Tällä viikolla julkaistu Ankantekijöiden kymmenes osa Lannistumaton laivuri sisältää kaikki Freddy Miltonin ja Daan Jippesin tanskalais-hollantilaisena yhteistyönä syntyneet ankkasarjat 1970- ja 1980-lukujen vaihteesta.

Tällä viikolla julkaistu Ankantekijöiden kymmenes osa Lannistumaton laivuri sisältää kaikki Freddy Miltonin ja Daan Jippesin tanskalais-hollantilaisena yhteistyönä syntyneet ankkasarjat 1970- ja 1980-lukujen vaihteesta. Parivaljakko teki tarinat Carl Barksin kymmensivuisten hengessä, ja tuloksena on lähes 160 sivua ikimuistoista sarjakuvaa.

Kirja pitää sisällään nimikkotarinan ohella yhteensä 17 muuta sarjaa, joista 11 julkaistaan nyt ensi kertaa suomeksi. Mukana ovat muun muassa klassikot Puhtaasti paras ja Kuusisataa tynnyrillistä kalanmaksaöljyä. Taiteilijoiden yhteisten tarinoiden lisäksi kokoelmaan on valittu yksi sarja kummankin omastsa tuotannosta.

Suomalaisten suosikkipiirtäjä Don Rosa vierailee tällä viikolla pääkaupunkiseudulla.

Don Rosa nimmaroi seuraavissa paikoissa nelipäiväisen vierailunsa aikana:

Torstai 23.11.

Jumbon (Vantaa) Suomalainen kirjakauppa kello 17.00–19.00.

Perjantai 24.11.

Sellon (Espoo) Suomalainen kirjakauppa kello 15.00–17.00.

Lauantai 25.11.

Aleksanterinkadun (Helsinki) Suomalainen kirjakauppa kello 13.00–15.00.

Sunnuntai 26.11.

Akateeminen kirjakauppa (Keskuskatu 1 / Pohjoisesplanadi 39, Helsinki) kello 12.00–14.00 ja Ateneum kello 15.00–17.00.

Helsingin Ateneumissa avautui tiistaina 3. lokakuuta upea Ankallisgalleria-näyttely, jossa Suomen taiteen klassikkoteoksista nähdään ankallistetut versiot. Näyttely on avoinna aina helmikuun 2018 loppuun asti.

Aku Ankka -lehdessä on eletty koko vuosi 2017 ikään kuin rinnakkaistodellisuudessa satavuotisen Suomen kunniaksi, kun Suomen historian tapahtumien on seurattu tapahtuvan räpylävinkkelistä Kari Korhosen käsikirjoittamissa ja piirtämissä Suomi 100 -tarinoissa. Rinnakkaistodellisuus huipentuu nyt Ateneumin taidemuseossa nähtävässä näyttelyssä, jossa on esillä kaiken kaikkiaan 13 taideteosta. Teokset on luonnollisesti lainattu Ankkalinnan johtavasta taidemuseosta Ankallisgalleriasta.

Ankallisgallerian taiteilijoita ovat Alpertti AatelvilttiAltti FasaaniAkseli Kala-KallelaArvi LiljalunttiEino MaininkinenHuuko Simpura sekä Nantti Vonrikti. Kuuluisimpiin teoksiin kuuluvat muun muassa Ankanpoika ja varisElämäntaiteilija Hannu HanhiIltaa ja köyhyyttä kohtiLeikkiviä ankanpoikia rannalla sekä Taistelevat ankat.

Apuna ovat olleet Aku Ankan piirtäjistä Kari Korhonen, Don Rosa, Ulrich Schröder ja Daan Jippes sekä vielä Kati Kovacs.