Tänään ilmestyy vuoden viides Roope-sedän numero, joka sisältää Iineksen kohonneen lihaskunnon lisäksi muutakin äimisteltävää. Lehden johtosarjassa vanha visukinttu saa nimittäin vastaansa Kulta-Into Piin, Aku Ankan sivuilta tuiki tutun mutta Roope-sedässä harvemmin nähdyn miljardöörin.

Kun hätä on suurin, apu saattaa löytyä yllättävältä taholta. Millaisesta pulasta Iines Roopen ja pojat pelastaa – ja miten? Se selviää tänään ilmestyneestä Roope-setä-lehden numerosta 5/2016! Yllä olevat ruudut on poimittu Stefano Intinin mainiosta sarjasta Miljoonan dollarin kolikko, jossa Roope kohtaa vanhan kilpakumppaninsa, eteläafrikkalaisen miljardöörin Kulta-Into Piin. Ei mikään jokapäiväinen tapaus, sillä Roope-sedän ja Taskarien maailmassa pankkiiri Ankka mittelee voimiaan useimmiten Kroisos Pennosen kanssa. 

Lisäksi lehdestä löytyy upean Hessu reportterina -tarinasarjan viides osa, "tositeatteria" Touhon urotöistä antiikin Kreikassa sekä Enrico Faccinin hulvaton "mykkäfilmi", sarja ilman puhekuplia. Ankkamaisia lukuhetkiä!

Hihhei! Aku Ankan joulukalenteri on auki.

Jo liki perinteiseen tapaan joulukalenterin jokaisen luukun takaa löytyy hauska sarjakuva, jossa ankkalinnalaiset tutut valmistautuvat talven ihanimman juhlan viettoon. Kaikkiin tarinoihin liittyy myös kysymys, johon vastaamalla osallistut perinteiseen joulukalenterikilpailuumme. Klikkaa tästä, niin pääset Lataamoon ja joulukalenterin pariin.

Vastaamassa kannattaa käydä ihan joka päivä, sillä pääpalkinnon lisäksi arvomme pitkin joulukuuta yllätyspalkintoja! Lisäksi voittomahdollisuutesi napata muhkea pääpalkinto tietenkin paranevat mitä useammin käyt vastaamassa.

Pääpalkintona arvotaan muhkea pelipaketti – PlayStation 4 -konsoli ja Lego Marvel Super Heroes -peli. Pääpalkinto arvotaan Nuutin päivänä 13. tammikuuta 2018. Niin pääpalkinnon kuin yllätyspalkintojenkin voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Helsingin Ateneumissa avautui tiistaina 3. lokakuuta upea Ankallisgalleria-näyttely, jossa Suomen taiteen klassikkoteoksista nähdään ankallistetut versiot. Näyttely on avoinna aina helmikuun 2018 loppuun asti.

Aku Ankka -lehdessä on eletty koko vuosi 2017 ikään kuin rinnakkaistodellisuudessa satavuotisen Suomen kunniaksi, kun Suomen historian tapahtumien on seurattu tapahtuvan räpylävinkkelistä Kari Korhosen käsikirjoittamissa ja piirtämissä Suomi 100 -tarinoissa. Rinnakkaistodellisuus huipentuu nyt Ateneumin taidemuseossa nähtävässä näyttelyssä, jossa on esillä kaiken kaikkiaan 13 taideteosta. Teokset on luonnollisesti lainattu Ankkalinnan johtavasta taidemuseosta Ankallisgalleriasta.

Ankallisgallerian taiteilijoita ovat Alpertti AatelvilttiAltti FasaaniAkseli Kala-KallelaArvi LiljalunttiEino MaininkinenHuuko Simpura sekä Nantti Vonrikti. Kuuluisimpiin teoksiin kuuluvat muun muassa Ankanpoika ja varisElämäntaiteilija Hannu HanhiIltaa ja köyhyyttä kohtiLeikkiviä ankanpoikia rannalla sekä Taistelevat ankat.

Apuna ovat olleet Aku Ankan piirtäjistä Kari Korhonen, Don Rosa, Ulrich Schröder ja Daan Jippes sekä vielä Kati Kovacs.