen sivuilta löytyy myös ristikoita, testejä ja faktajuttuja Ankkalinnaan ja asukkaisiin liittyen sekä joskus julistekin.

Useimmat lehden tarinoista on julkaistu Iinestä vastaavassa hollantilaisessa Katrien-lehdessä, jota varten monet tarinoista onkin luotu.

Lähteet: Wikipedia ja Sanoma Magazines

Aku Ankan taskukirja on Suomessa vuodesta 1970 alkaen julkaistu, nykyään kerran kuukaudessa ilmestyvä taskukokoinen lapsille ja nuorille suunnattu Disney-sarjakuvakirjasarja. Tavallisessa taskukirjassa on 256 sivua.

Kuukausittain ilmestyvien taskukirjojen lisäksi Aku Ankan taskukirjojen sarjaan kuuluvat erikoisnumerot, jotka kuitenkin väistyivät vuonna 2001 teemanumeroiden tieltä. Erikoisnumeroita ilmestyi vuodessa yksi kappale, tosin vuosina 1994-1997 niitä ei ilmestynyt yhtäkään. Teemataskareita ilmestyy vuodessa 1-4 kappaletta. Marraskuussa 2007 markkinoille ilmestyi uusi,Aku Ankan minitaskukirja. Minitaskari on huomattavasti normaalia taskukirjaa pienempi ja se mahtuu vihdoin taskuun. Myös vuonna 1978 ilmestymisensä aloittanut satasivuinen Roope-setä-lehti on eräänlainen Taskarin sisarjulkaisu.

Kirjojen sarjakuvat ovat pääasiassa italialaista alkuperää. Tarinat ovat käännöksiä Italian Topolino-lehden sarjakuvista. Vuoteen 1991 (numeroon 142) saakka taskukirjat käännettiin suomen kielelle saksankielisistä taskukirjoista, jotka taas olivat usein käännöksiä ranskalaisista taskukirjoista. Nämä alkukieliset taskukirjat sisälsivät ranskalaisten ja saksalaisten toimitusten valitsemia italialaisia sarjoja, joiden tarinat on sidottu toisiinsa erikseen piirretyn kehyskertomuksen avulla. Nämä kehyskertomukset, toisin sanoen esinäytökset, olivat siihen asti yksi suomenkielisen taskukirjan tavaramerkeistä. Esinäytökset palasivat taskukirjoihin uudelleen heinäkuun 2006 numerossa 319 (Miljoonakaappaus), joka oli samalla johdanto taskukirjan  numero 320 ensimmäiseen tarinaan. Esinäytös nähtiin taas kesäkuun 2009 taskukirjassa 354 (Pallo hallussa) ja helmikuun 2011 numerossa 374 (Valiojoukko). Esinäytöksien lopullisen paluun kohtaloa ei ole vielä päätetty.

Painatuskulujen laskemiseksi taskukirjoja julkaistiin alkujaan puoliksi nelivärisinä, puoliksi mustavalkoisina siten, että joka toinen aukeama oli värillinen ja joka toinen mustavalkoinen. Samoin oli ainakin Ruotsissa.Taskukirjat muuttuivat kokonaan nelivärisiksi vuoden 1993 alusta. Ensimmäinen kokonaan värillinen taskukirja oli numero 154: Nyt nappaa! Myöhemmin myös vanhojen taskukirjojen uusintapainoksia ryhdyttiin tekemään kokonaan värillisinä.

Vuoden 1995 alusta (taskukirjasta numero 178) lähtien yhden vuoden Taskarien selkämykset ovat muodostaneet yhtenäisen kuvan. Taskari numero 176 oli kaikkien aikojen ensimmäinen Tuplataskari eli 512-sivuinen. Poikkeuksellisesti vuoden 2010 toisessa Tuplataskarissa (taskari 369) on sivuja 768 Taskarin 40-vuotisjuhlan kunniaksi eli se onkin ihka ensimmäinen Triplataskari.  Joulukuussa 2004 ilmestyi kolmassadas Aku Ankan taskukirja, jossa oli 300 sivua, kun taas maaliskuussa 2010 ilmestynyt Taskari 363 kantoi 40 lisäsivua tavalliseen nähden Siinä oli siis yksi lisäsivu joka vuodelta Taskareiden 40-vuotisen taipaleen kunniaksi. Vuonna 2011 ilmestyi myös englanninkielinen taskukirja.

