Ankallisakatemiassa lukemisharrastusta pidetään erittäin suuressa arvossa. Lukeminen kehittää ajattelua, sanastoa ja ongelmanratkaisukykyä, minkä lisäksi hyvän tarinan parissa saa usein viettää ratkiriemukkaita hetkiä. Hauskaa ja hyödyllistä siis! Ankallisakatemia haastaakin kaikki lukemaan. Etsikää ja lukekaa Aku Ankka -lehdistä tai Lataamosta tarinoita, jotka ovat alla esitettyjen ohjeiden mukaisia.

Ankallisakatemian lukuhaasteen ykkösosan teemana on tiedon hakeminen ja lukeminen. Kipaiskaa siis etsimään tehtäviin sopivia sarjoja ja kirjoja! Aku Ankka Lataamosta löytyy helposti luettavaa, ja osaan sarjoista pääsee käsiksi aivan ilmaiseksi. Keskustelkaa löydöistänne Akkarin nettisivujen keskustelualueella.

Ja nyt mars lukemaan!

1. Lue tarina, jossa Ankkalinnan asukas lukee kirjoja.
2. Lue tarina, jossa esiintyy kirjailija.
3. Lue tarina, jossa käydään kirjastossa.
4. Lue tarina, joka liittyy johonkin näytelmään.
5. Lue tarina, joka perustuu johonkin satuun (esim. Punahilkkaan tai Tuhkimoon).
6. Lue tarina, joka muistuttaa tieteis-, fantasia- tai salapoliisikirjaa.
7. Lue tarina, joka perustuu kansalliskirjailijamme Aleksis Kiven teokseen.
8. Lue tarina, jossa mainitaan Kalevala.
9. Lue tarina, jossa Ankkalinnan asukas kirjoittaa runon.
10. Lue tarina, jossa kirja auttaa sarjakuvan henkilön pulasta.

Lukuhaasteen ykkösosan voi myös tulostaa alta.

Ankallisakatemiassa tarkastelun alla...

Kevään ensimmäisessä Ankallisakatemia-paketissa innostutaan kotimaisesta kirjallisuudesta ammentavista ankkatarinoista.

Ankallisakatemia 4: Ankalliskirjallisuuden suomalaisklassikot johdattelee kotimaisten klassikoiden äärelle hauskalla tavalla. Paketissa on jälleen puuhaa niin untuvikoille, nuorisolle kuin harmaahapsillekin.

Käsittelyssä on muun muassa Mika Waltarin ja Aleksis Kiven tuotantoa ankkamaisesti tulkittuna. Ankallisyllätys puolestaan kutsuu riimittelemään. Ei kuin runosuonet sykkimään!

Tämän lukuvuoden 2016–2017 Ankallisakatemian ensimmäinen Ankallisyllätys kehottaa luokkia pohtimaan hyvää kaveruutta ja sitä, miten kiusaamiselle pannaan piste. Inspiraatiota keskustelulle voi hakea Lataamon tarinoista Ihmekolmoset ja Koviksen kova koulu.

Voit ladata tehtävän alla olevasta linkistä.