Kesä on täällä! Auringonpaistetta, poutapilviä ja leppoisia hetkiä – niistä on kesä tehty. Aku Ankka Lataamo on myös virittäytynyt suvitunnelmiin ja tarjoaa koko kesän ajaksi luettavaa sekä muikean kilpailun, jonka pääpalkintona on iPhone 6s.

Lomasarjoja koko kesäksi

Aku Ankka Lataamoon ilmestyy aina maanantaisin koko kesän ajan – siis 6.6.–14.8. – yksi kesäinen, viikoittain vaihtuva sarja, jossa Aku ja kumppanit telttailevat, palloilevat, retkeilevät ja puuhastelevat kaikenlaista muuta mukavaa mitä nyt suvena voi vain tehdä. Sarja on ilmestymisensä jälkeen luettavissa koko viikon ajan, ja se löytyy koko kesän ajan myös Lomalle Lataamoon -erikoisnumerosta digipalvelumme etusivulta. Kyseiset sarjat ovat luettavissa ilmaiseksi, joten sinun ei tarvitse olla Lataamon tilaaja, jotta pääset tarinoita lukemaan.

 

Osallistu kisaan

Lomasarjoihin liittyy vänkä kilpailu: kun olet lukenut viikon sarjakuvan, lavasta itse jokin tarinasta löytyvä tilanne ja näpsäise siitä kuva. Jos siis Tupu, Hupu ja Lupu ovat esimerkiksi pelaamassa jalkapalloa, nappaa itsekin pallo kainaloon ja ota itsestäsi ja kamuistasi kuva samassa puuhassa. Lähetä kuva sitten Aku Ankan toimitukselle Instagramin välityksellä hashtagilla #lomallelataamoon, voit lähettää kuvan halutessasi yksityisviestinä tai sähköpostitse osoitteeseen aku.ankka@sanoma.com. Kaikkien kuvien lähettäneiden joukosta arvomme 15. elokuuta 2016 yhden onnellisen voittajan, joka saa ikioman iPhone 6s:n sekä Lataamon puoleksi vuodeksi käyttöönsä. Pääpalkinnon lisäksi arvomme kesän mittaan myös muutamia ankkamaisia yllätyspalkintoja osallistuneiden kesken.

Ensimmäinen yllätysarvonta järjestettiin maanantaina 20.6. Tuon päivän voittaja on jo arvottu ja onnekkaalle on myös ilmoitettu voitotostaan. Yllätysarvontoja on luvassa vielä lisää, mutta emme paljasta milloin. Kannattaa siis vierailla ahkerasti Lataamossa vilkuilemassa viikon sarjakuvia!

Huomio! Kilpailu on päättynyt ja voittajalle on ilmoitettu henkilökohtaisesti.

 

Osallistu kilpailuun näin:

Hihhei! Aku Ankan joulukalenteri on auki.

Jo liki perinteiseen tapaan joulukalenterin jokaisen luukun takaa löytyy hauska sarjakuva, jossa ankkalinnalaiset tutut valmistautuvat talven ihanimman juhlan viettoon. Kaikkiin tarinoihin liittyy myös kysymys, johon vastaamalla osallistut perinteiseen joulukalenterikilpailuumme. Klikkaa tästä, niin pääset Lataamoon ja joulukalenterin pariin.

Vastaamassa kannattaa käydä ihan joka päivä, sillä pääpalkinnon lisäksi arvomme pitkin joulukuuta yllätyspalkintoja! Lisäksi voittomahdollisuutesi napata muhkea pääpalkinto tietenkin paranevat mitä useammin käyt vastaamassa.

Pääpalkintona arvotaan muhkea pelipaketti – PlayStation 4 -konsoli ja Lego Marvel Super Heroes -peli. Pääpalkinto arvotaan Nuutin päivänä 13. tammikuuta 2018. Niin pääpalkinnon kuin yllätyspalkintojenkin voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Helsingin Ateneumissa avautui tiistaina 3. lokakuuta upea Ankallisgalleria-näyttely, jossa Suomen taiteen klassikkoteoksista nähdään ankallistetut versiot. Näyttely on avoinna aina helmikuun 2018 loppuun asti.

Aku Ankka -lehdessä on eletty koko vuosi 2017 ikään kuin rinnakkaistodellisuudessa satavuotisen Suomen kunniaksi, kun Suomen historian tapahtumien on seurattu tapahtuvan räpylävinkkelistä Kari Korhosen käsikirjoittamissa ja piirtämissä Suomi 100 -tarinoissa. Rinnakkaistodellisuus huipentuu nyt Ateneumin taidemuseossa nähtävässä näyttelyssä, jossa on esillä kaiken kaikkiaan 13 taideteosta. Teokset on luonnollisesti lainattu Ankkalinnan johtavasta taidemuseosta Ankallisgalleriasta.

Ankallisgallerian taiteilijoita ovat Alpertti AatelvilttiAltti FasaaniAkseli Kala-KallelaArvi LiljalunttiEino MaininkinenHuuko Simpura sekä Nantti Vonrikti. Kuuluisimpiin teoksiin kuuluvat muun muassa Ankanpoika ja varisElämäntaiteilija Hannu HanhiIltaa ja köyhyyttä kohtiLeikkiviä ankanpoikia rannalla sekä Taistelevat ankat.

Apuna ovat olleet Aku Ankan piirtäjistä Kari Korhonen, Don Rosa, Ulrich Schröder ja Daan Jippes sekä vielä Kati Kovacs.