Maailmankuulut merkkiteokset kääntyilevät jälleen hyllyissään. Ankkasarjakuvan ja klassikkokirjallisuuden riemukas yhteiselo nimittäin jatkuu: omalle paikalleen muiden merkkiteosten joukkoon on ilmestynyt painotuore Ankalliskirjallisuuden klassikot 3: Maailman ympäri kahdeksassa päivässä ja muita tarinoita!


Ankalliskirjallisuuden klassikot 3: Maailman ympäri kahdeksassa päivässä ja muita tarinoita

Edellisten osien tapaan kyse ei ole mistään pölyisistä papyruksista, vaan muiden muassa Douglas Adamsin Linnunradan käsikirja liftareille, Agatha Christien Idän pikajunan arvoitus ja Oscar Wilden Sulhaseni Ernest ovat saaneet vauhdikkaan ja silmiähivelevän tyylikkään ankallisasun.

Sarjakuvaversioita ovat taiteilleet italialaiset piirtäjämestarit, kuten Giovan Battista Carpi, Luciano Gatto ja Lino Gorlero. Taiteilijoiden käsissä maailmankirjallisuuden kruununjalokivet ovat kiepsahtaneet hauskoiksi parodioiksi, joihin uppoutuminen on yhtä kirjallisuuden ja sarjakuvakerronnan juhlaa. Maailmanympärimatka taittuu kahdeksassa päivässä, ja eräässä kummallisessa näytelmässä Mikki ja Hessu kohtaavat historian merkkihenkilöitä ja muitakin tuttuja hahmoja talsiessaan Tuonelan turuilla.

Tämä epistola on tietysti Inferno eli sarjakuvaversio Danten Jumalaisesta näytelmästä. Inferno julkaistaan nyt ensi kertaa suomeksi, ja se on tapaus, jota on odotettu pitkään. Ville Keynään ja Anu Partasen käännöksestä huomaa, että ankkasarjakuva taipuu erinomaisesti myös runomittaan. Lue Ankka-toimituksen blogista lisää Infernon hornanlieskoja nostattavasta herkullisuudesta!

Hihhei! Aku Ankan joulukalenteri on auki.

Jo liki perinteiseen tapaan joulukalenterin jokaisen luukun takaa löytyy hauska sarjakuva, jossa ankkalinnalaiset tutut valmistautuvat talven ihanimman juhlan viettoon. Kaikkiin tarinoihin liittyy myös kysymys, johon vastaamalla osallistut perinteiseen joulukalenterikilpailuumme. Klikkaa tästä, niin pääset Lataamoon ja joulukalenterin pariin.

Vastaamassa kannattaa käydä ihan joka päivä, sillä pääpalkinnon lisäksi arvomme pitkin joulukuuta yllätyspalkintoja! Lisäksi voittomahdollisuutesi napata muhkea pääpalkinto tietenkin paranevat mitä useammin käyt vastaamassa.

Pääpalkintona arvotaan muhkea pelipaketti – PlayStation 4 -konsoli ja Lego Marvel Super Heroes -peli. Pääpalkinto arvotaan Nuutin päivänä 13. tammikuuta 2018. Niin pääpalkinnon kuin yllätyspalkintojenkin voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Helsingin Ateneumissa avautui tiistaina 3. lokakuuta upea Ankallisgalleria-näyttely, jossa Suomen taiteen klassikkoteoksista nähdään ankallistetut versiot. Näyttely on avoinna aina helmikuun 2018 loppuun asti.

Aku Ankka -lehdessä on eletty koko vuosi 2017 ikään kuin rinnakkaistodellisuudessa satavuotisen Suomen kunniaksi, kun Suomen historian tapahtumien on seurattu tapahtuvan räpylävinkkelistä Kari Korhosen käsikirjoittamissa ja piirtämissä Suomi 100 -tarinoissa. Rinnakkaistodellisuus huipentuu nyt Ateneumin taidemuseossa nähtävässä näyttelyssä, jossa on esillä kaiken kaikkiaan 13 taideteosta. Teokset on luonnollisesti lainattu Ankkalinnan johtavasta taidemuseosta Ankallisgalleriasta.

Ankallisgallerian taiteilijoita ovat Alpertti AatelvilttiAltti FasaaniAkseli Kala-KallelaArvi LiljalunttiEino MaininkinenHuuko Simpura sekä Nantti Vonrikti. Kuuluisimpiin teoksiin kuuluvat muun muassa Ankanpoika ja varisElämäntaiteilija Hannu HanhiIltaa ja köyhyyttä kohtiLeikkiviä ankanpoikia rannalla sekä Taistelevat ankat.

Apuna ovat olleet Aku Ankan piirtäjistä Kari Korhonen, Don Rosa, Ulrich Schröder ja Daan Jippes sekä vielä Kati Kovacs.