Koko olemassaolonsa ajan Aku Ankan taskukirja on ollut erittäin suosittu julkaisu. Se on eräs Suomen myydyimpiä kuukausittain ilmestyviä julkaisuja.

Aku Ankan taskukirjoista on julkaistu useita erikielisiä variaatioita lukuisissa maissa. Näihin lukeutuvat muun muassa sisarjulkaisut Lustiges Taschenbuch Saksassa ja Kalle Ankas Pocket Ruotsissa.

Taskukirjojen selkämykset

1995: Aku Ankka (Taskarin 25-vuotisjuhlan kunniaksi)
1996: Tupu, Hupu ja Lupu (sisarenpoikien 59-vuotisjuhlan kunniaksi)
1997: Roope Ankka nukkuu rahakasan päällä (saiturin 50-vuotisjuhlan kunniaksi)
1998: Mikki Hiiri ja syntymäpäiväkakku (Mikin 70-vuotisjuhlan kunniaksi)
1999: Taikaviitta ja Ankkalinnan yö (viittasankarin 30-vuotisjuhlan kunniaksi)
2000: Aku heittelemässä vanhoja taskareita (taskarin 30-vuotisjuhlan kunniaksi)
2001: Sarjakuvien piirtämisen vaiheet
2002: Pelle Pelottoman paja
2003: Roopen Rahasäiliön holvi
2004: Akulla on ilmapallot hajoamassa (Akun 70-vuotisjuhlan kunniaksi)
2005-2006: Ankkalinnan väki yhdessä poseeraamassa (Disney-sarjakuva 75-vuotta)
2007: Iines, Pojat ja Roope lahjoineen (Iineksen 75-, Ankanpoikien 70- ja Roopen 60-vuotisjuhlan kunniaksi)
2008: Hessu, Sisu ja Minni Mikin grillijuhlissa (Mikin ja Minnin 80-vuotisjuhlien kunniaksi)
2009: Aku Ankka sukulaisineen ja ystävineen, Aku hymyilee ja saa kohta Touhon tiputtaman kakun päähänsä... (Akun 75-vuotisjuhlan kunniaksi)
2010: Akun kolme persoonaa. Taikaviitta, Tuplanolla ja itse Aku. (Taskarin 40-vuotisjuhlien kunniaksi.)
2011: Karhukopla ryöstää Roopen rahasäiliön

Taskarin parhaat (2010)

Taskarin parhaat on Aku Ankan Taskukirjan 40-vuotisjuhlan kunniaksi koottu neliosainen kirjasarja, joka koostuu Taskareista kerätyistä parhaista paloista. Joka kirjassa on 400 sivua ja extrana yksi Suomessa julkaisematon tarina.

 1.   Vuosien 1970-1979 parhaat sarjat (tammikuu)
 2.   Vuosien 1980-1989 parhaat sarjat (huhtikuu)
 3.   Vuosien 1990-1999 parhaat sarjat (kesäkuu)
 4.   Vuosien 2000-2009 parhaat sarjat (elokuu)

Taskarin sankarit (2011)

Taskarin sankarit on neliosainen kirjasarja, joka sisältää, samoin kuin Taskarin parhaat- sarja, 400 sivua. Se koostuu pääosin agenttitarinoista. Myös Taskarin sankareissa on yksi Suomessa julkaisematon tarina.

 1.  Agentit asialla (ilmestyi 18.1.2011)
 2.  Oikeuden puolustajat (ilmestyi 12.4.2011)
 3.  Etsivä löytää (ilmestyi 21.6.2011)
 4.  Kaukana kotoa (ilmestyi 16.8.2011) 

Taskarin tähtihetket (2012)

Taskarin tähtihetket on kolmas Aku Ankan Taskukirjan erikoisjulkaisu, joka koostuu, samoin kuin Taskarin Parhaat ja - Sankarit, neljästä 400-sivuisesta osasta. Jokaisessa kirjassa on mukana yksi Suomessa aiemmin julkaisematon tarina.

