Huhtikuun 1. päivänä 2016 julkaistu Aku Ankan housupakkouutinen oli tietenkin aprillipila. Aku ja muut Ankat saavat siis vastakin kekkaloida pyrstö paljaana sarjakuvissa.

Laajalti levinnyt uutinen, jossa kerrottiin Lasten ja Nuorten Siveystoimikunnan esittäneen Aku Ankka -lehden hahmoille housupakkoa, oli onneksi silkkaa huuhaata, kuten suurin osa lukijoista tietysti oitis oivalsi. Aku tosin ihan oikeasti nähdään housut jalassa Aku Ankan 16/2016 johtotarinassa, mutta pysyvästä asunvaihdosta ei ole kyse, vaan... no, sen saa tietää, kun lukee tarinan.

Eivät housut toki muutenkaan Akulle täysin vieras vaatekappale ole. Esimerkiksi rannalle mennessään reipas räpyläjalkamme saattaa hyvinkin vetäistä ylleen shortsit tai töihin mennessään haalarit. (Sen sijaan kireäkään pakkanen ei saa Akua sonnustautumaan toppapöksyihin, vaan hangessa voi hyvin vaappua pyrstö takin alta pilkottaen.) Myös muut Ankat ja Hanhet noudattelevat samaa pukeutumislinjaa.

Aprillipilan tueksi toimitus housutti yhden yksisivuisen sarjakuvan, joka löytyy edelleen Akkarin Lataamosta. Housujen jälkikäteen lisääminen sarjakuviin on muuten merkillisen koukuttavaa touhua! Jos haluatte kokeilla itse, tämänkin artikkelin lopusta voi ladata ja tulostaa itselleen Aku Ankka -lehden virallisen housuston.

Entäs se Kemin housuttomuuskohu?

Housupilan taustalta löytyy tietenkin maailmalle ihan oikeasti levinnyt uutinen, jonka mukaan Aku Ankka vuonna 1978 kiellettiin Kemissä siveettömänä julkaisuna. Akkarin tilauksen lakkauttamisen syynä ei kuitenkaan ollut itse asiassa Akun housuttomuus (ja turhan vapaamielinen seurustelusuhde Iineksen kanssa), vaan tylsästi määrärahojen niukkuus. Jos aihe kiinnostaa, kannattaa käydä lukemassa esimerkiksi Ylen artikkelit aiheesta.
 

 

 

Housuttomuuskohua käsiteltiin berliiniläisessä TAT-Zeitungissa.

Hihhei! Aku Ankan joulukalenteri on auki.

Jo liki perinteiseen tapaan joulukalenterin jokaisen luukun takaa löytyy hauska sarjakuva, jossa ankkalinnalaiset tutut valmistautuvat talven ihanimman juhlan viettoon. Kaikkiin tarinoihin liittyy myös kysymys, johon vastaamalla osallistut perinteiseen joulukalenterikilpailuumme. Klikkaa tästä, niin pääset Lataamoon ja joulukalenterin pariin.

Vastaamassa kannattaa käydä ihan joka päivä, sillä pääpalkinnon lisäksi arvomme pitkin joulukuuta yllätyspalkintoja! Lisäksi voittomahdollisuutesi napata muhkea pääpalkinto tietenkin paranevat mitä useammin käyt vastaamassa.

Pääpalkintona arvotaan muhkea pelipaketti – PlayStation 4 -konsoli ja Lego Marvel Super Heroes -peli. Pääpalkinto arvotaan Nuutin päivänä 13. tammikuuta 2018. Niin pääpalkinnon kuin yllätyspalkintojenkin voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Helsingin Ateneumissa avautui tiistaina 3. lokakuuta upea Ankallisgalleria-näyttely, jossa Suomen taiteen klassikkoteoksista nähdään ankallistetut versiot. Näyttely on avoinna aina helmikuun 2018 loppuun asti.

Aku Ankka -lehdessä on eletty koko vuosi 2017 ikään kuin rinnakkaistodellisuudessa satavuotisen Suomen kunniaksi, kun Suomen historian tapahtumien on seurattu tapahtuvan räpylävinkkelistä Kari Korhosen käsikirjoittamissa ja piirtämissä Suomi 100 -tarinoissa. Rinnakkaistodellisuus huipentuu nyt Ateneumin taidemuseossa nähtävässä näyttelyssä, jossa on esillä kaiken kaikkiaan 13 taideteosta. Teokset on luonnollisesti lainattu Ankkalinnan johtavasta taidemuseosta Ankallisgalleriasta.

Ankallisgallerian taiteilijoita ovat Alpertti AatelvilttiAltti FasaaniAkseli Kala-KallelaArvi LiljalunttiEino MaininkinenHuuko Simpura sekä Nantti Vonrikti. Kuuluisimpiin teoksiin kuuluvat muun muassa Ankanpoika ja varisElämäntaiteilija Hannu HanhiIltaa ja köyhyyttä kohtiLeikkiviä ankanpoikia rannalla sekä Taistelevat ankat.

Apuna ovat olleet Aku Ankan piirtäjistä Kari Korhonen, Don Rosa, Ulrich Schröder ja Daan Jippes sekä vielä Kati Kovacs.