Supersuosittu ankkapiirtäjä Don Rosa vierailee viikolla 47 Helsingissä ja Tampereella.

Tänä vuonna vietetään peräti kahta Don Rosa -merkkipäivää! Kaikkien aikojen ensimmäinen Don Rosan sarja Jos metsään haluat mennä nyt... julkaistiin Aku Ankassa 25 vuotta sitten vuonna 1990 ja ensimmäinen Rosa-kokoelma Kadonneen kirjaston vartijat tasan 20 vuotta sitten vuonna 1995.
Kemut eivät olisi kummoisetkaan ilman sankariaan, joten Rosa saapuu kolmen päivän kirjakauppakiertueelle syksyiseen Suomeen 20.-22.11. Vierailun tarkka aikataulu on tässä:

Perjantai 20.11. kello 16.00-18.00, Suomalainen kirjakauppa, Aleksanterinkatu 23, Helsinki

Lauantai 21.11. kello 11.00-13.00, Suomalainen kirjakauppa, Hämeenkatu 5, Tampere

Lauantai 21.11. kello 15.00-17.00, Akateeminen kirjakauppa, Hämeenkatu 4, Tampere

Sunnuntai 22.11. kello 13.00-15.00, Akateeminen kirjakauppa, Keskuskatu 1, Helsinki

Aikataulu kannattaa tarkistaa vielä lähempänä ajankohtaa täältä.

Huomio! Koska Don Rosa todella on supersuosittu ja moni hänen nimikirjoituksensa haluaisi saada, signeeraa ankkamestari vain kustakin nimmarointipaikasta – toisin sanoen Akateemisesta tai Suomalaisesta kirjakaupasta – ostettuja kirjoja.

Hihhei! Aku Ankan joulukalenteri on auki.

Jo liki perinteiseen tapaan joulukalenterin jokaisen luukun takaa löytyy hauska sarjakuva, jossa ankkalinnalaiset tutut valmistautuvat talven ihanimman juhlan viettoon. Kaikkiin tarinoihin liittyy myös kysymys, johon vastaamalla osallistut perinteiseen joulukalenterikilpailuumme. Klikkaa tästä, niin pääset Lataamoon ja joulukalenterin pariin.

Vastaamassa kannattaa käydä ihan joka päivä, sillä pääpalkinnon lisäksi arvomme pitkin joulukuuta yllätyspalkintoja! Lisäksi voittomahdollisuutesi napata muhkea pääpalkinto tietenkin paranevat mitä useammin käyt vastaamassa.

Pääpalkintona arvotaan muhkea pelipaketti – PlayStation 4 -konsoli ja Lego Marvel Super Heroes -peli. Pääpalkinto arvotaan Nuutin päivänä 13. tammikuuta 2018. Niin pääpalkinnon kuin yllätyspalkintojenkin voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Helsingin Ateneumissa avautui tiistaina 3. lokakuuta upea Ankallisgalleria-näyttely, jossa Suomen taiteen klassikkoteoksista nähdään ankallistetut versiot. Näyttely on avoinna aina helmikuun 2018 loppuun asti.

Aku Ankka -lehdessä on eletty koko vuosi 2017 ikään kuin rinnakkaistodellisuudessa satavuotisen Suomen kunniaksi, kun Suomen historian tapahtumien on seurattu tapahtuvan räpylävinkkelistä Kari Korhosen käsikirjoittamissa ja piirtämissä Suomi 100 -tarinoissa. Rinnakkaistodellisuus huipentuu nyt Ateneumin taidemuseossa nähtävässä näyttelyssä, jossa on esillä kaiken kaikkiaan 13 taideteosta. Teokset on luonnollisesti lainattu Ankkalinnan johtavasta taidemuseosta Ankallisgalleriasta.

Ankallisgallerian taiteilijoita ovat Alpertti AatelvilttiAltti FasaaniAkseli Kala-KallelaArvi LiljalunttiEino MaininkinenHuuko Simpura sekä Nantti Vonrikti. Kuuluisimpiin teoksiin kuuluvat muun muassa Ankanpoika ja varisElämäntaiteilija Hannu HanhiIltaa ja köyhyyttä kohtiLeikkiviä ankanpoikia rannalla sekä Taistelevat ankat.

Apuna ovat olleet Aku Ankan piirtäjistä Kari Korhonen, Don Rosa, Ulrich Schröder ja Daan Jippes sekä vielä Kati Kovacs.