Kesäkuun autokilpailu

Kesäkuussa Aku Ankan lukijoita pyydettiin suunnittelemaan Akulle uusi, luksusluokan urheiluauto. Kilpailun satoa esiteltiin Akkarissa jo viikolla 33, mutta varsinaista tulosta on säästelty aina tarinan ilmestymisajankohtaan asti. Nyt voittaja on kuitenkin julkistettu ja ajokki siis nähtävissä tuoreimmassa Aku Ankassa.

Cooter Cornelius GLX 3,13 on syksyn automarkkinoiden kuumin uutuus. Kahdeksanpaikkaista sporttirassia tuodaan Ankkalinnaan ainoastaan takakireällä 3,13 litran V13-koneella.
Urheilullinen yleisilme kätkee sisäänsä hulppeat matkustamotilat suurellekin pesueelle kosketusnäytöllisine viihdekeskuksineen ja Sihi-automaatteineen. Ylellistä tunnelmaa eivät himmennä edes yleensä tavanomaiseen varustelistaan kuuluvien peruslaitteiden päätyminen lisävarusteluetteloon. Toki esimerkiksi tuulilasinpyyhkimet olisivat perusmallissakin olleet mukava yllätys.
Lupaavan suomalaisen autosuunnittelijan luomus on Julle Ankanpää -nokkakoristeineen kaiken kaikkiaan uljasta työtä. Harmi vain, että jälleenmyyjien ketkuilut ovat tehneet menopelistä rahtusen oikukkaan...

Tämän kerrassaan päräyttävän peltilehmän suunnitteli kotkalainen Aliisa Arvila, jonka luomuksen on tarinaan Oma kärry kullan kallis piirtänyt Arild Midthun.

Toimitus onnittelee voittajaa! Valinta oli todella vaikea, sillä upeita ehdokkaita oli vaikka kuinka monta. Kuten sanottua, voiton ratkaisi lopulta Aliisan suunnitteleman auton nokkakoriste sekä auton hulvaton akuankkamaisuus.

    

Sofia Varis                                           Veera Salo

  

Lari Harju                                                     Irene Törmänen

 

Eero Ahtiainen                                             Marko Teräntö

 

Hihhei! Aku Ankan joulukalenteri on auki.

Jo liki perinteiseen tapaan joulukalenterin jokaisen luukun takaa löytyy hauska sarjakuva, jossa ankkalinnalaiset tutut valmistautuvat talven ihanimman juhlan viettoon. Kaikkiin tarinoihin liittyy myös kysymys, johon vastaamalla osallistut perinteiseen joulukalenterikilpailuumme. Klikkaa tästä, niin pääset Lataamoon ja joulukalenterin pariin.

Vastaamassa kannattaa käydä ihan joka päivä, sillä pääpalkinnon lisäksi arvomme pitkin joulukuuta yllätyspalkintoja! Lisäksi voittomahdollisuutesi napata muhkea pääpalkinto tietenkin paranevat mitä useammin käyt vastaamassa.

Pääpalkintona arvotaan muhkea pelipaketti – PlayStation 4 -konsoli ja Lego Marvel Super Heroes -peli. Pääpalkinto arvotaan Nuutin päivänä 13. tammikuuta 2018. Niin pääpalkinnon kuin yllätyspalkintojenkin voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Helsingin Ateneumissa avautui tiistaina 3. lokakuuta upea Ankallisgalleria-näyttely, jossa Suomen taiteen klassikkoteoksista nähdään ankallistetut versiot. Näyttely on avoinna aina helmikuun 2018 loppuun asti.

Aku Ankka -lehdessä on eletty koko vuosi 2017 ikään kuin rinnakkaistodellisuudessa satavuotisen Suomen kunniaksi, kun Suomen historian tapahtumien on seurattu tapahtuvan räpylävinkkelistä Kari Korhosen käsikirjoittamissa ja piirtämissä Suomi 100 -tarinoissa. Rinnakkaistodellisuus huipentuu nyt Ateneumin taidemuseossa nähtävässä näyttelyssä, jossa on esillä kaiken kaikkiaan 13 taideteosta. Teokset on luonnollisesti lainattu Ankkalinnan johtavasta taidemuseosta Ankallisgalleriasta.

Ankallisgallerian taiteilijoita ovat Alpertti AatelvilttiAltti FasaaniAkseli Kala-KallelaArvi LiljalunttiEino MaininkinenHuuko Simpura sekä Nantti Vonrikti. Kuuluisimpiin teoksiin kuuluvat muun muassa Ankanpoika ja varisElämäntaiteilija Hannu HanhiIltaa ja köyhyyttä kohtiLeikkiviä ankanpoikia rannalla sekä Taistelevat ankat.

Apuna ovat olleet Aku Ankan piirtäjistä Kari Korhonen, Don Rosa, Ulrich Schröder ja Daan Jippes sekä vielä Kati Kovacs.