Koko lukuvuoden 2015–16 kestävässä monilukuhaasteessa olemme päässeet jo neljänteen osaan.

Lukuhaasteen neljännessä osassa lähdetään reissaamaan ympäri maailmaa ankkojen kanssa. Tehtävissä pääsee esimerkiksi leikkimään matkailevansa maailman vaikeakulkuisimmassa paikassa ja selvittämään Farokseen liittyviä seikkoja.

Jos oma koululuokkasi ei osallistu haasteeseen, voit hyvin tehdä tehtäviä myös omaksi iloksesi. Voit tulostaa neljännen tehtäväpaketin alta.

Ankallisakatemiassa tarkastelun alla...

Kevään ensimmäisessä Ankallisakatemia-paketissa innostutaan kotimaisesta kirjallisuudesta ammentavista ankkatarinoista.

Ankallisakatemia 4: Ankalliskirjallisuuden suomalaisklassikot johdattelee kotimaisten klassikoiden äärelle hauskalla tavalla. Paketissa on jälleen puuhaa niin untuvikoille, nuorisolle kuin harmaahapsillekin.

Käsittelyssä on muun muassa Mika Waltarin ja Aleksis Kiven tuotantoa ankkamaisesti tulkittuna. Ankallisyllätys puolestaan kutsuu riimittelemään. Ei kuin runosuonet sykkimään!

Tämän lukuvuoden 2016–2017 Ankallisakatemian ensimmäinen Ankallisyllätys kehottaa luokkia pohtimaan hyvää kaveruutta ja sitä, miten kiusaamiselle pannaan piste. Inspiraatiota keskustelulle voi hakea Lataamon tarinoista Ihmekolmoset ja Koviksen kova koulu.

Voit ladata tehtävän alla olevasta linkistä.