Oletko yhtä nerokas kuin Pelle Peloton? Kutkuttaako keksintöjen tekeminen? Tilaisuutesi on koittanut!

Keksijänero-kilpailu on tarkoitettu kaikille Suomessa asuville alle 16-vuotiaille lapsille ja nuorille. Kilpailuaika on 4.11.2015 – 29.2.2016. Kilpailussa on kolme sarjaa ja parhaat palkitaan.

Osallistu nyt ja keksi jotain tarpeellista, mistä voisi olla ihmisille iloa ja hyötyä. Voit keksiä yksin tai kavereiden kanssa. Tiedätkö arkipäivän ongelman, johon sinulla on hyvä, uusi ratkaisu? Kirjoita lyhyt kuvaus ja piirrä keksintösi paperille.

Ole rohkea. Ole avoin uusille, omaperäisille ideoille. Innostu ja kehitä. Saat iloa, kun kokeilet uutta.

Vain osallistumalla voit voittaa!

Lisätietoja löydät täältä.

Kilpailun järjestävät Patentti- ja rekisterihallitus ja Sanoma Media Finland/Aku Ankka.

Roope-sedän 10/2016 palkintotehtävän voittajat on arvottu. Samalla ratkesi äänestys vuoden 2016 parhaasta kannesta.

Joulukuun palkintotehtävänä (RS 10/2016) toimineen Roope-sedän perinteisen kansiäänestyksen tulokset ovat selvillä. Äänestyksen voitti kirkkaasti maaliskuun numeron 3/2016 kansi, jossa Roope rakentaa kolikoista omaa muotokuvaansa. Giorgio Cavazzanon piirtämä kansi sai lähes kolmanneksen äänistänne! 

Kaikkien äänensä antaneiden joukosta Onnetar valitsi viisi kirjapalkinnon voittajaa: Ari Kettunen, Lempäälä; Mika Kortelainen, Kangasala; Krista Rajala, Helsinki; Antero Riihimäki, Tampere sekä Juuso Turunen, Lehmo. Roope-setä onnittelee voittajia!

Äänestyksen tulos kokonaisuudessaan ja voittajien nimet julkaistaan myös tänään ilmestyvässä maaliskuun lehdessä (RS 3/2017). 

 

 

 

Roope-sedän 8/2016 palkintotehtävän voittajat on arvottu!

Syyskuun palkintotehtävänä (RS 8/2016) oli yhdistää lehden sivuilta poimitut puhekuplat oikeisiin hahmoihin. Oikeat yhdistelmät ovat 1–D, 2–A, 3–B, 4–C ja 5–E.

Oikein vastanneiden joukosta Onnetar valitsi viisi kirjapalkinnon voittajaa: Elli Holopainen, Tampere; Kaapo Kuokkanen, Helsinki; Reijo Lainela, Helsinki; Jaana Martikainen, Revonlahti sekä Sami Valta, Vantaa. Roope-setä onnittelee voittajia!

Ratkaisu ja voittajien nimet julkaistaan myös tänään ilmestyvässä helmikuun lehdessä (RS 2/2017).