Vuosi 2017 alkaa todellisella herkkupalalla: tammikuussa ilmestyvän Roope-sedän platinanumeron pääosassa nähdään lukijoiden valitsema piirtäjä.

Pyysimme teitä lukijoita huhti-toukokuun vaihteessa täällä akuankka.fi:ssä osallistumaan äänestykseen ensi vuoden ensimmäisen Platina-Roopen teemapiirtäjästä. Ääniä saapui kiitettävän runsaasti, mutta voittajasta ei ollut pienintäkään epäselvyyttä. Milanon maestro Marco Rota sai peräti 41 prosenttia annetuista äänistä. Kakkoseksi tulleen Massimo De Vitan ääniosuus oli 22 prosenttia, joten Rotan ei tarvinnut maaliviivalla sen kummemmin röyhistää rintaansa.

Teillä lukijoilla oli kieltämättä hyvä syy valintaanne, sillä Rotan tarinoita on nähty Roope-sedässä tähän mennessä varsin vähän, vain viisi kertaa. Tämän jutun ruutu on poimittu niistä yhdestä, nimittäin Rotan tarinasta Pendelöijien parhaimmistoa (RS 7/2012). Tilanne korjaantuu onneksi tammikuussa, teidän ansiostanne. Roope-sedän numero 1/2017 on 132-sivuinen platinanumero, joka on omistettu yksinomaan Rotan tarinoille.

Äänestykseen osallistuneiden kesken arvottiin sarjakuvakirjapalkinto. Arvonnan voittajalle on ilmoitettu henkilökohtaisesti.

Hihhei! Aku Ankan joulukalenteri on auki.

Jo liki perinteiseen tapaan joulukalenterin jokaisen luukun takaa löytyy hauska sarjakuva, jossa ankkalinnalaiset tutut valmistautuvat talven ihanimman juhlan viettoon. Kaikkiin tarinoihin liittyy myös kysymys, johon vastaamalla osallistut perinteiseen joulukalenterikilpailuumme. Klikkaa tästä, niin pääset Lataamoon ja joulukalenterin pariin.

Vastaamassa kannattaa käydä ihan joka päivä, sillä pääpalkinnon lisäksi arvomme pitkin joulukuuta yllätyspalkintoja! Lisäksi voittomahdollisuutesi napata muhkea pääpalkinto tietenkin paranevat mitä useammin käyt vastaamassa.

Pääpalkintona arvotaan muhkea pelipaketti – PlayStation 4 -konsoli ja Lego Marvel Super Heroes -peli. Pääpalkinto arvotaan Nuutin päivänä 13. tammikuuta 2018. Niin pääpalkinnon kuin yllätyspalkintojenkin voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Helsingin Ateneumissa avautui tiistaina 3. lokakuuta upea Ankallisgalleria-näyttely, jossa Suomen taiteen klassikkoteoksista nähdään ankallistetut versiot. Näyttely on avoinna aina helmikuun 2018 loppuun asti.

Aku Ankka -lehdessä on eletty koko vuosi 2017 ikään kuin rinnakkaistodellisuudessa satavuotisen Suomen kunniaksi, kun Suomen historian tapahtumien on seurattu tapahtuvan räpylävinkkelistä Kari Korhosen käsikirjoittamissa ja piirtämissä Suomi 100 -tarinoissa. Rinnakkaistodellisuus huipentuu nyt Ateneumin taidemuseossa nähtävässä näyttelyssä, jossa on esillä kaiken kaikkiaan 13 taideteosta. Teokset on luonnollisesti lainattu Ankkalinnan johtavasta taidemuseosta Ankallisgalleriasta.

Ankallisgallerian taiteilijoita ovat Alpertti AatelvilttiAltti FasaaniAkseli Kala-KallelaArvi LiljalunttiEino MaininkinenHuuko Simpura sekä Nantti Vonrikti. Kuuluisimpiin teoksiin kuuluvat muun muassa Ankanpoika ja varisElämäntaiteilija Hannu HanhiIltaa ja köyhyyttä kohtiLeikkiviä ankanpoikia rannalla sekä Taistelevat ankat.

Apuna ovat olleet Aku Ankan piirtäjistä Kari Korhonen, Don Rosa, Ulrich Schröder ja Daan Jippes sekä vielä Kati Kovacs.