Aku Ankka Lataamo tutuksi, osa 4

Vuoden ikään ehtinyttä sähköistä sarjakuvasammiotamme Aku Ankka Lataamoa on koko ajan pyritty kehittämään paremmaksi. Koska joulunalus on toivelistojen luvattua aikaa, artikkelisarjamme viimeinen osa olkoon omistettu toivomuksillenne.

Kun Akkarin Lataamoa ryhdyttiin pari vuotta takaperin ihan tosimielellä rakentamaan, suunnittelukokouksissa heiteltiin jos jonkinlaisia villejä ideoita. Kaikkia niistä emme pystyneet heti toteuttamaan, mutta se ei tietenkään tarkoita, etteikö vielä muhimaan jääneitä tai ihka uusia keksintöjä voisi vastaisuudessa tuoda osaksi sähköistä sarjakuvaelämystä. Siksi haluammekin myös teidän Akkari-fanien kertovan, mikä tekisi Lataamosta täydellisen palvelun. Aluksi lienee kuitenkin syytä kerrata, mitä on jo tehty.

Aku Ankka Lataamo nyt

MITÄ? Tällä hetkellä Lataamossa on Aku Ankka -lehden koko historian kattava lehtiarkisto eli yli 3000 numeroa, Aku Ankka Ekstrat, viitisenkymmentä vain Lataamoa varten koottua sähköistä erikoisnumeroa tai uusintajulkaisua sekä noin 150 Aku Ankan taskukirjaa.
Lisäksi Lataamon kautta voi katsoa Aku Ankan Jeetuubi-kanavan videoita.
Tarinoita voi merkitä suosikeiksi, arvostella ja selainversiossa jopa kommentoida, ja linkin hyvään tarinaan voi jakaa kavereille.
MITEN? Lataamo-sovelluksella sarjiksia voi lukea iOS- ja Android-tableteista ja -puhelimista sekä selainversiolla melkeinpä mistä vain, missä netti pyörii.
ENTÄ HINTA? Sovellukset eivät maksa mitään ja selailemaankin pääsee ilmaiseksi. Lukemista varten tarvitaan tilaus, joka voi sisältää perus-Lataamon, pelkät Taskarit tai molemmat. Tutustumista varten on myös tarjolla muutamia maksuttomia näytelehtiä.

Mitä saisi olla?

Sitten niitä ideoita! Esittelemme tässä muutamia omia ajatuksiamme aiheesta, mutta älkää antako niiden kahlita mielikuvitustanne. Kaikki villit visiot jakoon!
Koska Lataamon ei ole tarkoitus olla vain kirjasto vaan täysiverinen palvelu, toimitus tarjoilee runsain mitoin tarinavinkkejä käyttäjien iloksi. Toivoisitteko push-viestien, tarinanostojen ja uutiskirjeen lisäksi vielä jotain uutta vinkkaustapaa tarinatarjonnan hyödyntämiseksi?
Olisivatko tilastot omasta lukukäyttäytymisestä kenties mielenkiintoisia – niiden avulla voisi esimerkiksi seurata, montako prosenttia Lataamon sarjoista tai vaikkapa Don Rosan tarinoista on jo lukenut. Ja pitäisikö nämä lukemat voida jakaa kaverin kanssa?
Entä olisiko mukava pystyä jakamaan hauskoja sarjisruutuja sosiaalisessa mediassa, kun sopiva sattuu tulemaan vastaan?
Pitäisikö Lataamossa olla oma keskustelualue, lisää liikkuvaa kuvaa, kilpailuja, lukupiiri tai vaikka tarinatärppejä arpova satunnaisgeneraattori?
Puuttuuko Lataamosta mielestänne vielä tärkeitä tarinoita? Kiinnostaisivatko esimerkiksi arkistojen uumenista kaivetut kummalliset tarinat, jotka eivät Aku Ankka -lehteen taatusti päädy, mutta olisivat silti lukemisen arvoisia?
Entä kielikylpyosio, jossa olisi tuttuja sarjoja alkukielellä? Tai eri murteilla?
Toivoisitteko näkevänne palvelussa jonkin aivan uuden teeman tiimoilta koottuja tarinoita? Puuttuuko listoilta joku olennainen hahmo tai piirtäjä?

