Jatko-osien paluu! Kauppoihin juuri ilmestynyt Kulmikkaiden munien jäljillä ja muita klassikoita pitää Ankkalegendat-sarjan ykkösosan tapaan sisällään Carl Barksin sarjoja, joihin Don Rosa on tehnyt jatko-osan.

Viime syksynä ilmestyi monien Ankka-fanien vesi kielellä odottama Kielletyn laakson tarinat, johon oli koottu viisi Carl Barksin klassikkoa ja maailman ehkä tunnetuimman Barks-fanin eli Don Rosan niihin luomat jatko-osat. Nyt jatko-osakirjasarja saa jatkoa, ja tarjolla on jälleen neljä mainiota tarinaparia kahden rakastetun sarjakuvapiirtäjän kynästä.

Kulmikkaiden munien jäljillä sisältää sarjan edellisosan tapaan myös tarinoihin liittyviä kansi- ja muita kuvia sekä tietenkin Don Rosan saatesanat jokaiseen tarinapariin. Ne ovat...

Kulmikkaat munat (Carl Barks) ja Andien kutsu (Don Rosa)

Onnellinen laakso (Barks) ja Takaisin Xanaduun (Rosa)

Kivettävä säde (Barks) ja Rahavirta (Rosa)

Roope-setä rahapulassa (Barks) ja Kaksisilmäisten avaruusolioiden hyökkäys (Rosa).

Kuten ykkösosassakin, sarjakuvat ovat Carl Barksin kootut ja Don Rosan kootut -kirjasarjoissa käytettyjä laadukkaita versioita niin kuvien kuin tekstienkin osalta.

Kirjaa on saatavilla hyvin varustetuissa (kirja)kaupoissa sekä tietenkin omassa Ankka-puodissamme.

Don Rosan omin sanoin:

 

"Kuten edellisen jatko-osakirjan esipuheessa lupasin, käsissänne on nyt jatko-osajatko-osa! Se on siis "Jatko-osien Paluu"... Tai "Jatko-osien Poika"? Tai miten olisi "Jatko-osien Kosto"?

(...)

Oli miten oli, tässä se nyt on: neljä Barksin tarinaa ja neljä Rosan jatko-osaa (tai osittaista jatko-osaa) lisää. Toivottavasti nautitte niiden lukemisesta, ja ensi vuonna... hmm... "Jatko-osat iskevät jälleen!"?"

 

Kutkuttavia lukuhetkiä kaikille!

Hihhei! Aku Ankan joulukalenteri on auki.

Jo liki perinteiseen tapaan joulukalenterin jokaisen luukun takaa löytyy hauska sarjakuva, jossa ankkalinnalaiset tutut valmistautuvat talven ihanimman juhlan viettoon. Kaikkiin tarinoihin liittyy myös kysymys, johon vastaamalla osallistut perinteiseen joulukalenterikilpailuumme. Klikkaa tästä, niin pääset Lataamoon ja joulukalenterin pariin.

Vastaamassa kannattaa käydä ihan joka päivä, sillä pääpalkinnon lisäksi arvomme pitkin joulukuuta yllätyspalkintoja! Lisäksi voittomahdollisuutesi napata muhkea pääpalkinto tietenkin paranevat mitä useammin käyt vastaamassa.

Pääpalkintona arvotaan muhkea pelipaketti – PlayStation 4 -konsoli ja Lego Marvel Super Heroes -peli. Pääpalkinto arvotaan Nuutin päivänä 13. tammikuuta 2018. Niin pääpalkinnon kuin yllätyspalkintojenkin voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Helsingin Ateneumissa avautui tiistaina 3. lokakuuta upea Ankallisgalleria-näyttely, jossa Suomen taiteen klassikkoteoksista nähdään ankallistetut versiot. Näyttely on avoinna aina helmikuun 2018 loppuun asti.

Aku Ankka -lehdessä on eletty koko vuosi 2017 ikään kuin rinnakkaistodellisuudessa satavuotisen Suomen kunniaksi, kun Suomen historian tapahtumien on seurattu tapahtuvan räpylävinkkelistä Kari Korhosen käsikirjoittamissa ja piirtämissä Suomi 100 -tarinoissa. Rinnakkaistodellisuus huipentuu nyt Ateneumin taidemuseossa nähtävässä näyttelyssä, jossa on esillä kaiken kaikkiaan 13 taideteosta. Teokset on luonnollisesti lainattu Ankkalinnan johtavasta taidemuseosta Ankallisgalleriasta.

Ankallisgallerian taiteilijoita ovat Alpertti AatelvilttiAltti FasaaniAkseli Kala-KallelaArvi LiljalunttiEino MaininkinenHuuko Simpura sekä Nantti Vonrikti. Kuuluisimpiin teoksiin kuuluvat muun muassa Ankanpoika ja varisElämäntaiteilija Hannu HanhiIltaa ja köyhyyttä kohtiLeikkiviä ankanpoikia rannalla sekä Taistelevat ankat.

Apuna ovat olleet Aku Ankan piirtäjistä Kari Korhonen, Don Rosa, Ulrich Schröder ja Daan Jippes sekä vielä Kati Kovacs.