Ankkalinnalaiset ovat tunnetusti ahkeria lukijoita, ja kirjaston ovi käy kaupungissa tiuhaan.

Niin Aku Ankka, Roope-setä, Hessu kuin Sepe Susikin tavataan tuon tuosta jokin opus kädessään. Näin meidän maailmassamme – todellisuudessa siis – elävien näkövinkkelistä on melkeinpä harmi, ettei samoihin kirjoihin pääse kotikirjastossa käsiksi. Onneksi Ankallisakatemian ensimmäinen Ankallisyllätys tuo omalla tavallaan calisotalaisten lukumieltymykset lähemmäs meitä.

Katso alla olevasta liitetiedostosta, miten. Voit tulostaa tehtävän ihan vain vaikka omaksi iloksesi, jos et pääse muuten osallistumaan monilukuhaasteeseen.

Ankallisakatemian monilukuhaaste on kaikille Suomen alakouluille lukuvuodeksi 2015-16 tarkoitettu tehtäväpaketti. Haasteen tehtäviin pääsevät toki kaikki muutkin käsiksi, sillä ne julkaistaan myös täällä, Aku Ankan nettisivuilla. Tarkoituksenahan on nimittäin pitää ankkamaisen hauskaa lukemisen parissa.

Ankallisakatemiassa tarkastelun alla...

Kevään ensimmäisessä Ankallisakatemia-paketissa innostutaan kotimaisesta kirjallisuudesta ammentavista ankkatarinoista.

Ankallisakatemia 4: Ankalliskirjallisuuden suomalaisklassikot johdattelee kotimaisten klassikoiden äärelle hauskalla tavalla. Paketissa on jälleen puuhaa niin untuvikoille, nuorisolle kuin harmaahapsillekin.

Käsittelyssä on muun muassa Mika Waltarin ja Aleksis Kiven tuotantoa ankkamaisesti tulkittuna. Ankallisyllätys puolestaan kutsuu riimittelemään. Ei kuin runosuonet sykkimään!

Tämän lukuvuoden 2016–2017 Ankallisakatemian ensimmäinen Ankallisyllätys kehottaa luokkia pohtimaan hyvää kaveruutta ja sitä, miten kiusaamiselle pannaan piste. Inspiraatiota keskustelulle voi hakea Lataamon tarinoista Ihmekolmoset ja Koviksen kova koulu.

Voit ladata tehtävän alla olevasta linkistä.