Perinteiseen tapaan vuoden ensimmäisen Aku Ankka -lehden aloitti Carl Barksin pitkä klassikko.

Luck of the North vuodelta 1949 on yksi ikimuistoisimmista Carl Barksin piirtämistä seikkailusarjoista. Sarja on vasta seitsemäs Hannu Hanhen esiintyminen ankkasarjoissa, mutta onnekkaan serkun vaikutus Akun mielenterveyteen on jo tuntemallamme ärsytystasolla. Tarinassa Aku siis piirtää valeaarrekartan ja lähettää Hannun mahdollisimman kauas.

Kun seikkailu julkaistiin Aku Ankassa ensimmäisen ja tähän saakka ainoan kerran numerossa 1B/1954, sen tapahtumapaikka vaihtui suomennoksessa. Aku Ankan materiaali saapui Suomeen tanskalaisen Gutenberghus-kustantamon (nyk. Egmont) kautta ja sarjat pyrittiin tekemään eurooppalaisille lukijoille helpommin ymmärrettäviksi. Luck of the North -sarjassa ankkain sijainti määritellään hyvin tarkasti, sillä Aku piirtää aarrekarttansa ruksin kohtaan 70° pohjoista leveyttä ja 167° läntistä pituutta. Paikka on Pohjoisella jäämerellä, noin 120 kilometriä Alaskan rannikosta. Tanskassa Alaska kai koettiin liian eksoottiseksi, tai sitten kyse oli geopoliittisesta valinnasta, sillä tarina siirrettiin idemmäksi, Tanskaan hallinnollisesti kuuluvaan Grönlantiin. Grönlannissa vain ei kasva kuusia, joita sarjan ruuduissa nähdään...

Kun julkaisemme Aku Ankassa vanhoja klassikoita, pyrimme uusintaversiossa restauroimaan kuplien kielen vastaamaan Barksin alkuperäisiä tekstejä, kuolemattomia lausahduksia tietenkään turmelematta. Tämän sarjan tapahtumapaikan palauttaminen Alaskaan tuntui yllämainituista syistä välttämättömältä, vaikka monet lukijamme tuntevatkin seikkailun nimellä Aku Ankka Grönlannissa. Vuonna 1954 sarja julkaistiin kahdella sivulla lyhennettynä, joten toivottavasti nautitte täysimittaisesta hyisestä seikkailusta Alaskan armoilla!

Mikäli paperinen lehti on käden ulottumattomilla, löytyy Alaskan armoilla myös digitaalisena Aku Ankka Lataamosta.

Hihhei! Aku Ankan joulukalenteri on auki.

Jo liki perinteiseen tapaan joulukalenterin jokaisen luukun takaa löytyy hauska sarjakuva, jossa ankkalinnalaiset tutut valmistautuvat talven ihanimman juhlan viettoon. Kaikkiin tarinoihin liittyy myös kysymys, johon vastaamalla osallistut perinteiseen joulukalenterikilpailuumme. Klikkaa tästä, niin pääset Lataamoon ja joulukalenterin pariin.

Vastaamassa kannattaa käydä ihan joka päivä, sillä pääpalkinnon lisäksi arvomme pitkin joulukuuta yllätyspalkintoja! Lisäksi voittomahdollisuutesi napata muhkea pääpalkinto tietenkin paranevat mitä useammin käyt vastaamassa.

Pääpalkintona arvotaan muhkea pelipaketti – PlayStation 4 -konsoli ja Lego Marvel Super Heroes -peli. Pääpalkinto arvotaan Nuutin päivänä 13. tammikuuta 2018. Niin pääpalkinnon kuin yllätyspalkintojenkin voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Helsingin Ateneumissa avautui tiistaina 3. lokakuuta upea Ankallisgalleria-näyttely, jossa Suomen taiteen klassikkoteoksista nähdään ankallistetut versiot. Näyttely on avoinna aina helmikuun 2018 loppuun asti.

Aku Ankka -lehdessä on eletty koko vuosi 2017 ikään kuin rinnakkaistodellisuudessa satavuotisen Suomen kunniaksi, kun Suomen historian tapahtumien on seurattu tapahtuvan räpylävinkkelistä Kari Korhosen käsikirjoittamissa ja piirtämissä Suomi 100 -tarinoissa. Rinnakkaistodellisuus huipentuu nyt Ateneumin taidemuseossa nähtävässä näyttelyssä, jossa on esillä kaiken kaikkiaan 13 taideteosta. Teokset on luonnollisesti lainattu Ankkalinnan johtavasta taidemuseosta Ankallisgalleriasta.

Ankallisgallerian taiteilijoita ovat Alpertti AatelvilttiAltti FasaaniAkseli Kala-KallelaArvi LiljalunttiEino MaininkinenHuuko Simpura sekä Nantti Vonrikti. Kuuluisimpiin teoksiin kuuluvat muun muassa Ankanpoika ja varisElämäntaiteilija Hannu HanhiIltaa ja köyhyyttä kohtiLeikkiviä ankanpoikia rannalla sekä Taistelevat ankat.

Apuna ovat olleet Aku Ankan piirtäjistä Kari Korhonen, Don Rosa, Ulrich Schröder ja Daan Jippes sekä vielä Kati Kovacs.