 1. Viihteen mestari
 2. Pörssihai

Aku Ankan taskukirja In English

Aku Ankan Taskukirja In English on alkuperäisistä englanninkielisistä tarinoista koostuva julkaisu. Kieli on tosin yksinkertaistettua ja sopii täten myös huonomminkin englantia osaavalle. Jokaisen sivun alareunaan (osassa yksi kirjan loppuun) on koottu lyhyt sanasto sivun vaikeimmista sanoista helpottamaan lukemista. Kirjan lopusta löytyy myös lyhyet tietoiskut kirjan henkilöistä.

 1. Aku Ankan Taskukirja in English 1 (2011)
 2. Aku Ankan Taskukirja in English 2 (2012)

Taskukirjat

   1. Mikki kiipelissä (1970)

   2. Aku Ankka ja Karhukopla

   3. Mikki ja viidakon vaarat

   4. Älä hermoile, Roope-setä

   5. Mikki ja Hessu timanttien jäljillä

   6. Aku Baba ja viisi rosvoa

   7. Mikki Hiiren kuuma kesä (1971)

   8. Aku ja Amerikan keisari

   9. Ota rennosti, Aku (1972)

  10. Roope näkee punaista

  11. Roope Suuri

  12. Tervetuloa Ankkalinnaan

  13. Ritari Peloton (1973)

  14. Perhonen sentään

  15. Varsinainen välkky

  16. Voimakolmikko

  17. Roopen joulutervehdys

  18. Aku urhokas (1974)

  19. Roope-sedän miljoonat

  20. Aku, Villin lännen kuningas

  21. Roope-setä voittaa pelin

  22. Aku Ankka pinteessä

  23. Mikki kuulee kummia (1975)

  24. Roope-sedän maailmanmatkat

  25. Mikki vauhdissa

  26. Aku ei anna periksi

  27. Mikki on suurin

  28. Rohkea rokan syö (1976)

  29. Lännen sankarit

  30. Ympäri mennään, yhteen tullaan

  31. Aku on yliveto

  32. Onnenpoika Aku Ankka

  33. Roopen rahahuolet (1977)

  34. Supermikki

  35. Aku Ankan muistelmat

  36. Aku kuumilla jäljillä

  37. Roope ja Kroisos kilpasilla

  38. Varo velhoja, Roope-setä (1978)

  39. Heipparallaa, Aku Ankka

  40. Täyttä vauhtia, Mikki Hiiri

  41. Aku Taikaviitta

  42. Mikki johtaa joukkoa

  43. Ruorimies Roope (1979)

  44. Täältä tulee Aku

  45. Mikin napakymppi

  46. Roopen kolikkokierre

  47. Rosvojen jäljillä

  48. Taikaviitta taas vauhdissa

  49. Mikki ja Aku (1980)

  50. Rahamies Roope

  51. Pää pystyyn, Aku Ankka

  52. Jos kultaa kaivanet

  53. Mikki panee tuulemaan

  54. Selvät sävelet

  55. Mikki kummitusjahdissa (1981)

  56. Taikaviitta saa vastustajan

  57. Akun onnenpäivät

  58. Aku pitää pintansa

  59. Mikki menopäällä

  60. Akua aina tarvitaan

  61. Roopen unelmaretket (1982)

  62. Puuhapari Mikki ja Minni

  63. Aku maankiertäjä

  64. Mikki Perushiiri

  65. Jäitä hattuun, Aku

  66. Voittamaton Roope-setä

  67. Mikki Hiiri ja Musta Pekka (1983)

  68. Roopen kootut rikkaudet

  69. Paljon melua Akusta

  70. Mikki puuttuu peliin

  71. Aku, perheen ylpeys

  72. Taikaviitan tempaukset

  73. Mikin hurjat jutut (1984)

  74. Anteeksi, nimeni on Ankka

  75. Akun banaanipotku

  76. Roope-sedän onnenrahat

  77. Mikki historian pyörteissä

  78. Aku parrasvaloissa

  79. Roope-sedän rahasafari (1985)

  80. Taikaviitan tanssiinkutsu

  81. Järki käteen, Aku Ankka

  82. Mikki Hiiri junailee

  83. Rahat tai henki!

  84. Mikki taas kuvassa

  85. Aku maailman melskeissä

