Roope-sedän lukijoita hemmotellaan neljä kertaa vuodessa erikoispaksulla platinanumerolla, joista jokainen on omistettu yhdelle Roope-sedän piirtäjälle. Tuorein Platina-Roope on täynnä Giovan Battista Carpin piirtämää ankkasarjakuvaa. Kenen italialaisen ankkataiteilijan sarjoja sinä haluaisit nähdä vuoden 2017 ensimmäisessä lehdessä? Osallistu tämän jutun lopussa olevaan kyselyyn, niin voit vaikuttaa asiaan!

 

Joko olet tutustunut Platina-Roopeen? Viime vuoden alusta alkaen Roope-setä-lehden numeroista neljä on ollut tavallista paksumpia 132-sivuisia platinanumeroita, jotka nostavat valokeilaan yhden ankkapiirtäjän ja hänen tuotantonsa. Roope-sedän sarjakuvat ovat Taskaristakin tuttujen italialaisten piirtäjien ja käsikirjoittajien käsialaa, ja platinanumeroiden tarkoitus on esitellä lukijoille näitä sarjojen takana olevia tekijöitä – ja ennen kaikkea heidän tekemiään sarjoja. Suurin osa lehdestä on silkkaa sarjakuvaa, mutta mukana on myös piirtäjien esittelyjä, haastatteluja ja muuta lisämateriaalia, kuten valokuvia, kansia ja muita piirroksia.

Ensimmäinen Platina-Roopen esittelemä mestaripiirtäjä oli itseoikeutetusti Romano Scarpa. Sen jälkeen vuoroon ovat päässeet Giorgio Cavazzano, Silvia Ziche, Luciano Bottaro, Corrado Mastantuono ja viimeisimpänä Giovan Battista Carpi huhtikuussa ilmestyneessä Roope-sedän numerossa 4/16. Tänä vuonna ilmestyy vielä kaksi platinanumeroa, joista toisen pääosassa on Casty ja toisen jälleen Scarpa.
 

 

Ensi vuoden platinapiirtäjien nimet ovat vielä lyömättä lukkoon – ja nyt on sinun tilaisuutesi vaikuttaa asiaan! Äänestä siis tämän jutun lopussa olevassa kyselyssä omaa suosikkiasi. Vuoden 2017 ensimmäisen Platina-Roopen pääosassa nähdään eniten ääniä saanut piirtäjä. Äänestykseen osallistuneiden kesken arvotaan lisäksi ankkamainen kirjapalkinto.

Äänestysaika päättyi 8.5.2016. Äänestyksen tulos julkistetaan akuankka.fi:ssä toukokuun aikana, ja arvonnan voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti. 

Ei pelkkää platinaa

Vaikka Roope-sedän platinanumeroista puuttuvat monet lukijoille tutut vakiosarjat ja -palstat, kuten dekkaripähkinä ja palkintotehtävä, ei hätää! Vuoden kymmenestä numerosta kuusi on edelleen vanhoja kunnon perus-Roope-setiä. Seuraavasta, kesäkuun alussa ilmestyvästä numerosta (RS 5/16) voimme paljastaa etukäteen, että mukana on Roope-sedässä harvemmin nähty miljardööri Kulta-Into Pii. Lisäksi lehdessä nähdään Hessu reportterina -tarinasarjan seuraava osa.

 

Hihhei! Aku Ankan joulukalenteri on auki.

Jo liki perinteiseen tapaan joulukalenterin jokaisen luukun takaa löytyy hauska sarjakuva, jossa ankkalinnalaiset tutut valmistautuvat talven ihanimman juhlan viettoon. Kaikkiin tarinoihin liittyy myös kysymys, johon vastaamalla osallistut perinteiseen joulukalenterikilpailuumme. Klikkaa tästä, niin pääset Lataamoon ja joulukalenterin pariin.

Vastaamassa kannattaa käydä ihan joka päivä, sillä pääpalkinnon lisäksi arvomme pitkin joulukuuta yllätyspalkintoja! Lisäksi voittomahdollisuutesi napata muhkea pääpalkinto tietenkin paranevat mitä useammin käyt vastaamassa.

Pääpalkintona arvotaan muhkea pelipaketti – PlayStation 4 -konsoli ja Lego Marvel Super Heroes -peli. Pääpalkinto arvotaan Nuutin päivänä 13. tammikuuta 2018. Niin pääpalkinnon kuin yllätyspalkintojenkin voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Helsingin Ateneumissa avautui tiistaina 3. lokakuuta upea Ankallisgalleria-näyttely, jossa Suomen taiteen klassikkoteoksista nähdään ankallistetut versiot. Näyttely on avoinna aina helmikuun 2018 loppuun asti.

Aku Ankka -lehdessä on eletty koko vuosi 2017 ikään kuin rinnakkaistodellisuudessa satavuotisen Suomen kunniaksi, kun Suomen historian tapahtumien on seurattu tapahtuvan räpylävinkkelistä Kari Korhosen käsikirjoittamissa ja piirtämissä Suomi 100 -tarinoissa. Rinnakkaistodellisuus huipentuu nyt Ateneumin taidemuseossa nähtävässä näyttelyssä, jossa on esillä kaiken kaikkiaan 13 taideteosta. Teokset on luonnollisesti lainattu Ankkalinnan johtavasta taidemuseosta Ankallisgalleriasta.

Ankallisgallerian taiteilijoita ovat Alpertti AatelvilttiAltti FasaaniAkseli Kala-KallelaArvi LiljalunttiEino MaininkinenHuuko Simpura sekä Nantti Vonrikti. Kuuluisimpiin teoksiin kuuluvat muun muassa Ankanpoika ja varisElämäntaiteilija Hannu HanhiIltaa ja köyhyyttä kohtiLeikkiviä ankanpoikia rannalla sekä Taistelevat ankat.

Apuna ovat olleet Aku Ankan piirtäjistä Kari Korhonen, Don Rosa, Ulrich Schröder ja Daan Jippes sekä vielä Kati Kovacs.