Aku Ankan suuri sarjakuvahaaste käynnistyy nyt!

Miten sarjakuvan käsikirjoitus syntyy? Kumpi oli ensin, kuva vai sana? Kuka kirjoittaa parhaan sarjakuvan? Oletko se juuri sinä? Osallistu, niin näet!

Sarjishaasteen aikataulu ja ohjeet

Sarjishaaste, osa 1: synopsiskisa

Kirjoita mahtava sarjisideasi juonitiivistelmän eli synopsiksen muotoon.
Tarkoituksena on saada aikaan 4–5-sivuinen tarina, ja seikkailun sankarit saat itse päättää! Lähetä maksimissaan sivun mittainen tiivistelmä 15.2.2015 mennessä osoitteeseen aku.ankka@sanoma.com. Käytä otsikkoa Sarjishaaste 2015.
Synopsis on tiivistelmä sarjan sisällöstä. Se voi vastata esimerkiksi kysymyksiin kuka, mitä, miksi ja miten. Synopsis kertoo lyhyesti siitä, mitä sarjassa tapahtuu. Synopsis ei sisällä vielä kuvia tai muita yksityiskohtaisia ratkaisuja.

Kari Korhosen vinkit synopsiksen laatimiseen voi lukea täältä.

Sarjishaaste, osa 2: kansanäänestys

Aku Ankka -lehdessä 11/2015 ja Aku Ankan nettisivuilla – samaan aikaan kun edellä mainittu lehti ilmestyy – esitellään kilpailun satoa ja äänestys parhaasta sarjaideasta alkaa.
Kymmenen raadin mielestä rautaisinta seikkailua pääsee mukaan äänestykseen.
Äänestysaikaa on aprillipäivään asti!

Sarjishaaste, osa 3: kultaa ja kunniaa

Sarjishaasteen voittaja julkaistaan Aku Ankka -lehden numerossa 23/2015 sekä Aku Ankan nettisivuilla.

Tadaa!

Valmis tarina ilmestyy Ankallispäivän numerossa 49/2015.

Bonus: sarjiskoulun jatko-osat

 

Kun sarjishaasteen äänestysaika on päättynyt, haaste jatkuu sarjiskouluna. Numerossa 14/2015 pohditaan käsikirjoittamisen kiemuroita, numerossa 23 perehdytään piirtämisen saloihin, numerossa 32 tutustutaan tussaamiseen, numerossa 40 ihmetellään mistä värit tulevat ja numerossa 49 lausutaan vielä sananen toimitusprosessista.

_wonderlust_
Seuraa 
Liittynyt18.6.2012

Sarjishaaste 2015

Iippeli24 taisi jo saada vastauksen Instagramin puolella, mutta jos tätä on muukin pohtinut, niin todettakoon vielä tarkoituksen olevan nimenomaan Akkarista tuttujen hahmojen käyttäminen. Akkari-tarina pitäisi siis kehitellä. Yritän viikonloppuna pakottaa itseni saamaan jotain järkevää paperille, onhan tämä niin hieno tilaisuus, että pelkkä osallistuminen tuntuu jo huimalta. Eipähän tarvitsisi jälkeenpäin harmitella, ettei edes yrittänyt. Kaksi ideantynkää (tai ei oikein sitäkään, enemmänkin...
Lue kommentti

Roope-sedän 10/2016 palkintotehtävän voittajat on arvottu. Samalla ratkesi äänestys vuoden 2016 parhaasta kannesta.

Joulukuun palkintotehtävänä (RS 10/2016) toimineen Roope-sedän perinteisen kansiäänestyksen tulokset ovat selvillä. Äänestyksen voitti kirkkaasti maaliskuun numeron 3/2016 kansi, jossa Roope rakentaa kolikoista omaa muotokuvaansa. Giorgio Cavazzanon piirtämä kansi sai lähes kolmanneksen äänistänne! 

Kaikkien äänensä antaneiden joukosta Onnetar valitsi viisi kirjapalkinnon voittajaa: Ari Kettunen, Lempäälä; Mika Kortelainen, Kangasala; Krista Rajala, Helsinki; Antero Riihimäki, Tampere sekä Juuso Turunen, Lehmo. Roope-setä onnittelee voittajia!

Äänestyksen tulos kokonaisuudessaan ja voittajien nimet julkaistaan myös tänään ilmestyvässä maaliskuun lehdessä (RS 3/2017). 

 

 

 

Roope-sedän 8/2016 palkintotehtävän voittajat on arvottu!

Syyskuun palkintotehtävänä (RS 8/2016) oli yhdistää lehden sivuilta poimitut puhekuplat oikeisiin hahmoihin. Oikeat yhdistelmät ovat 1–D, 2–A, 3–B, 4–C ja 5–E.

Oikein vastanneiden joukosta Onnetar valitsi viisi kirjapalkinnon voittajaa: Elli Holopainen, Tampere; Kaapo Kuokkanen, Helsinki; Reijo Lainela, Helsinki; Jaana Martikainen, Revonlahti sekä Sami Valta, Vantaa. Roope-setä onnittelee voittajia!

Ratkaisu ja voittajien nimet julkaistaan myös tänään ilmestyvässä helmikuun lehdessä (RS 2/2017).