No onkos tullut joulu nyt kesän keskelle? No, tavallaan, sillä tänä vuonna emme tyydy tylsästi pelkkään joulukalenteriin, vaan otamme lähtölaskennan myös kohti juhannusta – asiaankuuluvin tietovisakysymyksin höystettynä tietysti. Kalenteri aukeaa Kilpailut-osioon 1.6.2015.

Itse kalenteri tosin ei tällä kertaa ole pahvinen vaan sähköinen: se löytyy lomalukemista tursuavasta digipalvelustamme, Aku Ankka Lataamosta.

Lataamoon ilmestyy 1.–19.6. joka päivä uusi kesäinen tarina, jonka kaikki pääsevät lukemaan ilmaiseksi (siis eräänlainen juhannuslahja). Juhannuskalenterin kysymykset puolestaan liittyvät aina päivän sarjakuvaan. Kuten joulukalenterissakin, myös juhannuskalenterissa pitää useista vastausvaihtoehdoista valita oikea. Moniin kysymyksiin pystyy vastaamaan myös yleisen Ankka-tiedon perusteella.

Homma toimii muutenkin samalla lailla kuin joulun alla: kuhunkin kysymykseen voi vastata vain kyseisen päivän kuluessa, ja oikean vastauksen valinneet saavat virtuaalisen arpalipun Aku Ankan kesäarvontaan. Mitä useampana päivänä käyt vastaamassa, sitä useampia arpoja sinulla on vetämässä!

Palkintoina arvotaan viisi muhkeaa kesäpakettia, jossa on kaksi Aku Ankka -pyyhettä, kaksi näppärää rullopulloa, piknikhuopa sekä rutkasti rannalle ja eväsretkelle sopivaa luettavaa. Palkinnot arvotaan ja lähetetään heti juhannuksen jälkeen viikolla 26. Voittajien nimet julkaistaan Aku Ankan nettisivuilla viikolla 27 sekä Aku Ankassa 37/2015.

Hihhei! Aku Ankan joulukalenteri on auki.

Jo liki perinteiseen tapaan joulukalenterin jokaisen luukun takaa löytyy hauska sarjakuva, jossa ankkalinnalaiset tutut valmistautuvat talven ihanimman juhlan viettoon. Kaikkiin tarinoihin liittyy myös kysymys, johon vastaamalla osallistut perinteiseen joulukalenterikilpailuumme. Klikkaa tästä, niin pääset Lataamoon ja joulukalenterin pariin.

Vastaamassa kannattaa käydä ihan joka päivä, sillä pääpalkinnon lisäksi arvomme pitkin joulukuuta yllätyspalkintoja! Lisäksi voittomahdollisuutesi napata muhkea pääpalkinto tietenkin paranevat mitä useammin käyt vastaamassa.

Pääpalkintona arvotaan muhkea pelipaketti – PlayStation 4 -konsoli ja Lego Marvel Super Heroes -peli. Pääpalkinto arvotaan Nuutin päivänä 13. tammikuuta 2018. Niin pääpalkinnon kuin yllätyspalkintojenkin voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Helsingin Ateneumissa avautui tiistaina 3. lokakuuta upea Ankallisgalleria-näyttely, jossa Suomen taiteen klassikkoteoksista nähdään ankallistetut versiot. Näyttely on avoinna aina helmikuun 2018 loppuun asti.

Aku Ankka -lehdessä on eletty koko vuosi 2017 ikään kuin rinnakkaistodellisuudessa satavuotisen Suomen kunniaksi, kun Suomen historian tapahtumien on seurattu tapahtuvan räpylävinkkelistä Kari Korhosen käsikirjoittamissa ja piirtämissä Suomi 100 -tarinoissa. Rinnakkaistodellisuus huipentuu nyt Ateneumin taidemuseossa nähtävässä näyttelyssä, jossa on esillä kaiken kaikkiaan 13 taideteosta. Teokset on luonnollisesti lainattu Ankkalinnan johtavasta taidemuseosta Ankallisgalleriasta.

Ankallisgallerian taiteilijoita ovat Alpertti AatelvilttiAltti FasaaniAkseli Kala-KallelaArvi LiljalunttiEino MaininkinenHuuko Simpura sekä Nantti Vonrikti. Kuuluisimpiin teoksiin kuuluvat muun muassa Ankanpoika ja varisElämäntaiteilija Hannu HanhiIltaa ja köyhyyttä kohtiLeikkiviä ankanpoikia rannalla sekä Taistelevat ankat.

Apuna ovat olleet Aku Ankan piirtäjistä Kari Korhonen, Don Rosa, Ulrich Schröder ja Daan Jippes sekä vielä Kati Kovacs.