Vuoden 2015 parhaan Akkari-kannen äänestyksen tulokset jakautuivat kohtalaisen tasaisesti, ja lähes jokaisella kannella oli omat kannattajansa. Poikkeuksellista on se, ettei voittaja ole kummankaan supersuositun piirtäjän – Carl Barksin tai Don Rosan – käsialaa, kyseisten herrojen taiteilemat kannet kun ovat usein vieneet ylivoimaisen voiton.

Voittajaksi selviytyi siis kahden prosentin äänierolla Aku Ankan 2/2015 kansi, joka sai 11% kaikista äänistä. Fernando Güellin näkemys ankanpojista liittyi samassa lehdessä olleeseen Star Wars -henkiseen tarinaan, jonka jatko herätti pitkin vuotta kyselyjä. Sarjasta ehti ilmestyä toinenkin osa numerossa 8/2015, mutta tämän jälkeen – Suomen Akkarin toimituksesta riippumattomista syistä – jatko jäi ikävä kyllä julkaisematta. Toivottavasti saamme sen kuitenkin jossain vaiheessa käsiimme ja näin tarinasarjalle jatkoa. Ikävä kyllä sarjan jatkon kohtalo on edelleen hämärän peitossa, joten ei ehkä kannata pidättää hengitystä sitä odotellessa.

Hopealle sijoittui yhdeksän prosentin äänisaaliilla lehden 17/2015 Kullervo-ankka, joka oli Kari Korhosen kynästä lähtöisin, ja kolmanneksi kiri tarinaan Ankkapalatsin erakko liittyvä Don Rosan Karhukopla lehdestä 52–53/2015. Pronssia napannut vuoden viimeisen Akkarin kansi kahmi äänistä kahdeksan prosenttia.

Kaikkien äänestäneiden kesken arvottiin muhkea sarjakuvakirjapaketti, ja arvonnassa Onnetar suosi seuraavia henkilöitä:
Miro Arajärvi; Niilo De Witte, Langdorp, Belgia; Virpi Hauru, Liminka; Hanna Kanko, Ikaalinen; Anu Laasanen, Varkaus; Kenneth Levänen, Helsinki; Toni Mykkänen; Aada Närhi, Alvajärvi; Vanamo Typpö, Kannus; Mikko Vesterinen, Saukkola. Voittajille on ilmoitettu henkilökohtaisesti.

Palkinnot on jo lähetetty voittajille.

 

Hihhei! Aku Ankan joulukalenteri on auki.

Jo liki perinteiseen tapaan joulukalenterin jokaisen luukun takaa löytyy hauska sarjakuva, jossa ankkalinnalaiset tutut valmistautuvat talven ihanimman juhlan viettoon. Kaikkiin tarinoihin liittyy myös kysymys, johon vastaamalla osallistut perinteiseen joulukalenterikilpailuumme. Klikkaa tästä, niin pääset Lataamoon ja joulukalenterin pariin.

Vastaamassa kannattaa käydä ihan joka päivä, sillä pääpalkinnon lisäksi arvomme pitkin joulukuuta yllätyspalkintoja! Lisäksi voittomahdollisuutesi napata muhkea pääpalkinto tietenkin paranevat mitä useammin käyt vastaamassa.

Pääpalkintona arvotaan muhkea pelipaketti – PlayStation 4 -konsoli ja Lego Marvel Super Heroes -peli. Pääpalkinto arvotaan Nuutin päivänä 13. tammikuuta 2018. Niin pääpalkinnon kuin yllätyspalkintojenkin voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Helsingin Ateneumissa avautui tiistaina 3. lokakuuta upea Ankallisgalleria-näyttely, jossa Suomen taiteen klassikkoteoksista nähdään ankallistetut versiot. Näyttely on avoinna aina helmikuun 2018 loppuun asti.

Aku Ankka -lehdessä on eletty koko vuosi 2017 ikään kuin rinnakkaistodellisuudessa satavuotisen Suomen kunniaksi, kun Suomen historian tapahtumien on seurattu tapahtuvan räpylävinkkelistä Kari Korhosen käsikirjoittamissa ja piirtämissä Suomi 100 -tarinoissa. Rinnakkaistodellisuus huipentuu nyt Ateneumin taidemuseossa nähtävässä näyttelyssä, jossa on esillä kaiken kaikkiaan 13 taideteosta. Teokset on luonnollisesti lainattu Ankkalinnan johtavasta taidemuseosta Ankallisgalleriasta.

Ankallisgallerian taiteilijoita ovat Alpertti AatelvilttiAltti FasaaniAkseli Kala-KallelaArvi LiljalunttiEino MaininkinenHuuko Simpura sekä Nantti Vonrikti. Kuuluisimpiin teoksiin kuuluvat muun muassa Ankanpoika ja varisElämäntaiteilija Hannu HanhiIltaa ja köyhyyttä kohtiLeikkiviä ankanpoikia rannalla sekä Taistelevat ankat.

Apuna ovat olleet Aku Ankan piirtäjistä Kari Korhonen, Don Rosa, Ulrich Schröder ja Daan Jippes sekä vielä Kati Kovacs.