Aku Ankan Minecraft-haaste:
Akun talo on kaksikerroksinen ja portinpielessä on postilaatikko.
Akun talo on kaksikerroksinen ja portinpielessä on postilaatikko.
Taloa ympäröi enemmän tai vähemmän kukoistava puutarha.
Taloa ympäröi enemmän tai vähemmän kukoistava puutarha.
Pihapuussa on maja, jonne on aikuisilta pääsy kielletty.
Pihapuussa on maja, jonne on aikuisilta pääsy kielletty.
Naapurin Tulppu pyrkii usein muokkaamaan Ankkain talon ulkomuotoa.
Naapurin Tulppu pyrkii usein muokkaamaan Ankkain talon ulkomuotoa.
Vajan lisäksi Akun talon kyljessä on usein nähty myös autotalli.
Vajan lisäksi Akun talon kyljessä on usein nähty myös autotalli.
Akun talon sisäpuoli näyttää olevan yhtä muuntuvainen kuin ulkopuolikin, mutta olohuoneessa on aina ollut televisio.
Akun talon sisäpuoli näyttää olevan yhtä muuntuvainen kuin ulkopuolikin, mutta olohuoneessa on aina ollut televisio.
Niin, sisätiloista löytyy tosiaan milloin mitäkin...
Niin, sisätiloista löytyy tosiaan milloin mitäkin...

Toimitus heittää hiihtolomien kunniaksi haasteen kaikille bittipalikoiden suurkuluttajille!

Monet Ankka-fanit ovat myös innokkaita Minecraft-pelaajia, ja toimitus on bongannut Mine-videoiden vuosta useammankin Roope Ankan rahasäiliön. Aku Ankan taloa emme sen sijaan ole onnistuneet löytämään.

Nyt on siis ahkerien rakentajien tilaisuus loistaa Ankkalinna-hommissa: Aku Ankan juhlavuoden kunniaksi haastamme kaikki suomalaiset Minecraft-pelaajat luomaan palikkaversion Aku Ankan kotitalosta. Oheisen kuvagallerian avulla pääsee varmasti alkuun, jos ei heti muista miltä Paratiisitie 13 näyttää.

Haaste päättyy samaan aikaan kuin pohjoisen hiihtolomaviikko eli 9.3., mutta kuvia ja videolinkkejä voi toki lähettää jo sitä ennen osoitteeseen aku.ankka@sanoma.com. Kuvia voi myös ladata Instagramiin varustettuna tunnuksella #paratiisitie13. Luovimmat ratkaisut palkitaan yllätyskirjapaketein.

Sitten ei muuta kuin rakentamaan! Jos innostusta riittää, Minecraft-haasteita on luvassa lisääkin. Muistakaa haastaa kaikki kaverit mukaan!

iloinen ankka
Seuraa 
Liittynyt22.6.2013

Paratiisitie 13!

Akunso 22.02.2014 klo 07:16 KaukoJulma 21.02.2014 klo 21:20 Harmi ku ei voi tehä ihan vaa huvin vuoks, siis et tekee vaan ajan kuluks, eikä osallistu kisaan. Miksi ei voisi? No siksi jos vaikka ei ole minecraftia. Minulla on, mutta nyt on sunnuntai niin en saa käytää tablettia. ≈iloista elämää
Lue kommentti

Helsingin Ateneumissa avautui tiistaina 3. lokakuuta upea Ankallisgalleria-näyttely, jossa Suomen taiteen klassikkoteoksista nähdään ankallistetut versiot. Näyttely on avoinna aina helmikuun 2018 loppuun asti.

Aku Ankka -lehdessä on eletty koko vuosi 2017 ikään kuin rinnakkaistodellisuudessa satavuotisen Suomen kunniaksi, kun Suomen historian tapahtumien on seurattu tapahtuvan räpylävinkkelistä Kari Korhosen käsikirjoittamissa ja piirtämissä Suomi 100 -tarinoissa. Rinnakkaistodellisuus huipentuu nyt Ateneumin taidemuseossa nähtävässä näyttelyssä, jossa on esillä kaiken kaikkiaan 13 taideteosta. Teokset on luonnollisesti lainattu Ankkalinnan johtavasta taidemuseosta Ankallisgalleriasta.

