Nämä kunniamaininnan arvoiset tyylinäytteet ovat seuraavien tekijöiden käsialaa: Niki Rajalampi, Eetu Nurmio, Juuso Heikkilä, Tuulia Nelimarkka, Tuomas Siitonen ja Miikka Tervo.
Nämä kunniamaininnan arvoiset tyylinäytteet ovat seuraavien tekijöiden käsialaa: Niki Rajalampi, Eetu Nurmio, Juuso Heikkilä, Tuulia Nelimarkka, Tuomas Siitonen ja Miikka Tervo.

Hiihtolomien aikaan pyysimme innokkaita Aku- ja Minecraft-faneja rakentamaan talon, joka tönöttää osoitteessa Paratiisitie 13 – siis Aku Ankan kotitalon.

Hienoja kilpailutöitä tuli sähköpostitse ja Instagramin kautta kymmenittäin, ja niistä Ankkalinna-raatimme valitsi palkittaviksi neljä. Valinta ei ollut ihan helppo, mutta kaikkia palkittuja taloja yhdistää mietityn kokonaisuuden lisäksi ankkamainen huumori ja hauskat yksityiskohdat. Kaikilla osallistuneilla tuntui olleen hauskaa haasteen parissa, ja useampi teistä toivoi lisää vastaavanlaisia rakennustehtäviä.

Jatkoa on siis toiveidenne mukaan luvassa, ja sopivia haasterakennuksia saa ehdottaa jos hyvä juolahtaa mieleen. Mutta nyt pitemmittä puheitta asiaan: nämä Minecraft-taiturit saavat ensi viikolla sarjiskirjapaketin. Tarkkailkaa postianne!

Aleksi Anderson

Toimituksen mieltä lämmittivät erityisesti postilaatikosta löytyvät laskut, ruokakaapin sisältö sekä naapurin pihavarustukset.

fran_z_76

Franzin rakentamassa talossa noudatetaan Paul Murry -erikoisnumerosta tuttuja sääntöjä, kotialttari eli televisio on kodin sydän ja kellarista löytyy Taikaviitan salahuone.

JuBBa

Julian talossa pihalla irvistelevät Tulppu-ryökäleen tuhoamat palkintokurpitsat ja vintin nurkassa lepattavat hämähäkinseitit. Tässä huushollissa kodin sydän on keittiö ja telkkarista tulee possudokumenttia. Autotalli ja vaja kuuluvat niin ikään asiaan.

Sanesavonian

Minecraftilla on rakenneltu ennenkin, ja tämä talo on itse asiassa rakennettu jo ennen Aku Ankan haastetta. Samalta tekijältä löytyy myös Roopen rahasäiliö ja Milla Magian mökki.

Koska haaste oli ensimmäinen laatuaan, päätimme lisäksi palkita kaikki osallistujat uusimmalla Taskarilla. Ihan kaikki eivät lähettäneet meille yhteystietojaan, joten jos tiedät osallistuneesi etkä ole vielä lähettänyt osoitettasi toimitukselle, sen voi lähettää sähköpostitse laatikkoon aku.ankka@sanoma.com (kirjoita otsikkoriville Minecraft-haaste, yhteystiedot).

Minecraft-haasteen kuvia löytyy myös Instagramista: käykääpä katsomassa tägin #Paratiisitie13 kuvat. Tämä mainio kuva on käyttäjältä @luukasla.

 

P.S. Aku Ankan virallinen kuvavirta Instagramissa = @akuankka_ankkalinna

Helsingin Ateneumissa avautui tiistaina 3. lokakuuta upea Ankallisgalleria-näyttely, jossa Suomen taiteen klassikkoteoksista nähdään ankallistetut versiot. Näyttely on avoinna aina helmikuun 2018 loppuun asti.

Aku Ankka -lehdessä on eletty koko vuosi 2017 ikään kuin rinnakkaistodellisuudessa satavuotisen Suomen kunniaksi, kun Suomen historian tapahtumien on seurattu tapahtuvan räpylävinkkelistä Kari Korhosen käsikirjoittamissa ja piirtämissä Suomi 100 -tarinoissa. Rinnakkaistodellisuus huipentuu nyt Ateneumin taidemuseossa nähtävässä näyttelyssä, jossa on esillä kaiken kaikkiaan 13 taideteosta. Teokset on luonnollisesti lainattu Ankkalinnan johtavasta taidemuseosta Ankallisgalleriasta.

