Paras pääsiäisresepti:

Oletko kyllästynyt pääsiäistipuihin ja pajunkissoihin? Kaipaako pääsiäisviljelmäsi uusia koristeita? Meillä on sinulle ratkaisu: pupuaku pelastaa!

 

Toimi näin:

  1. Lataa pupuakuarkit artikkelin alareunasta ja tulosta ne. Toisessa arkissa on pelkät hahmokuvat, toisessa myös taustat.
  2. Leikkaa kuvat irti.
  3. Sommittele Akut rairuohon sekaan. Helppoa kuin heinänteko!

Paperiset puput eivät välttämättä ole kovin kestäviä. Jos siis haluat pidentää koristeiden käyttöikää, voit kokeilla vaikkapa tällaisia kikkoja:

  1. Teippaa kuvan taakse cocktailtikku, niin itse koriste ei joudu tekemisiin kostean mullan kanssa.
  2. Liimaa kuva kartongille, niin saat tukevamman koristeen. (Cocktailtikun voi silloin sujauttaa mukavasti piiloon paperin ja kartongin väliin.)
  3. Päällystä koko koriste molemmin puolin kontaktimuovilla, niin se kestää kosteutta paremmin.

Mikään ei tietenkään estä käyttämästä pupu-Ankkoja myös muuhun kuin rairuohon koristeluun. Jaa oma luomuksesi muillekin esimerkiksi Ankstagramissa tai Visertimessä hashtagilla #pupuaku - saatamme hyvinkin poimia sen omaan kuvavirtaamme.

Niin, ja ennen kaikkea: hyvää pääsiäistä!

 

 

Hihhei! Aku Ankan joulukalenteri on auki.

Jo liki perinteiseen tapaan joulukalenterin jokaisen luukun takaa löytyy hauska sarjakuva, jossa ankkalinnalaiset tutut valmistautuvat talven ihanimman juhlan viettoon. Kaikkiin tarinoihin liittyy myös kysymys, johon vastaamalla osallistut perinteiseen joulukalenterikilpailuumme. Klikkaa tästä, niin pääset Lataamoon ja joulukalenterin pariin.

Vastaamassa kannattaa käydä ihan joka päivä, sillä pääpalkinnon lisäksi arvomme pitkin joulukuuta yllätyspalkintoja! Lisäksi voittomahdollisuutesi napata muhkea pääpalkinto tietenkin paranevat mitä useammin käyt vastaamassa.

Pääpalkintona arvotaan muhkea pelipaketti – PlayStation 4 -konsoli ja Lego Marvel Super Heroes -peli. Pääpalkinto arvotaan Nuutin päivänä 13. tammikuuta 2018. Niin pääpalkinnon kuin yllätyspalkintojenkin voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Helsingin Ateneumissa avautui tiistaina 3. lokakuuta upea Ankallisgalleria-näyttely, jossa Suomen taiteen klassikkoteoksista nähdään ankallistetut versiot. Näyttely on avoinna aina helmikuun 2018 loppuun asti.

Aku Ankka -lehdessä on eletty koko vuosi 2017 ikään kuin rinnakkaistodellisuudessa satavuotisen Suomen kunniaksi, kun Suomen historian tapahtumien on seurattu tapahtuvan räpylävinkkelistä Kari Korhosen käsikirjoittamissa ja piirtämissä Suomi 100 -tarinoissa. Rinnakkaistodellisuus huipentuu nyt Ateneumin taidemuseossa nähtävässä näyttelyssä, jossa on esillä kaiken kaikkiaan 13 taideteosta. Teokset on luonnollisesti lainattu Ankkalinnan johtavasta taidemuseosta Ankallisgalleriasta.

Ankallisgallerian taiteilijoita ovat Alpertti AatelvilttiAltti FasaaniAkseli Kala-KallelaArvi LiljalunttiEino MaininkinenHuuko Simpura sekä Nantti Vonrikti. Kuuluisimpiin teoksiin kuuluvat muun muassa Ankanpoika ja varisElämäntaiteilija Hannu HanhiIltaa ja köyhyyttä kohtiLeikkiviä ankanpoikia rannalla sekä Taistelevat ankat.

Apuna ovat olleet Aku Ankan piirtäjistä Kari Korhonen, Don Rosa, Ulrich Schröder ja Daan Jippes sekä vielä Kati Kovacs.