Sana on vapaa! Toiveet, ruusut ja risut saapuvat perille kätevimmin sähköpostitse (aku.ankka@sanoma.com), mutta toki myös perinteinen posti kulkee edelleen osoitteeseen Aku Ankka, PL 100, 00040 Sanoma. Otsikkoriville tai kuoreen kannattaa vielä kirjoittaa ”Lataamoidea”.
Myös omat yhteystiedot on hyvä muistaa, sillä kaikkien 31.1.2015 mennessä palautetta lähettäneiden kesken arvotaan superharvinainen nahkakansiin sidottu näköispainos Akkarin ensimmäisestä vuosikerrasta

Sarjan edellisissä osissa on käsitelty niin teknisiä seikkoja, sarjakuvasisältöä kuin Taskareitakin. Mikäli haluaa hypätä suoraan asiaan, pääsee Aku Ankka Lataamoon tästä.

Hihhei! Aku Ankan joulukalenteri on auki.

Jo liki perinteiseen tapaan joulukalenterin jokaisen luukun takaa löytyy hauska sarjakuva, jossa ankkalinnalaiset tutut valmistautuvat talven ihanimman juhlan viettoon. Kaikkiin tarinoihin liittyy myös kysymys, johon vastaamalla osallistut perinteiseen joulukalenterikilpailuumme. Klikkaa tästä, niin pääset Lataamoon ja joulukalenterin pariin.

Vastaamassa kannattaa käydä ihan joka päivä, sillä pääpalkinnon lisäksi arvomme pitkin joulukuuta yllätyspalkintoja! Lisäksi voittomahdollisuutesi napata muhkea pääpalkinto tietenkin paranevat mitä useammin käyt vastaamassa.

Pääpalkintona arvotaan muhkea pelipaketti – PlayStation 4 -konsoli ja Lego Marvel Super Heroes -peli. Pääpalkinto arvotaan Nuutin päivänä 13. tammikuuta 2018. Niin pääpalkinnon kuin yllätyspalkintojenkin voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Helsingin Ateneumissa avautui tiistaina 3. lokakuuta upea Ankallisgalleria-näyttely, jossa Suomen taiteen klassikkoteoksista nähdään ankallistetut versiot. Näyttely on avoinna aina helmikuun 2018 loppuun asti.

Aku Ankka -lehdessä on eletty koko vuosi 2017 ikään kuin rinnakkaistodellisuudessa satavuotisen Suomen kunniaksi, kun Suomen historian tapahtumien on seurattu tapahtuvan räpylävinkkelistä Kari Korhosen käsikirjoittamissa ja piirtämissä Suomi 100 -tarinoissa. Rinnakkaistodellisuus huipentuu nyt Ateneumin taidemuseossa nähtävässä näyttelyssä, jossa on esillä kaiken kaikkiaan 13 taideteosta. Teokset on luonnollisesti lainattu Ankkalinnan johtavasta taidemuseosta Ankallisgalleriasta.

Ankallisgallerian taiteilijoita ovat Alpertti AatelvilttiAltti FasaaniAkseli Kala-KallelaArvi LiljalunttiEino MaininkinenHuuko Simpura sekä Nantti Vonrikti. Kuuluisimpiin teoksiin kuuluvat muun muassa Ankanpoika ja varisElämäntaiteilija Hannu HanhiIltaa ja köyhyyttä kohtiLeikkiviä ankanpoikia rannalla sekä Taistelevat ankat.

Apuna ovat olleet Aku Ankan piirtäjistä Kari Korhonen, Don Rosa, Ulrich Schröder ja Daan Jippes sekä vielä Kati Kovacs.