  86. Minä olen pomo

  87. Mikki esiin! (1986)

  88. Aku menestyksen polulla

  89. Aku monessa mukana

  90. Kullan mahti

  91. Mikin kuulento

  92. Roopen rikas elämä

  93. Jääräpää Aku

  94. Mikki ja Eka Vekara (1987)

  95. Roope ui rahoissa

  96. Rahanero Roope

  97. Ankkain sankka suku

  98. Taikaviitan tähtihetket

  99. Älä hellitä, Aku

 100. Juhlakalu Aku

 101. Maailman rikkain ankka

 102. Riemua riittää (1988)

 103. Preerian laulu

 104. Aku saa aikaan

 105. Menestyksen maku

 106. Iines tykkää Akusta

 107. Olympialaisten aika

 108. Touhua ja tohinaa!

 109. Tietä Akulle!

 110. Roope ajaa täysillä (1989)

 111. Ankkalinnan ralli

 112. Toivekonsertti

 113. Loikkien lomalle

 114. Akun viemää

 115. Akun nuorallatanssi

 116. Aku kaukomailla

 117. Juhlaparaati

 118. Yli kivien ja kantojen (1990)

 119. Taikaviitalle tapahtuu

 120. Roope Ankka lennossa

 121. Tietä Taikaviitalle

 122. Aku kohtalon kolhuissa

 123. Ankat oikopolulla

 124. Rahasade ei kastele

 125. Taikaviittaa ei petetä

 126. Mikistä on moneksi

 127. Tähtien takana

 128. Roopen päätä ei palele

 129. Joron jäljillä

 130. Tarua vai totta? (1991)

 131. Pahemmassa kuin pulassa

 132. Sulaa kultaa

 133. Rahatynnyri

 134. Akun lokoisa loma

 135. Roope menee lujaa

 136. Ikuinen kakkonen

 137. Masalian tiikeri

 138. Salaperäiset kyntteliköt

 139. Taikaviitta ja Kumi-Kalle

 140. Roope ja rahahirviö

 141. Roopen unelmat

 142. Antiikin ihmeet

 143. Avaruuden armoilla (1992)

 144. Joka tietoa lisää...

 145. Räpylät rannalle, Aku

 146. Luonnon helmassa

 147. Vauhdilla vaaroihin

 148. Nyt tarkkana!

 149. Lassoleikit

 150. Runsauden sarvi

 151. Konstit on monet

 152. Tämäkin vielä!

 153. Akun lomamuistot

 154. Nyt nappaa! (1993)

 155. Mutkat suoriksi!

 156. Kaidalla tiellä

 157. Sydän paikallaan

 158. Yli esteiden

 159. Haavi auki

 160. Monta rautaa tulessa

 161. Ruuvit löysällä

 162. Koira vieköön!

 163. Siipiveikkojen suosikki

 164. Luonnon ihmeitä

 165. Yökyöpeli

 166. Tuulta purjeisiin (1994)

 167. Talttumaton Taikaviitta

 168. Lähdetään lätkimään

 169. Törmäyskurssilla

 170. Vahvan markan mies

 171. Kovaa ja korkealta

 172. Operaatio Kaktus

 173. Säästölinjalla

 174. Taikaviitan talouskriisi

 175. Juhlan paikka

 176. Ankallissankari (Tupla, 512 sivua)

 177. Helppo nakki

 178. Joku odottaa soittoasi (1995)

 179. Villaa ylle

 180. Kova luu

 181. Aina jaloissa

 182. Rantaleijona (Tupla)

 183. Hetki lyö

 184. Aallokko kutsuu

 185. Neljännesvuosisadan kakku

 186. Oppia ikä kaikki

 187. Vedet silmissä

 188. Ankkaenergiaa (Tupla)

 189. Eväät levällään

 190. Päin seiniä (1996)

 191. Kielletty hedelmä

 192. Täältä pesee!

 193. Kuumat paikat

 194. Linssilude (Tupla)

 195. Liimanäppi

 196. Voitto kotiin!

 197. Filmi poikki

 198. Kylmä kylpy

 199. Hirvibongari

 200. Näköispatsas (Tupla)

 201. Salaiset kansiot

 202. Yövartija (1997)

 203. Läpilasku

 204. Tähtitakuu

 205. Ykkösketju

 206. Älä jännitä, Aku!

