Ankkalinnan uuttera toimituskaarti päätti koota Akkari-fanien suosikkisarjat kertaheitolla yksiin kansiin. Me kehittelimme iloksenne akumaisen määrän tarinakategorioita ja te lukijat saitte valita, mitkä ovat mielestänne Aku Ankka -lehden parhaat sarjat kautta aikain. Äänestys on nyt sulkeutunut, ja toimitus kokoontunut analysoimaan vastauksia, joita tulikin melkoinen määrä.

Pikainen silmäys tuloksiin osoitti, että monissa aihepiireissä voittaja on selvääkin selvempi – kukaan ei  varmaankaan ylläty, jos tässä paljastamme että katastrofisarjoissa Don Rosan Matka Maan keskipisteeseen oli ylivoimaisesti suosituin vaihtoehto. Sen sijaan esimerkiksi roistokategoriassa voiton vei Carl Barksin Pilviä hipovat miehet, ja Rosan Musta ritari joutui tyytymään kakkossijaan.

Äänestyksen lopussa osallistujilla oli myös mahdollisuus esittää vienoja toiveita, ja toivelista kammataan niin ikään huolella läpi. Aku Ankan toivesarjat -kirja on siis nyt työn alla ja ilmestyy vuoden 2013 huhtikuussa. Kannattaa pitää Akkarin nettisivuja silmällä, sillä julkaisuajankohdan lähestyessä tietoa on  tarjolla vielä lisää. Kirja on muuten siitä erikoinen opus, että se tulee myyntiin vain ja ainoastaan Aku Ankan nettipuotiin, ja tietysti messevänä erikoistarjouksena nimenomaan Aku Ankan tilaajille.

Toimitus kiittää kaikkia äänestäneitä aktiivisuudesta! Jos tarjolla olleet sarjat kiinnostavat, niiden esittelyt ovat edelleen luettavissa täällä.

Hihhei! Aku Ankan joulukalenteri on auki.

Jo liki perinteiseen tapaan joulukalenterin jokaisen luukun takaa löytyy hauska sarjakuva, jossa ankkalinnalaiset tutut valmistautuvat talven ihanimman juhlan viettoon. Kaikkiin tarinoihin liittyy myös kysymys, johon vastaamalla osallistut perinteiseen joulukalenterikilpailuumme. Klikkaa tästä, niin pääset Lataamoon ja joulukalenterin pariin.

Vastaamassa kannattaa käydä ihan joka päivä, sillä pääpalkinnon lisäksi arvomme pitkin joulukuuta yllätyspalkintoja! Lisäksi voittomahdollisuutesi napata muhkea pääpalkinto tietenkin paranevat mitä useammin käyt vastaamassa.

Pääpalkintona arvotaan muhkea pelipaketti – PlayStation 4 -konsoli ja Lego Marvel Super Heroes -peli. Pääpalkinto arvotaan Nuutin päivänä 13. tammikuuta 2018. Niin pääpalkinnon kuin yllätyspalkintojenkin voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Helsingin Ateneumissa avautui tiistaina 3. lokakuuta upea Ankallisgalleria-näyttely, jossa Suomen taiteen klassikkoteoksista nähdään ankallistetut versiot. Näyttely on avoinna aina helmikuun 2018 loppuun asti.

Aku Ankka -lehdessä on eletty koko vuosi 2017 ikään kuin rinnakkaistodellisuudessa satavuotisen Suomen kunniaksi, kun Suomen historian tapahtumien on seurattu tapahtuvan räpylävinkkelistä Kari Korhosen käsikirjoittamissa ja piirtämissä Suomi 100 -tarinoissa. Rinnakkaistodellisuus huipentuu nyt Ateneumin taidemuseossa nähtävässä näyttelyssä, jossa on esillä kaiken kaikkiaan 13 taideteosta. Teokset on luonnollisesti lainattu Ankkalinnan johtavasta taidemuseosta Ankallisgalleriasta.

Ankallisgallerian taiteilijoita ovat Alpertti AatelvilttiAltti FasaaniAkseli Kala-KallelaArvi LiljalunttiEino MaininkinenHuuko Simpura sekä Nantti Vonrikti. Kuuluisimpiin teoksiin kuuluvat muun muassa Ankanpoika ja varisElämäntaiteilija Hannu HanhiIltaa ja köyhyyttä kohtiLeikkiviä ankanpoikia rannalla sekä Taistelevat ankat.

Apuna ovat olleet Aku Ankan piirtäjistä Kari Korhonen, Don Rosa, Ulrich Schröder ja Daan Jippes sekä vielä Kati Kovacs.