Ankallisgallerian taiteilijoita ovat Alpertti AatelvilttiAltti FasaaniAkseli Kala-KallelaArvi LiljalunttiEino MaininkinenHuuko Simpura sekä Nantti Vonrikti. Kuuluisimpiin teoksiin kuuluvat muun muassa Ankanpoika ja varisElämäntaiteilija Hannu HanhiIltaa ja köyhyyttä kohtiLeikkiviä ankanpoikia rannalla sekä Taistelevat ankat.

Apuna ovat olleet Aku Ankan piirtäjistä Kari Korhonen, Don Rosa, Ulrich Schröder ja Daan Jippes sekä vielä Kati Kovacs.

 

Perjantaina 28. heinäkuuta ensi-iltansa saanutta Autot 3 -leffaa on odotettu, ja moni lienee jännittänyt, mitä Pixar ja Disney ovat keksineet. Elokuvan ensimmäinen traileri kun lupasi ainakin vauhtia ja ruttaantuneita konepeltejä. Onko luvassa siis pelkkää ryminää?

Kun Autot 2 marssitti heti alkumetreillä valkokankaalle toinen toistaan ilkeämpiä autonrämiä ja kaasarikunnan kovimpia agentteja, kolmonen antaa pääroolit takaisin kilpa-autoille. Salamalla alkaa kuitenkin olla takanaan jo melkoisen monta kautta radoilla, eikä hänen kuntonsa tahdo enää pärjätä uuden sukupolven kilpureille, jotka kykenevät pitämään optimaalisen ajoradan koko kisan ajan – puhumattakaan huikeista nopeuksista, joihin nuoremmat kisaajat yltävät. Onko Salaman aika panna pillit pussiin monen muun konkarin tavoin?

Onnekseen sankarimme saa käyttöönsä uuden upean harjoituskeskuksen, jossa treenaavat myös tulevaisuuden supertähdet.  Vanhan vauhtihirmun tueksi tulee vielä nuori ja pirteä henkilökohtainen valmentaja Cruz Ramirez, joka pitää huolen, ettei vanhan herran akselisto vain pääse kulumaan liikaa eikä päivänokosista lipsuta. Jokainen, jolla on vähänkin haasteita koordinaation kanssa – tai useampia ajokilometrejä takanaan – pystyy samaistumaan treenaajaansa nuivasti katselevaan Salamaan. Nuoren ja vanhan kohtaaminen sekä näiden välinen sanailu saakin aikuisen katsojan hekottelemaan. Mutta pitävätkö Cruzin tahattomat pappavitsit lapsikatsojankin otteessaan? Tuskin, mutta kiiltävät kilpurit ja rosoiset monsterirallikot hoitavat sen homman. Uusien hahmojen lisäksi mukana ovat – vanhojen fanien iloksi – myös Martti, Salli, Guido, Luigi sekä muut Syylari Cityn asukkaat. Eikä Doc Hudsoniakaan ole unohdettu. 

Autot 3 palaa teemoiltaan lähemmäs ensimmäistä leffaa, ja se tekee elokuvan juonestakin huomattavasti eheämmän kuin mitä kakkosen agenttirymistelyssä nähtiin. Siksi se sopiikin myös nuoremmille Autojen ystäville paremmin kuin elokuvasarjan keskimmäinen osa. Mutainen monsteriralli voi kuitenkin olla suurella valkokankaalla nähtynä osalle pienimmistä faneista melkoisen jännä.

Kuten Pixarilta ja Disneyltä sopii odottaa, animaatio on kerrassaan uskomatonta. Monessa kohtauksessa miltei unohtaa katsovansa animaatioelokuvaa, ja asia muistuu mieleen vasta kun eteen ilmestyy puhuva menopeli. Mutta niitä onkin taas mahtava seurata, sillä Salama ja kumppanit saavat suupielet nousemaan hymyyn, sydämen hakkaamaan ja miettimään, millaista onkaan olla ihan oikea kilpa-auto.