Suomen julkaistuin sarjakuvataiteilija maailmalla on saanut arvoisensa teoksen!

Upouusi juhlakirja Ankan siivellä juhlistaa Kari Korhosen 20-vuotista Disney-taiteilijajuhlaa. Se sisältää kattavan valikoiman Korhosen ikimuistoisimpia sarjoja ja myös Suomessa tyystin ennen julkaisemattomia tarinoita. Mukana ovat muun muassa jääkiekkopölhöily Omaa peliä, dekkarimysteeri Nälkäisen varkaan tapaus ja rakastettu uusklassikko Nummisuutarin Aku. Uutta tuotantoa edustavat Pikku-Aku-tarina Hiutaleet tuovat onnea, Aku-seikkailu Mikä häpeä! ja Roopen kitsaudesta kertova Sentistä kiinni. Mukana on myös harvinaisuus Hienostokoiranäyttely – osa projektia, jossa oli tarkoitus tehdä klassikkoanimaatioista sarjakuvalliset versiot. Sarja jäi luonnosasteelle, ja se nähdään nyt ensimmäistä kertaa tässä kirjassa.

Sarjakuvailotulituksen lisäksi mukana on harvinaisia piirroksia ja luonnoksia sekä kirsikkana kakun päällä Korhosen itsensä tekemät sarjojen esittelyt, jotka kurkistavat tarinoiden syntyprosessin taakse - ja sarjakuvataiteilijaan arkeen.

Ankan siivellä -juhlakirjan tilaat kätevästi Aku Ankan kaupasta.

Hihhei! Aku Ankan joulukalenteri on auki.

Jo liki perinteiseen tapaan joulukalenterin jokaisen luukun takaa löytyy hauska sarjakuva, jossa ankkalinnalaiset tutut valmistautuvat talven ihanimman juhlan viettoon. Kaikkiin tarinoihin liittyy myös kysymys, johon vastaamalla osallistut perinteiseen joulukalenterikilpailuumme. Klikkaa tästä, niin pääset Lataamoon ja joulukalenterin pariin.

Vastaamassa kannattaa käydä ihan joka päivä, sillä pääpalkinnon lisäksi arvomme pitkin joulukuuta yllätyspalkintoja! Lisäksi voittomahdollisuutesi napata muhkea pääpalkinto tietenkin paranevat mitä useammin käyt vastaamassa.

Pääpalkintona arvotaan muhkea pelipaketti – PlayStation 4 -konsoli ja Lego Marvel Super Heroes -peli. Pääpalkinto arvotaan Nuutin päivänä 13. tammikuuta 2018. Niin pääpalkinnon kuin yllätyspalkintojenkin voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Helsingin Ateneumissa avautui tiistaina 3. lokakuuta upea Ankallisgalleria-näyttely, jossa Suomen taiteen klassikkoteoksista nähdään ankallistetut versiot. Näyttely on avoinna aina helmikuun 2018 loppuun asti.

Aku Ankka -lehdessä on eletty koko vuosi 2017 ikään kuin rinnakkaistodellisuudessa satavuotisen Suomen kunniaksi, kun Suomen historian tapahtumien on seurattu tapahtuvan räpylävinkkelistä Kari Korhosen käsikirjoittamissa ja piirtämissä Suomi 100 -tarinoissa. Rinnakkaistodellisuus huipentuu nyt Ateneumin taidemuseossa nähtävässä näyttelyssä, jossa on esillä kaiken kaikkiaan 13 taideteosta. Teokset on luonnollisesti lainattu Ankkalinnan johtavasta taidemuseosta Ankallisgalleriasta.

Ankallisgallerian taiteilijoita ovat Alpertti AatelvilttiAltti FasaaniAkseli Kala-KallelaArvi LiljalunttiEino MaininkinenHuuko Simpura sekä Nantti Vonrikti. Kuuluisimpiin teoksiin kuuluvat muun muassa Ankanpoika ja varisElämäntaiteilija Hannu HanhiIltaa ja köyhyyttä kohtiLeikkiviä ankanpoikia rannalla sekä Taistelevat ankat.

Apuna ovat olleet Aku Ankan piirtäjistä Kari Korhonen, Don Rosa, Ulrich Schröder ja Daan Jippes sekä vielä Kati Kovacs.