Koko lukuvuoden 2015–16 kestävä monilukuhaaste on edennyt viidenteen eli toiseksi viimeiseen osaan.

Lukuhaasteen viidennessä osassa tutustutaan luonnontieteisiin. Luvassa on muun muassa erilaisia eläinlajeja, kasvikunnan saloja ynnä energiapoliittisia kysymyksiä. Tutuiksi tulevat niin jäniksen jäljet, geenimanipuloidut jättiläistomaatit kuin uusiutuvat energiamuodotkin.

Jos oma koululuokkasi ei osallistu haasteeseen, voit hyvin tehdä tehtäviä myös omaksi iloksesi. Viidennen tehtäväpaketin voi ladata ja tulostaa alla näkyvästä linkistä.

Aku Ankka matematiikan valtakunnassa

Luonnontieteiden ystävät! Aku Ankka Lataamoon on juuri lisätty monien toimitukselta kyselemä pitkä sarjakuva, jossa Aku ja pojat seikkailevat matematiikan kiehtovassa maailmassa. Kannattaa käydä tutustumassa! Lataamo on maksullinen palvelu, mutta tarina on ilmaiseksi luettavissa viikon 14/2016 ajan. Sarjaan pääsee kuvaa napsauttamalla.


Ankallisakatemiassa tarkastelun alla...

Kevään ensimmäisessä Ankallisakatemia-paketissa innostutaan kotimaisesta kirjallisuudesta ammentavista ankkatarinoista.

Ankallisakatemia 4: Ankalliskirjallisuuden suomalaisklassikot johdattelee kotimaisten klassikoiden äärelle hauskalla tavalla. Paketissa on jälleen puuhaa niin untuvikoille, nuorisolle kuin harmaahapsillekin.

Käsittelyssä on muun muassa Mika Waltarin ja Aleksis Kiven tuotantoa ankkamaisesti tulkittuna. Ankallisyllätys puolestaan kutsuu riimittelemään. Ei kuin runosuonet sykkimään!

Tämän lukuvuoden 2016–2017 Ankallisakatemian ensimmäinen Ankallisyllätys kehottaa luokkia pohtimaan hyvää kaveruutta ja sitä, miten kiusaamiselle pannaan piste. Inspiraatiota keskustelulle voi hakea Lataamon tarinoista Ihmekolmoset ja Koviksen kova koulu.

Voit ladata tehtävän alla olevasta linkistä.