Tällä viikolla Tampereella kuplii, tarjolla muun muassa Aku Ankka -tutkimusta ja Kari Korhosen haastattelu.

Tampere Kuplii on kaikille sarjakuvasta kiinnostuneille tarkoitettu tapahtuma, joka järjestetään tänä vuonna jo seitsemännen kerran. Kaikkiin festarin tilaisuuksiin on vapaa pääsy, joten ainakin Tampesterin seudulla asuvien kannattaa suunnata sankoin joukoin paikalle.

Tarkan ohjelman ja festarikartan voi käydä kurkkaamassa tapahtuman nettisivuilta (www.tamperekuplii.fi), mutta ainakin nämä poiminnat kiinnostanevat Akkari-faneja:

* Torstaina 21.3. Tampeereen Metsossa eli pääkirjastossa on sarjakuvallista ohjelmaa, kuten sarjakuvapaja kaikenikäisille, sarjiisaiheisia konsolipelejä ja sarjakuvien vaihtopiste.

* Perjantaina 22.3. ehkä hiukkasen haastavaan aikaan eli 11–12 Tampereen yliopiston pääkirjastossa Linnassa jaetaan tämän vuoden Sarjakuva-Finlandia. Palkintoehdokkaat (joiden erinoimaiseen tuotantoon kannattaa sivumennen sanoen ehdottomasti tutustua) löydät halutessasi osoitteesta www.sarjakuvafinlandia.fi/ajankohtaista.
Lisäksi tarjolla runsaasti akateemista ohjelmaa, muun muassa 12.30–13.15 Suomen ensimmäiseksi Ankka-tohtoriksi tähtäävän Katja Kontturin luento Disney-sarjakuvan tutkimuksesta ennen ja nyt.

* Lauantaina 23.3. heti avajaisten yhteydessä kello 11.00 Kari Korhosen lyhyt haastattelu työväenmuseo Werstaan auditoriossa. Kari on haastateltavana samassa paikassa myös myöhemmin eli 13–14, nyt yhdessä Akkarin päätoimittajan Aki Hyypän kanssa.
Heti haastattelun perään, kello 14–15 Kari signeeraa töitään myyntipöytäsalin edessä.
Jos Karin nimmari jo löytyy plakkkarista, kannattaa pysytellä auditoriossa vielä 14–15, sillä silloin Katja Kontturi pohdiskelee vaihtoehtoisia todellisuuksia Don Rosan sarjakuvissa.

Toimitus suosittelee lämpimästi muuhunkin ohjelmaan tutustumista – Suomessa tehdään paljon mainiota kotimaista sarjakuvaa, joka ansaitsee tulla luetuksi.

Hihhei! Aku Ankan joulukalenteri on auki.

Jo liki perinteiseen tapaan joulukalenterin jokaisen luukun takaa löytyy hauska sarjakuva, jossa ankkalinnalaiset tutut valmistautuvat talven ihanimman juhlan viettoon. Kaikkiin tarinoihin liittyy myös kysymys, johon vastaamalla osallistut perinteiseen joulukalenterikilpailuumme. Klikkaa tästä, niin pääset Lataamoon ja joulukalenterin pariin.

Vastaamassa kannattaa käydä ihan joka päivä, sillä pääpalkinnon lisäksi arvomme pitkin joulukuuta yllätyspalkintoja! Lisäksi voittomahdollisuutesi napata muhkea pääpalkinto tietenkin paranevat mitä useammin käyt vastaamassa.

Pääpalkintona arvotaan muhkea pelipaketti – PlayStation 4 -konsoli ja Lego Marvel Super Heroes -peli. Pääpalkinto arvotaan Nuutin päivänä 13. tammikuuta 2018. Niin pääpalkinnon kuin yllätyspalkintojenkin voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Helsingin Ateneumissa avautui tiistaina 3. lokakuuta upea Ankallisgalleria-näyttely, jossa Suomen taiteen klassikkoteoksista nähdään ankallistetut versiot. Näyttely on avoinna aina helmikuun 2018 loppuun asti.

Aku Ankka -lehdessä on eletty koko vuosi 2017 ikään kuin rinnakkaistodellisuudessa satavuotisen Suomen kunniaksi, kun Suomen historian tapahtumien on seurattu tapahtuvan räpylävinkkelistä Kari Korhosen käsikirjoittamissa ja piirtämissä Suomi 100 -tarinoissa. Rinnakkaistodellisuus huipentuu nyt Ateneumin taidemuseossa nähtävässä näyttelyssä, jossa on esillä kaiken kaikkiaan 13 taideteosta. Teokset on luonnollisesti lainattu Ankkalinnan johtavasta taidemuseosta Ankallisgalleriasta.

Ankallisgallerian taiteilijoita ovat Alpertti AatelvilttiAltti FasaaniAkseli Kala-KallelaArvi LiljalunttiEino MaininkinenHuuko Simpura sekä Nantti Vonrikti. Kuuluisimpiin teoksiin kuuluvat muun muassa Ankanpoika ja varisElämäntaiteilija Hannu HanhiIltaa ja köyhyyttä kohtiLeikkiviä ankanpoikia rannalla sekä Taistelevat ankat.

Apuna ovat olleet Aku Ankan piirtäjistä Kari Korhonen, Don Rosa, Ulrich Schröder ja Daan Jippes sekä vielä Kati Kovacs.