Ankallisgallerian taiteilijoita ovat Alpertti AatelvilttiAltti FasaaniAkseli Kala-KallelaArvi LiljalunttiEino MaininkinenHuuko Simpura sekä Nantti Vonrikti. Kuuluisimpiin teoksiin kuuluvat muun muassa Ankanpoika ja varisElämäntaiteilija Hannu HanhiIltaa ja köyhyyttä kohtiLeikkiviä ankanpoikia rannalla sekä Taistelevat ankat.

Apuna ovat olleet Aku Ankan piirtäjistä Kari Korhonen, Don Rosa, Ulrich Schröder ja Daan Jippes sekä vielä Kati Kovacs.

 

Perjantaina 28. heinäkuuta ensi-iltansa saanutta Autot 3 -leffaa on odotettu, ja moni lienee jännittänyt, mitä Pixar ja Disney ovat keksineet. Elokuvan ensimmäinen traileri kun lupasi ainakin vauhtia ja ruttaantuneita konepeltejä. Onko luvassa siis pelkkää ryminää?

Kun Autot 2 marssitti heti alkumetreillä valkokankaalle toinen toistaan ilkeämpiä autonrämiä ja kaasarikunnan kovimpia agentteja, kolmonen antaa pääroolit takaisin kilpa-autoille. Salamalla alkaa kuitenkin olla takanaan jo melkoisen monta kautta radoilla, eikä hänen kuntonsa tahdo enää pärjätä uuden sukupolven kilpureille, jotka kykenevät pitämään optimaalisen ajoradan koko kisan ajan – puhumattakaan huikeista nopeuksista, joihin nuoremmat kisaajat yltävät. Onko Salaman aika panna pillit pussiin monen muun konkarin tavoin?

Onnekseen sankarimme saa käyttöönsä uuden upean harjoituskeskuksen, jossa treenaavat myös tulevaisuuden supertähdet.  Vanhan vauhtihirmun tueksi tulee vielä nuori ja pirteä henkilökohtainen valmentaja Cruz Ramirez, joka pitää huolen, ettei vanhan herran akselisto vain pääse kulumaan liikaa eikä päivänokosista lipsuta. Jokainen, jolla on vähänkin haasteita koordinaation kanssa – tai useampia ajokilometrejä takanaan – pystyy samaistumaan treenaajaansa nuivasti katselevaan Salamaan. Nuoren ja vanhan kohtaaminen sekä näiden välinen sanailu saakin aikuisen katsojan hekottelemaan. Mutta pitävätkö Cruzin tahattomat pappavitsit lapsikatsojankin otteessaan? Tuskin, mutta kiiltävät kilpurit ja rosoiset monsterirallikot hoitavat sen homman. Uusien hahmojen lisäksi mukana ovat – vanhojen fanien iloksi – myös Martti, Salli, Guido, Luigi sekä muut Syylari Cityn asukkaat. Eikä Doc Hudsoniakaan ole unohdettu. 

Autot 3 palaa teemoiltaan lähemmäs ensimmäistä leffaa, ja se tekee elokuvan juonestakin huomattavasti eheämmän kuin mitä kakkosen agenttirymistelyssä nähtiin. Siksi se sopiikin myös nuoremmille Autojen ystäville paremmin kuin elokuvasarjan keskimmäinen osa. Mutainen monsteriralli voi kuitenkin olla suurella valkokankaalla nähtynä osalle pienimmistä faneista melkoisen jännä.

Kuten Pixarilta ja Disneyltä sopii odottaa, animaatio on kerrassaan uskomatonta. Monessa kohtauksessa miltei unohtaa katsovansa animaatioelokuvaa, ja asia muistuu mieleen vasta kun eteen ilmestyy puhuva menopeli. Mutta niitä onkin taas mahtava seurata, sillä Salama ja kumppanit saavat suupielet nousemaan hymyyn, sydämen hakkaamaan ja miettimään, millaista onkaan olla ihan oikea kilpa-auto.