Sihi-juoma on askarruttanut joitain Aku Ankan lukijoita, joten tutustutaanpa tuohon ankkalinnalaiseen juhlajuomaan ja sen historiaan hieman tarkemmin.

Sihi-juoman englanninkielinen esikuva Gurgleurp ja sen rappioittava vaikutus esiteltiin Carl Barksin tarinassa Bubbleweight Champ, joka nähtiin Aku Ankan numerossa 47/1965 (Voitto kotiin – vahingossa). Toisin kuin monet muistavat, suomeksi siinä ei kuitenkaan puhuttu Sihi- vaan Kuohujuomasta. Sihin juuret kyllä juontavat 1960-luvulle nekin. Varhaisin Akkarin Lataamosta löytyvä Sihi-osuma on tarinassa Mainos on voimaa (AA 19/1964), jossa Aku sorvaa mainoslauseita Sihijuoman pahimmalle kilpailijalle Tepsi-kolalle. Samaisessa tarinassa Sihille mainoslauseita puolestaan keksivät Tupu, Hupu ja Lupu.

Muillakin ankkalinnalaisilla on kytköksensä Sihin mainoksiin. Barksin nelisivuisessa sarjassa Sopiva työ (mm. Aku Ankka 19/1992) Sihiä kun mainostaa Iines.

Suomessa muuten myös myytiin 1950-luvulla Sihi-nimistä jauhetta, josta pystyi valmistamaan limsanomaista virvoitusjuomaa. Sihi ei siis millään muotoa viittaa väkijuomiin, vaikka niinkin usein arvellaan...

Hihhei! Aku Ankan joulukalenteri on auki.

Jo liki perinteiseen tapaan joulukalenterin jokaisen luukun takaa löytyy hauska sarjakuva, jossa ankkalinnalaiset tutut valmistautuvat talven ihanimman juhlan viettoon. Kaikkiin tarinoihin liittyy myös kysymys, johon vastaamalla osallistut perinteiseen joulukalenterikilpailuumme. Klikkaa tästä, niin pääset Lataamoon ja joulukalenterin pariin.

Vastaamassa kannattaa käydä ihan joka päivä, sillä pääpalkinnon lisäksi arvomme pitkin joulukuuta yllätyspalkintoja! Lisäksi voittomahdollisuutesi napata muhkea pääpalkinto tietenkin paranevat mitä useammin käyt vastaamassa.

Pääpalkintona arvotaan muhkea pelipaketti – PlayStation 4 -konsoli ja Lego Marvel Super Heroes -peli. Pääpalkinto arvotaan Nuutin päivänä 13. tammikuuta 2018. Niin pääpalkinnon kuin yllätyspalkintojenkin voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Helsingin Ateneumissa avautui tiistaina 3. lokakuuta upea Ankallisgalleria-näyttely, jossa Suomen taiteen klassikkoteoksista nähdään ankallistetut versiot. Näyttely on avoinna aina helmikuun 2018 loppuun asti.

Aku Ankka -lehdessä on eletty koko vuosi 2017 ikään kuin rinnakkaistodellisuudessa satavuotisen Suomen kunniaksi, kun Suomen historian tapahtumien on seurattu tapahtuvan räpylävinkkelistä Kari Korhosen käsikirjoittamissa ja piirtämissä Suomi 100 -tarinoissa. Rinnakkaistodellisuus huipentuu nyt Ateneumin taidemuseossa nähtävässä näyttelyssä, jossa on esillä kaiken kaikkiaan 13 taideteosta. Teokset on luonnollisesti lainattu Ankkalinnan johtavasta taidemuseosta Ankallisgalleriasta.

Ankallisgallerian taiteilijoita ovat Alpertti AatelvilttiAltti FasaaniAkseli Kala-KallelaArvi LiljalunttiEino MaininkinenHuuko Simpura sekä Nantti Vonrikti. Kuuluisimpiin teoksiin kuuluvat muun muassa Ankanpoika ja varisElämäntaiteilija Hannu HanhiIltaa ja köyhyyttä kohtiLeikkiviä ankanpoikia rannalla sekä Taistelevat ankat.

Apuna ovat olleet Aku Ankan piirtäjistä Kari Korhonen, Don Rosa, Ulrich Schröder ja Daan Jippes sekä vielä Kati Kovacs.