Jos Suomessa voi heinäkuussa olla yllättävän kylmää, niin voi marraskuussakin. Sen voi todeta Roope-sedän uunituoreesta platinanumerosta, joka on omistettu Ankka-taiteilijoiden nykypolven ehdottomalle tähdelle, Castylle.

 

Nyt jos koskaan kannattaa etsiä Roope-setä-lehti käsiinsä. Roope-sedän tuore platinanumero on nimittäin omistettu tämän hetken palkituimman – ja toimituksenkin mielestä kiistatta parhaan – Taskari-käsikirjoittajan ja -piirtäjän Castyn tarinoille. 132-sivuisen lehden kruunaa hengästyttävän upea, miltei satasivuinen Vuosisatojen vuorovesi, jonka loppuhuipennus tuo Mikin marraskuiseen Lounais-Suomeen – hankien ja nietosten keskelle.

Kutkuttavan pitkän Vuosisatojen vuoroveden lisäksi lehteen mahtuu hulvaton Eka Vekara -sarja Planeetta-ahmatti. Yhtään Roope-tarinaa ei lehdestä löydy, sillä Casty on erikoistunut hiuksianostattavan jännittävien Mikki-sarjojen luomiseen. Ankkojen puute annettakoon tällä kertaa anteeksi, sillä mukaan valitut tarinat ovat niin huikeita, ettei paremmasta väliä!

Tarinoiden lisäksi mukana on aiemmista platinanumeroista tuttuun tapaan kiinnostavaa lisämateriaalia, kuten hienoja luonnoksia Vuosisatojen vuorovesi -sarjasta sekä Castyn Roope-sedän toimitukselle antama erikoishaastattelu.

Castyn tapauksessa ylisanojen säästely on turhaa: heinäkuun lehti on toimituksen mielestä kertakaikkisen mahtava lukupaketti, jota ei kannata jättää väliin!

 

Hihhei! Aku Ankan joulukalenteri on auki.

Jo liki perinteiseen tapaan joulukalenterin jokaisen luukun takaa löytyy hauska sarjakuva, jossa ankkalinnalaiset tutut valmistautuvat talven ihanimman juhlan viettoon. Kaikkiin tarinoihin liittyy myös kysymys, johon vastaamalla osallistut perinteiseen joulukalenterikilpailuumme. Klikkaa tästä, niin pääset Lataamoon ja joulukalenterin pariin.

Vastaamassa kannattaa käydä ihan joka päivä, sillä pääpalkinnon lisäksi arvomme pitkin joulukuuta yllätyspalkintoja! Lisäksi voittomahdollisuutesi napata muhkea pääpalkinto tietenkin paranevat mitä useammin käyt vastaamassa.

Pääpalkintona arvotaan muhkea pelipaketti – PlayStation 4 -konsoli ja Lego Marvel Super Heroes -peli. Pääpalkinto arvotaan Nuutin päivänä 13. tammikuuta 2018. Niin pääpalkinnon kuin yllätyspalkintojenkin voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Helsingin Ateneumissa avautui tiistaina 3. lokakuuta upea Ankallisgalleria-näyttely, jossa Suomen taiteen klassikkoteoksista nähdään ankallistetut versiot. Näyttely on avoinna aina helmikuun 2018 loppuun asti.

Aku Ankka -lehdessä on eletty koko vuosi 2017 ikään kuin rinnakkaistodellisuudessa satavuotisen Suomen kunniaksi, kun Suomen historian tapahtumien on seurattu tapahtuvan räpylävinkkelistä Kari Korhosen käsikirjoittamissa ja piirtämissä Suomi 100 -tarinoissa. Rinnakkaistodellisuus huipentuu nyt Ateneumin taidemuseossa nähtävässä näyttelyssä, jossa on esillä kaiken kaikkiaan 13 taideteosta. Teokset on luonnollisesti lainattu Ankkalinnan johtavasta taidemuseosta Ankallisgalleriasta.

Ankallisgallerian taiteilijoita ovat Alpertti AatelvilttiAltti FasaaniAkseli Kala-KallelaArvi LiljalunttiEino MaininkinenHuuko Simpura sekä Nantti Vonrikti. Kuuluisimpiin teoksiin kuuluvat muun muassa Ankanpoika ja varisElämäntaiteilija Hannu HanhiIltaa ja köyhyyttä kohtiLeikkiviä ankanpoikia rannalla sekä Taistelevat ankat.

Apuna ovat olleet Aku Ankan piirtäjistä Kari Korhonen, Don Rosa, Ulrich Schröder ja Daan Jippes sekä vielä Kati Kovacs.