Akkarin sivuilta voi silloin tällöin bongata sananlaskun, joka toteutuu kirjaimellisesti sarjakuvaruudussa. Lehdessä 8/2016 tällaisia kuvitettuja sanontoja oli kokonaisen aukeaman verran.

Kaikkien innokkaiden sanontabongareiden iloksi tämän artikkelin lopusta löytyy Akkarissa 8/2016 julkaistun sananlaskuaukeaman pdf, jonka voi tulostaa omaksi ilokseen vaikkapa jääkapin oveen. Kotona voikin sitten järjestää esimerkiksi kisan siitä, kuka perheenjäsenistä löytää kuvasta eniten sananlaskuja.

Viikolla 8 ilmestyneen Aku Ankan keskiaukeamalta on löydettävissä ainakin 22 kuvitettua sanontaa. Tässä ne ovat:

Raha ei haise.
Hiki laiskan syödessä, vilu työtä tehdessä.
Lähti kuin hauki rannasta.
Se parhaiten nauraa, joka viimeksi nauraa.
Joka toiselle kuoppaa kaivaa se itse siihen lankeaa.
Sopu sijaa antaa.
Aikainen lintu madon nappaa.
Ruoho on aina vihreämpää aidan toisella puolella.
Parempi pyy pivossa kuin kymmenen oksalla.
Kahden kauppa on kolmannen korvapuusti.
Paistaa se päivä risukasaankin.
Joka kuuseen kurkottaa, se katajaan kapsahtaa.
Mitä isot edellä, sitä pienet perässä.
Ei kukko käskien laula.
Ei ole koiraa karvoihin katsominen.
Niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan.
Ei parta pahoille kasva, turpajouhet joutaville.
Paha lintu pesänsä likaa.
Ympäri mennään, yhteen tullaan.
Rahaa on, vaikka lampaat söisi.
Kiertää kuin kissa kuumaa puuroa.
Hullu paljon työtä tekee, viisas pääsee vähemmällä.

Klikkaa alla olevaa linkkiä, niin saat auki kuvan, jossa kaikki edellä mainitut sananlaskut ovat.

Hihhei! Aku Ankan joulukalenteri on auki.

Jo liki perinteiseen tapaan joulukalenterin jokaisen luukun takaa löytyy hauska sarjakuva, jossa ankkalinnalaiset tutut valmistautuvat talven ihanimman juhlan viettoon. Kaikkiin tarinoihin liittyy myös kysymys, johon vastaamalla osallistut perinteiseen joulukalenterikilpailuumme. Klikkaa tästä, niin pääset Lataamoon ja joulukalenterin pariin.

Vastaamassa kannattaa käydä ihan joka päivä, sillä pääpalkinnon lisäksi arvomme pitkin joulukuuta yllätyspalkintoja! Lisäksi voittomahdollisuutesi napata muhkea pääpalkinto tietenkin paranevat mitä useammin käyt vastaamassa.

Pääpalkintona arvotaan muhkea pelipaketti – PlayStation 4 -konsoli ja Lego Marvel Super Heroes -peli. Pääpalkinto arvotaan Nuutin päivänä 13. tammikuuta 2018. Niin pääpalkinnon kuin yllätyspalkintojenkin voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Helsingin Ateneumissa avautui tiistaina 3. lokakuuta upea Ankallisgalleria-näyttely, jossa Suomen taiteen klassikkoteoksista nähdään ankallistetut versiot. Näyttely on avoinna aina helmikuun 2018 loppuun asti.

Aku Ankka -lehdessä on eletty koko vuosi 2017 ikään kuin rinnakkaistodellisuudessa satavuotisen Suomen kunniaksi, kun Suomen historian tapahtumien on seurattu tapahtuvan räpylävinkkelistä Kari Korhosen käsikirjoittamissa ja piirtämissä Suomi 100 -tarinoissa. Rinnakkaistodellisuus huipentuu nyt Ateneumin taidemuseossa nähtävässä näyttelyssä, jossa on esillä kaiken kaikkiaan 13 taideteosta. Teokset on luonnollisesti lainattu Ankkalinnan johtavasta taidemuseosta Ankallisgalleriasta.

Ankallisgallerian taiteilijoita ovat Alpertti AatelvilttiAltti FasaaniAkseli Kala-KallelaArvi LiljalunttiEino MaininkinenHuuko Simpura sekä Nantti Vonrikti. Kuuluisimpiin teoksiin kuuluvat muun muassa Ankanpoika ja varisElämäntaiteilija Hannu HanhiIltaa ja köyhyyttä kohtiLeikkiviä ankanpoikia rannalla sekä Taistelevat ankat.

Apuna ovat olleet Aku Ankan piirtäjistä Kari Korhonen, Don Rosa, Ulrich Schröder ja Daan Jippes sekä vielä Kati Kovacs.