Kuluvalla viikolla Aku Ankan vieraina on kokonaista neljä Ankka-taiteilijaa Alankomaista. Wilma van den Bosch, Michel Nadorp sekä Bas ja Mau Heymans juhlistavat uuden Hollantilaiset mestarit -kirjan julkaisua ja esiintyvät mm. Tampere kuplii

Kuluvalla viikolla Aku Ankan vieraina on kokonaista neljä Ankka-taiteilijaa Alankomaista. Wilma van den Bosch, Michel Nadorp sekä Bas ja Mau Heymans juhlistavat uuden Hollantilaiset mestarit -kirjan julkaisua ja esiintyvät mm. Tampere kuplii -sarjakuvatapahtumassa.

Hollannissa on tehty Disney-sarjakuvia jo 1950-luvulta lähtien. Disney-sarjakuvatuotannon jättimaihin Tanskaan ja Italiaan verrattuna Alankomaiden Ankka-tuotanto on sivumääräisesti vähäisempää mutta yhtä laadukasta.

Michel Nadorp on piirtänyt Disney-sarjoja Suomeen saapuvasta nelikosta pisimpään, vuodesta 1980. Viime aikoina Michel on keskittynyt kansikuvien ja muiden kuvitusten tekemiseen. Voisi arvioida, että noin viidennes nykyisen Aku Ankka -lehden kansikuvista on Michelin käsialaa, ja Michel myös piirtää kaikki Aku Ankka Ekstran kansikuvat.

Wilma van den Bosch tunnetaan hänkin nykyään paremmin kansitaiteilijana, mutta hänen aiempia töitään ovat muun muassa hupaisa Timbuktu-sarja. Siinä kerrotaan, mitä Akulle sattuu Timbuktussa hänen paettuaan sinne kiukustuneita ankkalinnalaisia.

Mau ja Bas Heymans ovat veljeksiä, jotka molemmat piirtävät Ankka-sarjakuvia. Kummankin piirrostyyli on letkeä ja räväkkä, ja he saavat usein piirtääkseen sarjoja, joiden anarkistinen vauhdikkuus sopii heidän hulvattomaan piirrostyyliinsä.

Kuvassa Bas Heymans, Michel Nadorp, Mau Heymans, Wilma van den Bosch

Hihhei! Aku Ankan joulukalenteri on auki.

Jo liki perinteiseen tapaan joulukalenterin jokaisen luukun takaa löytyy hauska sarjakuva, jossa ankkalinnalaiset tutut valmistautuvat talven ihanimman juhlan viettoon. Kaikkiin tarinoihin liittyy myös kysymys, johon vastaamalla osallistut perinteiseen joulukalenterikilpailuumme. Klikkaa tästä, niin pääset Lataamoon ja joulukalenterin pariin.

Vastaamassa kannattaa käydä ihan joka päivä, sillä pääpalkinnon lisäksi arvomme pitkin joulukuuta yllätyspalkintoja! Lisäksi voittomahdollisuutesi napata muhkea pääpalkinto tietenkin paranevat mitä useammin käyt vastaamassa.

Pääpalkintona arvotaan muhkea pelipaketti – PlayStation 4 -konsoli ja Lego Marvel Super Heroes -peli. Pääpalkinto arvotaan Nuutin päivänä 13. tammikuuta 2018. Niin pääpalkinnon kuin yllätyspalkintojenkin voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Helsingin Ateneumissa avautui tiistaina 3. lokakuuta upea Ankallisgalleria-näyttely, jossa Suomen taiteen klassikkoteoksista nähdään ankallistetut versiot. Näyttely on avoinna aina helmikuun 2018 loppuun asti.

Aku Ankka -lehdessä on eletty koko vuosi 2017 ikään kuin rinnakkaistodellisuudessa satavuotisen Suomen kunniaksi, kun Suomen historian tapahtumien on seurattu tapahtuvan räpylävinkkelistä Kari Korhosen käsikirjoittamissa ja piirtämissä Suomi 100 -tarinoissa. Rinnakkaistodellisuus huipentuu nyt Ateneumin taidemuseossa nähtävässä näyttelyssä, jossa on esillä kaiken kaikkiaan 13 taideteosta. Teokset on luonnollisesti lainattu Ankkalinnan johtavasta taidemuseosta Ankallisgalleriasta.

Ankallisgallerian taiteilijoita ovat Alpertti AatelvilttiAltti FasaaniAkseli Kala-KallelaArvi LiljalunttiEino MaininkinenHuuko Simpura sekä Nantti Vonrikti. Kuuluisimpiin teoksiin kuuluvat muun muassa Ankanpoika ja varisElämäntaiteilija Hannu HanhiIltaa ja köyhyyttä kohtiLeikkiviä ankanpoikia rannalla sekä Taistelevat ankat.

Apuna ovat olleet Aku Ankan piirtäjistä Kari Korhonen, Don Rosa, Ulrich Schröder ja Daan Jippes sekä vielä Kati Kovacs.