 207. Listaykkönen (Tupla)

 208. Rantaremmi

 209. Tuplatällit

 210. Ykköset yllä

 211. Käry kävi!

 212. Synttäriyllätys

 213. Juhlaraha (Tupla)

 214. Hiihtopummi (1998)

 215. Pöytä koreaksi

 216. Soita minulle, Aku!

 217. Seuraa johtajaa

 218. Älä tykkää kyttyrää

 219. Nokkamies (Tupla)

 220. Letkujenkka

 221. Kyllä leikkaa!

 222. Kauniita unia

 223. Paalupaikka

 224. Kevyellä linjalla

 225. Kuokkavieras (Tupla)

 226. Löysät pois (1999)

 227. Suksi kuuseen!

 228. Hurja joukko

 229. Sakkorysä

 230. Pellit auki

 231. Kesätoimittaja (Tupla)

 232. Pokkana vaan

 233. Oksat pois

 234. Intiaanikesä

 235. Taidepaukku

 236. Taivaan täydeltä

 237. Ammattiauttaja (Tupla)

 238. Se siitä!

 239. Palo hallussa (2000)

 240. Viime tipassa

 241. Nokkakoriste

 242. Äimän käkenä

 243. Viimeinen pisara

 244. Turistiluokka (Tupla)

 245. Terävä veto

 246. Veskarille kenkää

 247. Hopeinen kuu

 248. Räjähtävä tempaus

 249. Salaliitto

 250. Varttitonni (Tupla)

 251. Kolmiodraama

 252. Hammaspeikko lannistuu (2001)

 253. Lintubongari

 254. Varavarjo

 255. Tyyris tyyli

 256. Laivastovierailu

 257. Täyttä elämää (Tupla)

 258. Yhtä kyytiä

 259. Taikaviitta kuilun partaalla

 260. Pohjakosketus

 261. Kapteeni käskee

 262. Kauniit ja vihreät

 263. Oloneuvos (Tupla)

 264. Käteinen kiertoon

 265. Isojalan jäljillä (2002)

 266. Kalliovuorten kauhu

 267. Räyhä maassa

 268. Julma huvi

 269. Matkaeväs (Tupla)

 270. Pistämätön piilokärki

 271. Kovaa valuuttaa

 272. Vesiliirto

 273. Henki korkealla

 274. Polttava ongelma

 275. Luunelonen (Tupla)

 276. Virusvaroitus

 277. Harmaan talouden harmit (2003)

 278. Kauhukabiini

 279. Rottasota

 280. Mustan kuulan maa

 281. Kerran kuussa (Tupla)

 282. Nuukalaislegioona

 283. Uhmaikä

 284. Pikkujättiläinen

 285. Hui hai! (Tupla)

 286. Merten kauhu

 287. Totta vai taru

 288. Kiinalainen juttu

 289. Poikki ja pinoon (2004)

 290. Oikotie onneen

 291. Pahanilmanlinnut

 292. Palvelu pelaa

 293. Epäilyksen varjo (Tupla)

 294. Konille kyytiä

 295. Maanalainen mullistus

 296. Melkein mestari

 297. Tähtikaksikko (Tupla)

 298. Venyy ja paukkuu

 299. Uutispommi

 300. Kolmesataa

 301. Lupa livistää (2005)

 302. Haamulinnan pamaus

 303. Ääni ja vimma

 304. Meksikon multakurkku

 305. Tuulihattu (Tupla)

 306. Ilmojen halki

 307. Kova pala purtavaksi

 308. Kaksin aina kaunihimpi

 309. Tähtien setä (Tupla)

 310. Silmät selässä

 311. Tuhannen taalan paikka

 312. Kaikilla mausteilla

 313. Kaikki tiet vievät Ankkalinnaan (2006)

 314. Likaista peliä

 315. Asu vapaa

 316. Tuli ja leimaus!

 317. Terveisiä Ankkalinnasta (Tupla)

 318. Mars kentälle!

 319. Miljoonakaappaus

 320. Raha rauhoittaa

 321. Noitakonsti (Tupla)

 322. Jaettu ilo

 323. Yövuoro

 324. Kalmanlehdon kartano

 325. Turistirysäys (2007)

 326. Vanha uskollinen

 327. Menneisyyden vanki

 328. Nokkapokka

 329. Roope-sedän rahanippu (Tupla)

 330. Kesä kaikilla

 331. Piraattipuisto

 332. Ihan tavallinen sankari

 333. Kolmoset (Tupla)

 334. Kylmää kyytiä

