Tästä alkaa koko lukuvuoden 2015–2016 kestävä lukuhaaste.

Ankallisakatemian uusi kouluvuosi starttaa lukupaketilla, jonka tarinoissa keskitytään sosiaalisiin taitoihin. Tehtäväpaketissa pääsee mm. harjoittelemaan anteeksipyytämisen jaloa taitoa, kirjoittamaan suostuttelevan puheenvuoron sekä keksimään Pellen jalanjäljissä kiusaamista vähentävän koneen.

Tehtäviä ei välttämättä tarvitse tehdä yhdessä koululuokan kanssa, vaan ne voi tehdä ihan vain omaksi ilokseenkin tai kotona perheen kanssa. Voit ladata koko tehtäväpaketin alla olevasta linkistä.

Ankallisakatemian kevätlukukauden 2017–2018 toisessa paketissa keskitytään kansalliseepokseemme Kalevalaan.

Vaka vanha Väinämöinen ja muut Kalevalasta tutut hahmot ovat tuttuja myös Ankka-sarjakuvista, kuten helmikuun Ankallisakatemia-pakettimme (osa5_6) tehtävistä käy ilmi. Siispä nyt pakettia pientä avaamaan, tehtäviä ja tarinoita tavaamaan sekä Kalevalan kiemuroita tästä vinkkelistä vilkuilemaan!

Huom! Alta löydät myös Ankallisakatemian muut tämän lukuvuoden tehtäväpaketit 1–4. Lukuiloa!

Ankallisakatemiassa tarkastelun alla...

Kevään ensimmäisessä Ankallisakatemia-paketissa innostutaan kotimaisesta kirjallisuudesta ammentavista ankkatarinoista.

Ankallisakatemia 4: Ankalliskirjallisuuden suomalaisklassikot johdattelee kotimaisten klassikoiden äärelle hauskalla tavalla. Paketissa on jälleen puuhaa niin untuvikoille, nuorisolle kuin harmaahapsillekin.

Käsittelyssä on muun muassa Mika Waltarin ja Aleksis Kiven tuotantoa ankkamaisesti tulkittuna. Ankallisyllätys puolestaan kutsuu riimittelemään. Ei kuin runosuonet sykkimään!