Carl Barksin parhaat sarjat 2: Merikäärme

Carl Barksin parhaiden sarjojen kakkososassa lumotaan käärmeitä, etsitään Viisasten kiveä sekä jahdataan koiria, velallisia ja Kuun kultaa.

Ankkalinna on täynnä suurmiehiä ja kannustavia esikuvia kasvavalle ankanpojalle. Pankkiiri Kovapinnan, kauppias Ostovoiman ja kemisti Vikatikin rinnalla vain oma Aku-setä alkaa helposti tuntua vähäpätöiseltä alisuorittajalta. Tupun, Hupun ja Lupun ankarassa ammatinvalinnanohjauksessa leppoisasta käärmeenlumoojan toimesta haaveileva Aku ajautuu Alaskan rannikolle jäljittämään kadonnutta kultalaivaa – onhan salapoliisin työ paljon hohdokkaampaa kuin lierojen tanssittaminen. Syrjäisessä Äyriäispoukamassa matohuilulle tulee kuitenkin käyttöä, kun vedestä nousee jotakin, jota ei pitäisi olla olemassakaan…

Carl Barksin parhaiden sarjojen osassa Merikäärme esitellään Akkareissa ja ankkakirjoissa harvemmin nähtyjä tarinoita. Monet niistä ovat kuitenkin jättäneet lukijoihin lähtemättömän muistijäljen jo ensivisiitillään, ja tarinoiden nimetkin herättävät hytisyttäviä mielikuvia vuosikymmenten takaa. Muistatte ehkä pikkuruiset avaruusankat, mutta kuinka Skeptikkojen kerhon kokouksessa kävikään? Entä minne Tšingis-kaanin kruunu katosi? Miksi Roopen piti ehdottomasti löytää kirstullinen piparjuurta? Ja miksi Ankkalinnassa vietetään joka vuosi Mustaa keskiviikkoa? Näiden kansien välistä löydät vastaukset näihin sekä lukuisiin muihin kysymyksiin, joita et ole osannut edes esittää. Kuinka käy, kun ajaa pienoissukellusveneen myllynrattaaseen? Mikä on ehdottomasti kiellettyä Ykän yömajassa? Kuinka paljon maksaa kaksi minuuttia rock’n’rollia Kuussa?

Vastaukset, nostalgiset tuulahdukset ja huiman hupaisat seikkailut on painettu värejä hellivästä, miellyttävän tuntuisesta paperista valmistetuille sivuille, joita Merikäärme-kirjan jämäköiden kansien väliin on niputettu peräti 240 kappaletta. Tämä kirja on kokonaisvaltainen elämys!

Hihhei! Aku Ankan joulukalenteri on auki.

Jo liki perinteiseen tapaan joulukalenterin jokaisen luukun takaa löytyy hauska sarjakuva, jossa ankkalinnalaiset tutut valmistautuvat talven ihanimman juhlan viettoon. Kaikkiin tarinoihin liittyy myös kysymys, johon vastaamalla osallistut perinteiseen joulukalenterikilpailuumme. Klikkaa tästä, niin pääset Lataamoon ja joulukalenterin pariin.

Vastaamassa kannattaa käydä ihan joka päivä, sillä pääpalkinnon lisäksi arvomme pitkin joulukuuta yllätyspalkintoja! Lisäksi voittomahdollisuutesi napata muhkea pääpalkinto tietenkin paranevat mitä useammin käyt vastaamassa.

Pääpalkintona arvotaan muhkea pelipaketti – PlayStation 4 -konsoli ja Lego Marvel Super Heroes -peli. Pääpalkinto arvotaan Nuutin päivänä 13. tammikuuta 2018. Niin pääpalkinnon kuin yllätyspalkintojenkin voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Helsingin Ateneumissa avautui tiistaina 3. lokakuuta upea Ankallisgalleria-näyttely, jossa Suomen taiteen klassikkoteoksista nähdään ankallistetut versiot. Näyttely on avoinna aina helmikuun 2018 loppuun asti.

Aku Ankka -lehdessä on eletty koko vuosi 2017 ikään kuin rinnakkaistodellisuudessa satavuotisen Suomen kunniaksi, kun Suomen historian tapahtumien on seurattu tapahtuvan räpylävinkkelistä Kari Korhosen käsikirjoittamissa ja piirtämissä Suomi 100 -tarinoissa. Rinnakkaistodellisuus huipentuu nyt Ateneumin taidemuseossa nähtävässä näyttelyssä, jossa on esillä kaiken kaikkiaan 13 taideteosta. Teokset on luonnollisesti lainattu Ankkalinnan johtavasta taidemuseosta Ankallisgalleriasta.

Ankallisgallerian taiteilijoita ovat Alpertti AatelvilttiAltti FasaaniAkseli Kala-KallelaArvi LiljalunttiEino MaininkinenHuuko Simpura sekä Nantti Vonrikti. Kuuluisimpiin teoksiin kuuluvat muun muassa Ankanpoika ja varisElämäntaiteilija Hannu HanhiIltaa ja köyhyyttä kohtiLeikkiviä ankanpoikia rannalla sekä Taistelevat ankat.

Apuna ovat olleet Aku Ankan piirtäjistä Kari Korhonen, Don Rosa, Ulrich Schröder ja Daan Jippes sekä vielä Kati Kovacs.