 335. Kuutamokeikka

 336. Kultakuorrutus

 337. Onni potkii (2008)

 338. Oma maa mansikka

 339. Hetki lyö

 340. Äkkilähtö

 341. Läpimurto (Tupla)

 342. Saksipotku

 343. Pintaa syvemmälle

 344. Samassa veneessä

 345. Tähtihetki (Tupla)

 346. Lantti lainassa

 347. Sankariainesta

 348. Paluu Karhuvuorelle

 349. Kassavirta (2009)

 350. Vuosisadan rakkaustarina

 351. Tuplanolla ja petosten kehä

 352. Velvollisuus kutsuu

 353. Onnenonkija (Tupla)

 354. Pallo hallussa

 355. Paikka auringossa

 356. Operaatio Lepo

 357. Varjo yössä (Tupla)

 358. Tuplanolla ja kohtalokas ensi-ilta

 359. Täyttä rautaa

 360. Painovirhe

 361. Salattu elämä (2010)

 362. Haluatko triljonääriksi?

 363. Kultaa ja kunniaa

 364. Merkkimies

 365. Tuplanolla ja syvyyden saalistajat (Tupla)

 366. Kaikki pelissä

 367. Ankkurit ylös

 368. Kuutamolla

 369. Tripla (Tripla, 768 sivua)

 370. Tukka hyvin

 371. Kaikki likoon

 372. Kuuhullut

 373. Umpijäässä (Tupla, 2011)                                                                                    

 374. Valiojoukko

 375. Tuplanolla ja armoton ajojahti

 376. Aikahyppy

 377. Seitsemän meren kauhu (Tupla)

 378. Muistin varassa   

 379. Rantakirppu

 380. Jättiyllätys

 381. Kolmoiselämää (Tripla)

 382. Näköalapaikka                                                                                  

 383. Tuplanolla ja Amorin nuolet

 384. Rahat mielessä

 385. Hyvä tuli! (Tupla, 2012)

 386. Tuplanolla ja pelin säännöt

 387. Taidenautinto

 388. Kultakypärä

 389. Vahtivuoro (Tupla)

 

Mini-taskarit

   1. Aku on ykkönen (2007)

   2. Rikkaista rikkain (2008)

   3. Kolmen kopla

   4. Kuvassa Aku

   5. Eläköön Mikki

   6. Rinta rottingilla (2009)

   7. Aina valmiina

   8. Taikaisku

   9. Viittasankari

  10. Valvova silmä (2010)

  11. Kolme iloista rosvoa

  12. Akussa riittää virtaa

  13. Pörssihai

  14. Onni hymyilee (2011)

  15. Mahtimies Roope

  16. Nasta lautaan

  17. Raha ratkaisee

 

Erikoisnumerot

   1. Onneksi olkoon Aku Ankka (1984)

   2. Vanha kunnon Mikki-Hiiri (1988)

   3. Jose Carioca (1989)

   4. Karhukopla vaarallisilla vesillä (1990)

   5. Tupu, Hupu, Lupu – Hiljaa mäessä! (1991)

   6. Olympiakuume (1992)

   7. Kesäleski (1993)

   8. Vanhassa vara parempi (1994)

   9. Kalin kynsi (1998)

  10. Viitan varjo (1999)

  11. Ruotsalaiset tulitikut (2000)

 

Teemanumerot:

   1. Pala kakkua (2001)

   2. Tutkivaa journalismia

   3. Hattutemppu (2002)

   4. Munaaja

   5. Velhojen valtakunta  (2003)

   6. Rekiretki

   7. Kääk! (2004)

   8. Kultainen joulu

   9. Valkokankaan sankarit (2005)

  10. Pakettimatka

  11. Banzai (2006)

  12. Lahjajahti

  13. Nimeni on Ankka (2007)

  14. Laki ja järjestys

  15. Puhu pukille

  16. Munaajan paluu (2008)

  17. Kelmien kerho

  18. Lahjaunelmia

  19. Kaksoiselämää (2009)

  20. Tuhat ja yksi työtä

  21. Todellisia tonttuja

  22. Sohvaperuna (2010)

  23. Ultrasankarit vs Paha Seiska

  24. Joulun taikaa

  25. Munaajan veljenpoika (2011)

  26. Kultakuume

  27. Pehmeä paketti