Lataamossa tapahtuu

Aku Ankan mainiossa digipalvelussa – Lataamossa – tapahtuu, ja kehityksen rattaat ovat pyörähtäneet jälleen yhden pykälän eteenpäin. Nyt oman suosikkitarinansa voi jakaa kaverille luettavaksi – ilmaiseksi!

Kukapa ei olisi joskus Akkaria lukiessaan törmännyt kohtaukseen, joka on kuin suoraan omasta elämästä? Tai ehkä juttu tuo mieleen kaverin! Koska ilon jakaminen on niin paljon hauskempaa kuin yksikseen hihittely, ovat Aku Ankka Lataamon tekniset osaajat taikoneet ilmoille toiminnon, jonka avulla kukin voi jakaa itseään naurattaneen tarinan tai sarjan muillekin luettavaksi.

Vierailivatko ankat tutuissa maisemissa? Tarinan Ota oppia oravista (AA 35/2012 voi nyt jakaa muillekin samoissa maisemissa samonneille.

Kuinka jakaminen sitten tapahtuu? Klikkaamalla sarjan, jonka haluaa jakaa, infokortin esiin ja valitsemalla siitä, missä kanavassa haluaa kamua muistaa. Tarinoita voi jakaa niin Facebookissa, Twitterissä, Google+:ssa, Pinterestissä kuin sähköpostitsekin. Aivan rajattomasti ei sarjoja saa maailmalle päästää, mutta kuukauden aikana voi kuitenkin jakaa kymmenen ankkalinnalaisten sattumusta. Ennen kuin tarinoita pääsee lähettämään tuttavapiirilleen, tulee olla kirjautunut Lataamon käyttäjäksi.

Mitäpä sitten seuraavaksi? Tästä voi tietenkin jatkaa suoraan Aku Ankka Lataamoon ja kaivaa esiin sarja, joka hykerryttää eniten ja lähettää se kamulle. Ei kun jakamaan!

Hihhei! Aku Ankan joulukalenteri on auki.

Jo liki perinteiseen tapaan joulukalenterin jokaisen luukun takaa löytyy hauska sarjakuva, jossa ankkalinnalaiset tutut valmistautuvat talven ihanimman juhlan viettoon. Kaikkiin tarinoihin liittyy myös kysymys, johon vastaamalla osallistut perinteiseen joulukalenterikilpailuumme. Klikkaa tästä, niin pääset Lataamoon ja joulukalenterin pariin.

Vastaamassa kannattaa käydä ihan joka päivä, sillä pääpalkinnon lisäksi arvomme pitkin joulukuuta yllätyspalkintoja! Lisäksi voittomahdollisuutesi napata muhkea pääpalkinto tietenkin paranevat mitä useammin käyt vastaamassa.

Pääpalkintona arvotaan muhkea pelipaketti – PlayStation 4 -konsoli ja Lego Marvel Super Heroes -peli. Pääpalkinto arvotaan Nuutin päivänä 13. tammikuuta 2018. Niin pääpalkinnon kuin yllätyspalkintojenkin voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Helsingin Ateneumissa avautui tiistaina 3. lokakuuta upea Ankallisgalleria-näyttely, jossa Suomen taiteen klassikkoteoksista nähdään ankallistetut versiot. Näyttely on avoinna aina helmikuun 2018 loppuun asti.

Aku Ankka -lehdessä on eletty koko vuosi 2017 ikään kuin rinnakkaistodellisuudessa satavuotisen Suomen kunniaksi, kun Suomen historian tapahtumien on seurattu tapahtuvan räpylävinkkelistä Kari Korhosen käsikirjoittamissa ja piirtämissä Suomi 100 -tarinoissa. Rinnakkaistodellisuus huipentuu nyt Ateneumin taidemuseossa nähtävässä näyttelyssä, jossa on esillä kaiken kaikkiaan 13 taideteosta. Teokset on luonnollisesti lainattu Ankkalinnan johtavasta taidemuseosta Ankallisgalleriasta.

Ankallisgallerian taiteilijoita ovat Alpertti AatelvilttiAltti FasaaniAkseli Kala-KallelaArvi LiljalunttiEino MaininkinenHuuko Simpura sekä Nantti Vonrikti. Kuuluisimpiin teoksiin kuuluvat muun muassa Ankanpoika ja varisElämäntaiteilija Hannu HanhiIltaa ja köyhyyttä kohtiLeikkiviä ankanpoikia rannalla sekä Taistelevat ankat.

Apuna ovat olleet Aku Ankan piirtäjistä Kari Korhonen, Don Rosa, Ulrich Schröder ja Daan Jippes sekä vielä Kati Kovacs.