Tällä viikolla julkaistu Ankantekijöiden kymmenes osa Lannistumaton laivuri sisältää kaikki Freddy Miltonin ja Daan Jippesin tanskalais-hollantilaisena yhteistyönä syntyneet ankkasarjat 1970- ja 1980-lukujen vaihteesta.

Tällä viikolla julkaistu Ankantekijöiden kymmenes osa Lannistumaton laivuri sisältää kaikki Freddy Miltonin ja Daan Jippesin tanskalais-hollantilaisena yhteistyönä syntyneet ankkasarjat 1970- ja 1980-lukujen vaihteesta. Parivaljakko teki tarinat Carl Barksin kymmensivuisten hengessä, ja tuloksena on lähes 160 sivua ikimuistoista sarjakuvaa.

Kirja pitää sisällään nimikkotarinan ohella yhteensä 17 muuta sarjaa, joista 11 julkaistaan nyt ensi kertaa suomeksi. Mukana ovat muun muassa klassikot Puhtaasti paras ja Kuusisataa tynnyrillistä kalanmaksaöljyä. Taiteilijoiden yhteisten tarinoiden lisäksi kokoelmaan on valittu yksi sarja kummankin omastsa tuotannosta.

Hihhei! Aku Ankan joulukalenteri on auki.

Jo liki perinteiseen tapaan joulukalenterin jokaisen luukun takaa löytyy hauska sarjakuva, jossa ankkalinnalaiset tutut valmistautuvat talven ihanimman juhlan viettoon. Kaikkiin tarinoihin liittyy myös kysymys, johon vastaamalla osallistut perinteiseen joulukalenterikilpailuumme. Klikkaa tästä, niin pääset Lataamoon ja joulukalenterin pariin.

Vastaamassa kannattaa käydä ihan joka päivä, sillä pääpalkinnon lisäksi arvomme pitkin joulukuuta yllätyspalkintoja! Lisäksi voittomahdollisuutesi napata muhkea pääpalkinto tietenkin paranevat mitä useammin käyt vastaamassa.

Pääpalkintona arvotaan muhkea pelipaketti – PlayStation 4 -konsoli ja Lego Marvel Super Heroes -peli. Pääpalkinto arvotaan Nuutin päivänä 13. tammikuuta 2018. Niin pääpalkinnon kuin yllätyspalkintojenkin voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Helsingin Ateneumissa avautui tiistaina 3. lokakuuta upea Ankallisgalleria-näyttely, jossa Suomen taiteen klassikkoteoksista nähdään ankallistetut versiot. Näyttely on avoinna aina helmikuun 2018 loppuun asti.

Aku Ankka -lehdessä on eletty koko vuosi 2017 ikään kuin rinnakkaistodellisuudessa satavuotisen Suomen kunniaksi, kun Suomen historian tapahtumien on seurattu tapahtuvan räpylävinkkelistä Kari Korhosen käsikirjoittamissa ja piirtämissä Suomi 100 -tarinoissa. Rinnakkaistodellisuus huipentuu nyt Ateneumin taidemuseossa nähtävässä näyttelyssä, jossa on esillä kaiken kaikkiaan 13 taideteosta. Teokset on luonnollisesti lainattu Ankkalinnan johtavasta taidemuseosta Ankallisgalleriasta.

Ankallisgallerian taiteilijoita ovat Alpertti AatelvilttiAltti FasaaniAkseli Kala-KallelaArvi LiljalunttiEino MaininkinenHuuko Simpura sekä Nantti Vonrikti. Kuuluisimpiin teoksiin kuuluvat muun muassa Ankanpoika ja varisElämäntaiteilija Hannu HanhiIltaa ja köyhyyttä kohtiLeikkiviä ankanpoikia rannalla sekä Taistelevat ankat.

Apuna ovat olleet Aku Ankan piirtäjistä Kari Korhonen, Don Rosa, Ulrich Schröder ja Daan Jippes sekä vielä Kati Kovacs.