Ankkalinnassa ovat rellestäneet jo vuosikausia samat roistot, joten olisi ehkä aika piristää konnakavalkadia uudella ilkimyksellä. Hauskinta jutussa on se, että Aku Ankan lukijat pääsevät suunnittelemaan uutta roistoa.

Ankkalinnaan on siis saatava uusi roisto, ja uuden konnan kehitteleminen on Aku Ankan lukijoiden tehtävä. Kuinka konnakehitykseen oikein pääsee mukaan?

Ohjeet löytyvät tästä:

Kuvaile, ketä vastaan uusi konna kamppailee, mikä on hänen rikollisen uransa pääkohde, mitkä ovat hänen erityiskykynsä ja vahvuutensa, entäpä heikkoudet, kenen kanssa hän toimii, miltä hän näyttää ja niin edelleen. Kuvaile siis haluamasi konna mahdollisimman pikkutarkasti, kirjoita ja piirrä meille tarkka kuvaus!
Lähetä konnasi sähköpostilla osoitteeseen aku.ankka@sanoma.com ja kirjoita aiheeksi Uusi konna Ankkalinnaan. Toki perinteinen kirjepostikin saavuttaa toimituksen osoitteessa Aku Ankka/Konnakisa, PL 100, 00040 Sanoma. Aikaa osallistumiseen on tietysti rikollisen ovelasti karkauspäivään saakka eli helmikuun loppuun. Luonnoksiasi voit myös jakaa muiden iloksi Akkarin somekanavissa hässäköillä #konnakisa ja #akuankka.

Paras ehdotus piirretään pääkonnaksi Aku Ankka -lehden sarjaan!

Toimituksen raati vahvistettuna Kari Korhosella päättää parhaan konnan, joka päätyy seikkailemaan Akkarin sivuille numerossa 48/2016 Karin käsikirjoittamassa ja piirtämässä sarjassa.

Konnakisan osallistumisaika on päättynyt! Nyt Aku Ankan toimitus käy yhdessä Kari Korhosen kanssa saapuneiden ehdotusten kimppuun (ja hahmotelmia uusista konnista tulikin muuten kerrassaan kiitettävä määrä!). Kiitos kaikille oman hahmonsa lähettäneille!

 

Konnia Jeetuubissa

Näyttelijä Roope Salminen innostui niin kovasti Konnakisasta, että improvisoi koko joukon toinen toistaan kovempia kelmejä. Löydät minisarjan Akkarin YouTube-kanavalta. Klikkaa sinne tästä!

Roope-sedän 10/2016 palkintotehtävän voittajat on arvottu. Samalla ratkesi äänestys vuoden 2016 parhaasta kannesta.

Joulukuun palkintotehtävänä (RS 10/2016) toimineen Roope-sedän perinteisen kansiäänestyksen tulokset ovat selvillä. Äänestyksen voitti kirkkaasti maaliskuun numeron 3/2016 kansi, jossa Roope rakentaa kolikoista omaa muotokuvaansa. Giorgio Cavazzanon piirtämä kansi sai lähes kolmanneksen äänistänne! 

Kaikkien äänensä antaneiden joukosta Onnetar valitsi viisi kirjapalkinnon voittajaa: Ari Kettunen, Lempäälä; Mika Kortelainen, Kangasala; Krista Rajala, Helsinki; Antero Riihimäki, Tampere sekä Juuso Turunen, Lehmo. Roope-setä onnittelee voittajia!

Äänestyksen tulos kokonaisuudessaan ja voittajien nimet julkaistaan myös tänään ilmestyvässä maaliskuun lehdessä (RS 3/2017). 

 

 

 

Roope-sedän 8/2016 palkintotehtävän voittajat on arvottu!

Syyskuun palkintotehtävänä (RS 8/2016) oli yhdistää lehden sivuilta poimitut puhekuplat oikeisiin hahmoihin. Oikeat yhdistelmät ovat 1–D, 2–A, 3–B, 4–C ja 5–E.

Oikein vastanneiden joukosta Onnetar valitsi viisi kirjapalkinnon voittajaa: Elli Holopainen, Tampere; Kaapo Kuokkanen, Helsinki; Reijo Lainela, Helsinki; Jaana Martikainen, Revonlahti sekä Sami Valta, Vantaa. Roope-setä onnittelee voittajia!

Ratkaisu ja voittajien nimet julkaistaan myös tänään ilmestyvässä helmikuun lehdessä (RS 2/2017).