Uudessa kirjasarjassa reissataan tuttujen ankkalinnalaisten kanssa maailman ympäri. Matka alkaa Amerikan mantereelta, etenee Euroopan kautta Afrikkaan ja Aasiaan, ja sen jälkeen pyörähdetään vielä varmuuden vuoksi navalta navalle ja kolutaan kaikki kaukaisimmatkin kolkat.

Sarjan ensimmäisen osan matkakohteena on Amerikan manner, tuo Kolumbuksen vuonna 1492 vahingossa löytämä mainio maankolkka. Akun, Roopen, ankanpoikien, Mikin ja Hessun kanssa seikkaillaan niin Pohjois-Amerikan preerioilla ja suurkaupungeissa, Väli-Amerikan asteekkiaarteiden perässä kuin Etelä-Amerikan uljaan luonnon armoillakin.

Miten taittuu jazz New Yorkissa? Istuvatko Tex Willerin hahmot ankkojen maailmaan? Löytyvätkö inkojen ja asteekkien kätketyt aarteet? Ankkalinnalaisten kanssa matkustaessa ei tule ainakaan aika pitkäksi!

Kaikki kirjan sarjat ovat Suomessa ennen julkaisemattomia seikkailuja, ja niiden tekijäkaarti vilisee italialaisten piirtäjien ehdotonta kermaa – Corrado Mastantuono, Romano Scarpa ja Alessandro Gottardo muutamia mainitaksemme.

Syyskuussa ilmestyvässä sarjan toisessa osassa Ankkalinnan väki suuntaa vanhalle mantereelle, eli Eurooppaan.

Täältä tullaan, maailma!

Opuksen voit ostaa kätevästi Aku Ankan kaupasta tästä.

Hihhei! Aku Ankan joulukalenteri on auki.

Jo liki perinteiseen tapaan joulukalenterin jokaisen luukun takaa löytyy hauska sarjakuva, jossa ankkalinnalaiset tutut valmistautuvat talven ihanimman juhlan viettoon. Kaikkiin tarinoihin liittyy myös kysymys, johon vastaamalla osallistut perinteiseen joulukalenterikilpailuumme. Klikkaa tästä, niin pääset Lataamoon ja joulukalenterin pariin.

Vastaamassa kannattaa käydä ihan joka päivä, sillä pääpalkinnon lisäksi arvomme pitkin joulukuuta yllätyspalkintoja! Lisäksi voittomahdollisuutesi napata muhkea pääpalkinto tietenkin paranevat mitä useammin käyt vastaamassa.

Pääpalkintona arvotaan muhkea pelipaketti – PlayStation 4 -konsoli ja Lego Marvel Super Heroes -peli. Pääpalkinto arvotaan Nuutin päivänä 13. tammikuuta 2018. Niin pääpalkinnon kuin yllätyspalkintojenkin voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Helsingin Ateneumissa avautui tiistaina 3. lokakuuta upea Ankallisgalleria-näyttely, jossa Suomen taiteen klassikkoteoksista nähdään ankallistetut versiot. Näyttely on avoinna aina helmikuun 2018 loppuun asti.

Aku Ankka -lehdessä on eletty koko vuosi 2017 ikään kuin rinnakkaistodellisuudessa satavuotisen Suomen kunniaksi, kun Suomen historian tapahtumien on seurattu tapahtuvan räpylävinkkelistä Kari Korhosen käsikirjoittamissa ja piirtämissä Suomi 100 -tarinoissa. Rinnakkaistodellisuus huipentuu nyt Ateneumin taidemuseossa nähtävässä näyttelyssä, jossa on esillä kaiken kaikkiaan 13 taideteosta. Teokset on luonnollisesti lainattu Ankkalinnan johtavasta taidemuseosta Ankallisgalleriasta.

Ankallisgallerian taiteilijoita ovat Alpertti AatelvilttiAltti FasaaniAkseli Kala-KallelaArvi LiljalunttiEino MaininkinenHuuko Simpura sekä Nantti Vonrikti. Kuuluisimpiin teoksiin kuuluvat muun muassa Ankanpoika ja varisElämäntaiteilija Hannu HanhiIltaa ja köyhyyttä kohtiLeikkiviä ankanpoikia rannalla sekä Taistelevat ankat.

Apuna ovat olleet Aku Ankan piirtäjistä Kari Korhonen, Don Rosa, Ulrich Schröder ja Daan Jippes sekä vielä Kati Kovacs.