Saatko ankanpojille vipinää pyrstöihin?

Tarinassa Luistelukilpailu Tupun, Hupun ja Lupun on näytettävä kykynsä Aku-sedälle ja suihkittava vanteen läpi.

 

Koodataan seuraavaksi kohtaus elämään! Auta ankanpoikia luistelemaan vanteen läpi alla olevien ohjeiden avulla. Usko tai älä, se ei ole lainkaan vaikeaa.

Klikkaa itsesi ensin koodausalueelle ja napauta painiketta "Katso sisälle". Sinulle avautuu näkymä, jossa on erilaisia työskentelyalueita.

Esiintymislavalla Aku-setä jo odotteleekin vanteen kanssa, että Tupu, Hupu ja Lupu luistelisivat hänen luokseen vanteen läpi.

Varmista ensin, että olet klikannut ankanpoikien kuvaa hahmoluettelossa. Silloin antamasi komennot kohdistuvat kyseiseen kolmikkoon. Koodauskomennot annetaan raahaamalla palikoita lohkovalikoimasta skriptialueelle hiiren vasenta painiketta pohjassa pitämällä.

Avaa ensin lohkovalikoimasta Skritpit-välilehti ja sieltä Tapahtumat-osio. Raahaa ”kun painetaan välilyönti” skriptialueelle.

Seuraavaksi ohjelmoidaan, mitä ankanpojille tapahtuu, kun painetaan välilyöntiä.

Avaa lohkovalikoimasta Liike-osio ja raahaa ”liiku 10 askelta” edellisen palkin alle.

Hienoa! Olet nyt koodannut ankanpojat liikkumaan 10 askelta aina kun painetaan välilyönti.

Paina vihreää lippua päästäksesi lähtötilanteeseen ja kokeile sitten, miten koodisi toimii! Pidä välilyöntiä pohjassa tai rämpytä sitä. Kun pojat liukuvat vanteen läpi, olet tehnyt tämän koodaustehtävän. Sujuiko vanteen läpi meneminen niin helposti kuin ankanpojat ajattelivat?

Kun tehtävä on valmis, voit muokata koodia vapaasti, lue täältä lisävinkit koodaustehtävään.

P.s. Luistelukilpailu-tarina, johon oheinen koodaustehtävä liittyy, löytyy kokonaisuudessaan Lataamosta.