Sunnuntaina 11.11. vietetään Suomessa isänpäivää. Entä Ankkalinnassa?

No, Ankkalinnassakin – ja sen liepeillä – moni isä saa varmasti lämpimän herätyksen aamulla jälkikasvultaan. Kenties muutamaa setääkin muistetaan, sillä näitä varaisiä, jotka lasten huoltojoukkoina ovat vuosikausia hääränneet, Ankkalinnassa tunnetusti riittää. Mutta, kuten sanottua, löytyy kaupungista muutama ihan oikeakin isä, joihin voi tutustua tässä.

Fergus McAnkka ja Roope

Visukintulla on rutkasti syitä muistaa omaa isäpappaansa lämmöllä, eikä vähäisin liene se, että

juuri häntä on oikeastaan kiittäminen koko Ankan talousimperiumin alusta. Isä-McAnkka nimittäin antoi kymmenvuotiaalle pojalleen syntymäpäivälahjaksi kengänkiillotusvälineet, joiden avulla Roope tunnetusti tienasi ensimmäisen lanttinsa.

Sepe ja Pikku Hukka

Takametsän kenties tunnetuin parivaljakko ovat luonteenpiirteiltään kuin yö ja päivä. Sepen poika Pikku Hukka onkin tiettävästi perinyt kiltteytensä ja kunnollisuutensa Sepen muorilta. Osa mamman luonteesta on varmasti periytynyt myös Sepelle, sillä hän on useasti osoittautunut loppujen lopuksi kohtalaisen kunnolliseksi isäksi. Eikä kukaan voi väittää, etteivätkö isä ja poika olisi kiintyneitä toisiinsa.

Veli Nalle, Tikki ja Vikki

Nallen perhe on yksi harvoista perinteisistä ydinperheistä, sillä Veli Nallen jahdatessa Veli Kania

huushollista ja Tikki ja Vikki -kaksosista huolehtii näiden äiti Elviira.

 

 

 

 

Suuri Päällikkö ja Hiawatha

Isomahojen pääjehulla on paljon huolehdittavaa, sillä heimonsa hyvinvoinnin takaamisen lisäksi hänen on oltava miehenmallina pojalleen Hiawathalle. Onneksi Suurella Päälliköllä on paimentamisessa apuna myös Hiawathan äiti Mokkasiina.

Todistetusti Ankkalinnakaan ei siis ole tyystin vailla pappoja, eivätkä kaikki isät edes olleet vielä tässä. Tarkkasilmäisimmät voivat bongata Akun kotikaupungin kaduilta liudan muitakin. Kenet sinä muistat?

Muistithan myös Aku Ankan isänpäivään sopivan marraskuun palkintotehtävän, jonka löydät Akkarista 45/2012. Voit lähettää vastauksesi tehtävään täällä.

Hihhei! Aku Ankan joulukalenteri on auki.

Jo liki perinteiseen tapaan joulukalenterin jokaisen luukun takaa löytyy hauska sarjakuva, jossa ankkalinnalaiset tutut valmistautuvat talven ihanimman juhlan viettoon. Kaikkiin tarinoihin liittyy myös kysymys, johon vastaamalla osallistut perinteiseen joulukalenterikilpailuumme. Klikkaa tästä, niin pääset Lataamoon ja joulukalenterin pariin.

Vastaamassa kannattaa käydä ihan joka päivä, sillä pääpalkinnon lisäksi arvomme pitkin joulukuuta yllätyspalkintoja! Lisäksi voittomahdollisuutesi napata muhkea pääpalkinto tietenkin paranevat mitä useammin käyt vastaamassa.

Pääpalkintona arvotaan muhkea pelipaketti – PlayStation 4 -konsoli ja Lego Marvel Super Heroes -peli. Pääpalkinto arvotaan Nuutin päivänä 13. tammikuuta 2018. Niin pääpalkinnon kuin yllätyspalkintojenkin voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Helsingin Ateneumissa avautui tiistaina 3. lokakuuta upea Ankallisgalleria-näyttely, jossa Suomen taiteen klassikkoteoksista nähdään ankallistetut versiot. Näyttely on avoinna aina helmikuun 2018 loppuun asti.

Aku Ankka -lehdessä on eletty koko vuosi 2017 ikään kuin rinnakkaistodellisuudessa satavuotisen Suomen kunniaksi, kun Suomen historian tapahtumien on seurattu tapahtuvan räpylävinkkelistä Kari Korhosen käsikirjoittamissa ja piirtämissä Suomi 100 -tarinoissa. Rinnakkaistodellisuus huipentuu nyt Ateneumin taidemuseossa nähtävässä näyttelyssä, jossa on esillä kaiken kaikkiaan 13 taideteosta. Teokset on luonnollisesti lainattu Ankkalinnan johtavasta taidemuseosta Ankallisgalleriasta.

Ankallisgallerian taiteilijoita ovat Alpertti AatelvilttiAltti FasaaniAkseli Kala-KallelaArvi LiljalunttiEino MaininkinenHuuko Simpura sekä Nantti Vonrikti. Kuuluisimpiin teoksiin kuuluvat muun muassa Ankanpoika ja varisElämäntaiteilija Hannu HanhiIltaa ja köyhyyttä kohtiLeikkiviä ankanpoikia rannalla sekä Taistelevat ankat.

Apuna ovat olleet Aku Ankan piirtäjistä Kari Korhonen, Don Rosa, Ulrich Schröder ja Daan Jippes sekä vielä Kati Kovacs.