Ei terve ankka työtä kaipaa, sanoi jo vanha kansa. Vaikka Akua pidetäänkin kaikkien velttoilijoiden esikuvana, toimeliaampaa laiskuria saa hakea. Ystävämme työhistoria on laaja ja häkellyttävän monipuolinen!

Akulla on varovaistenkin laskelmien mukaan ollut Akkarin historian aikana yli 300 eri ammattia, jotka vaihtelevat astronautista ja nyrkkeilijän harjoitusvastustajasta aina soppatehtaan kanakeittoryhmän 3. lk:n venttiilinvalvojaan ja patarumpujen soittajaan saakka. Parhaiten Aku toki tunnetaan joko kolikonkiillottajana tai Kattivaaran margariinitehtaan sekatyömiehenä.

Akun koulutuksesta ei ole tarkkoja merkintöjä Kääkkylän alakoulun jälkeen, mutta ilmeisesti lukion oppimäärä Akulla ainakin on plakkarissaan. Kursseja ja koulutuksia sitä vastoin piisaa, ja suurinta osaa Akun työhistoriaa leimaa ennakkoluuloton tehtävään kuin tehtävään sukeltaminen – tunnetuin seurauksin...

Vuoden 2016 aikana Aku Ankka -lehdessä seurataan vähintään kerran kuussa Akun teutarointia pätkätöiden spesialistina. Kesällä Aku Ankan toimitus kerää kaikkein klassisimmat ammattitarinat erikoisliitteeksi ja ammattiseurannan loppuhuipennukseksi selvittää, mitkä nykyään ovat suomalaisten lasten haaveammatit. Tutkimuksen pohjalta toimitus kokoaa syksyllä kokonaisen lehden, jossa ankkalinnalaiset työskentelevät kärkisijat napanneissa ammateissa.

Pysykää kuulolla!

P.S. Värikkään työhistoriansa aikana Aku on hääräillyt ainakin näissä hommissa: leipuri, metsuri, puutarhuri, yövartija, talonmies, sirkustirehtööri, turistiopas, bussikuski, munkkikauppias, työpaikkaneuvoja, kemisti, ruokakriitikko, toimittaja, kalatarkastaja, miljardööri, aapisnitoja, öylättileipuri, tyynytehtaan yövartija, apulaiskirjastonhoitajan sijainen, työpaikkaneuvoja, sisustustaiteilija, paperinitojan täyttäjä, taidemaalari, pysäköinninvalvoja, dekkarikirjailija, kermakakkulähetti, uniekspertti, rakennusmies, ruokakriitikko, Ankkalinnan varapoliisimiesten lomittaja, eläintarhan lääkintämies, majakanvartija, Ankanpään ala-asteen vahtimestari, Ankkalinnan savupiippujen päästöjen tarkastaja, huonekalujen entisöijä, elokuvatuottaja, kehitysmaatalouden asiantuntija, rehtori, varainhoitaja, runolähetti, saippuatehtailija, seurapiiritoimittajan vakooja, taidekriitikko ja merikapteeni.

 

Hihhei! Aku Ankan joulukalenteri on auki.

Jo liki perinteiseen tapaan joulukalenterin jokaisen luukun takaa löytyy hauska sarjakuva, jossa ankkalinnalaiset tutut valmistautuvat talven ihanimman juhlan viettoon. Kaikkiin tarinoihin liittyy myös kysymys, johon vastaamalla osallistut perinteiseen joulukalenterikilpailuumme. Klikkaa tästä, niin pääset Lataamoon ja joulukalenterin pariin.

Vastaamassa kannattaa käydä ihan joka päivä, sillä pääpalkinnon lisäksi arvomme pitkin joulukuuta yllätyspalkintoja! Lisäksi voittomahdollisuutesi napata muhkea pääpalkinto tietenkin paranevat mitä useammin käyt vastaamassa.

Pääpalkintona arvotaan muhkea pelipaketti – PlayStation 4 -konsoli ja Lego Marvel Super Heroes -peli. Pääpalkinto arvotaan Nuutin päivänä 13. tammikuuta 2018. Niin pääpalkinnon kuin yllätyspalkintojenkin voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Helsingin Ateneumissa avautui tiistaina 3. lokakuuta upea Ankallisgalleria-näyttely, jossa Suomen taiteen klassikkoteoksista nähdään ankallistetut versiot. Näyttely on avoinna aina helmikuun 2018 loppuun asti.

Aku Ankka -lehdessä on eletty koko vuosi 2017 ikään kuin rinnakkaistodellisuudessa satavuotisen Suomen kunniaksi, kun Suomen historian tapahtumien on seurattu tapahtuvan räpylävinkkelistä Kari Korhosen käsikirjoittamissa ja piirtämissä Suomi 100 -tarinoissa. Rinnakkaistodellisuus huipentuu nyt Ateneumin taidemuseossa nähtävässä näyttelyssä, jossa on esillä kaiken kaikkiaan 13 taideteosta. Teokset on luonnollisesti lainattu Ankkalinnan johtavasta taidemuseosta Ankallisgalleriasta.

Ankallisgallerian taiteilijoita ovat Alpertti AatelvilttiAltti FasaaniAkseli Kala-KallelaArvi LiljalunttiEino MaininkinenHuuko Simpura sekä Nantti Vonrikti. Kuuluisimpiin teoksiin kuuluvat muun muassa Ankanpoika ja varisElämäntaiteilija Hannu HanhiIltaa ja köyhyyttä kohtiLeikkiviä ankanpoikia rannalla sekä Taistelevat ankat.

Apuna ovat olleet Aku Ankan piirtäjistä Kari Korhonen, Don Rosa, Ulrich Schröder ja Daan Jippes sekä vielä Kati Kovacs.