Aku Ankassa 13/2012 nähdään harvinainen yhteisesiintyminen, kun Iines kohtaa Akun entisen heilan.

Joskus Akun elämässä oli aika ennen Iinestä ja tuolloin tämän äkkipikaisen seilorin käsikynkässä koreili tuliluontoinen Donna Ankka. Meksikolaisen Donnan ja Akun lempi roihahti elokuvassa Don Donald (1937). Ihastuminen jäi lyhyeksi, mutta oli sitäkin myrskyisämpi – liekö se ollut syynä suhteen kariutumiseenkin. Donna muun muassa murskasi kitaran Akun päähän ja tyrkkäsi tämän uima-altaaseen. Viimeisen silauksen suhteen päätökselle antoi Akun uskollinen auto 313, joka piiputti ilmeisen ratkaisevalla hetkellä, ja Donna päätti paremmaksi purjehtia horisonttiin käsilaukustaan löytyneellä yksipyöräisellä.

Elokuvassa Hra Ankka juhlii (Mr. Duck steps out, 1940) Aku tapasi sitten Iineksen, ja loppu on historiaa. Hieman hämmentävää historiaa tosin, ainakin jos puhutaan Donnasta ja Iineksestä. Disneyn omissa historiikeissa Iinestä nimittäin pidetään Donnasta kehitettynä hahmona, vaikka Akun molemmat mielitietyt ovat myöhemmin esiintyneet samoissa tarinoissa. Ensimmäisen kerran tämä tapahtui vuonna 1951 Al Taliaferron sanomalehtistripissä, jossa Donna muuttaa Akun naapuriin. Tämän jälkeen Donna nähtiin muutaman kerran myöhemminkin samaisen piirtäjän stripeissä. Aivan syystä voi siis sanoa viikon 13 Aku Ankan johtosarjan Liian monta Akua olevan harvinainen tarina.

Hihhei! Aku Ankan joulukalenteri on auki.

Jo liki perinteiseen tapaan joulukalenterin jokaisen luukun takaa löytyy hauska sarjakuva, jossa ankkalinnalaiset tutut valmistautuvat talven ihanimman juhlan viettoon. Kaikkiin tarinoihin liittyy myös kysymys, johon vastaamalla osallistut perinteiseen joulukalenterikilpailuumme. Klikkaa tästä, niin pääset Lataamoon ja joulukalenterin pariin.

Vastaamassa kannattaa käydä ihan joka päivä, sillä pääpalkinnon lisäksi arvomme pitkin joulukuuta yllätyspalkintoja! Lisäksi voittomahdollisuutesi napata muhkea pääpalkinto tietenkin paranevat mitä useammin käyt vastaamassa.

Pääpalkintona arvotaan muhkea pelipaketti – PlayStation 4 -konsoli ja Lego Marvel Super Heroes -peli. Pääpalkinto arvotaan Nuutin päivänä 13. tammikuuta 2018. Niin pääpalkinnon kuin yllätyspalkintojenkin voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Helsingin Ateneumissa avautui tiistaina 3. lokakuuta upea Ankallisgalleria-näyttely, jossa Suomen taiteen klassikkoteoksista nähdään ankallistetut versiot. Näyttely on avoinna aina helmikuun 2018 loppuun asti.

Aku Ankka -lehdessä on eletty koko vuosi 2017 ikään kuin rinnakkaistodellisuudessa satavuotisen Suomen kunniaksi, kun Suomen historian tapahtumien on seurattu tapahtuvan räpylävinkkelistä Kari Korhosen käsikirjoittamissa ja piirtämissä Suomi 100 -tarinoissa. Rinnakkaistodellisuus huipentuu nyt Ateneumin taidemuseossa nähtävässä näyttelyssä, jossa on esillä kaiken kaikkiaan 13 taideteosta. Teokset on luonnollisesti lainattu Ankkalinnan johtavasta taidemuseosta Ankallisgalleriasta.

Ankallisgallerian taiteilijoita ovat Alpertti AatelvilttiAltti FasaaniAkseli Kala-KallelaArvi LiljalunttiEino MaininkinenHuuko Simpura sekä Nantti Vonrikti. Kuuluisimpiin teoksiin kuuluvat muun muassa Ankanpoika ja varisElämäntaiteilija Hannu HanhiIltaa ja köyhyyttä kohtiLeikkiviä ankanpoikia rannalla sekä Taistelevat ankat.

Apuna ovat olleet Aku Ankan piirtäjistä Kari Korhonen, Don Rosa, Ulrich Schröder ja Daan Jippes sekä vielä Kati Kovacs.