Aku Ankan suuri kansiäänestys on ratkennut, ja ylivoimaiseksi voittajaksi jyräsi 15,4 prosentin äänisaaliilla Don Rosan Auringon poika -tarinaan tekemä kansi (AA 25/2008), jossa Roope ja Kulta-Into Pii mittelevät toisiaan napit vastakkain.

Aku Ankan suuri kansiäänestys on ratkennut, ja ylivoimaiseksi voittajaksi jyräsi 15,4 prosentin äänisaaliilla Don Rosan Auringon poika -tarinaan tekemä kansi (AA 25/2008), jossa Roope ja Kulta-Into Pii mittelevät toisiaan napit vastakkain.

Hopeamitalin sai 10,6 prosenttia äänistä kahminut aina yhtä uljas Taikaviitta (AA 17/2008), ja pronssia Kari Korhosen hieno Sinuhe-kansi (AA 38/2008), joka lohkaisi mukavan 8,2 prosentin ääniosuuden. Kääntöjulisteena saatte siis ihailla voittajakaksikkoa Auringon poika ja Taikaviitta!

Äänestykseen osallistuneiden kesken arvottiin 10 sarjakuvakirjapakettia, ja onnetar suosi seuraavia: Sini Hakala, Helsinki; Heidi Hannula, Mynämäki; Tomi Havunen, Joensuu; Jyri Hoffrén, Kuopio; Ohto Keijonen, Puumala; Saara Korkeakoski, Joensuu; Heta-Elisa Nieminen, Rovaniemi; Sofia Mesterton, Kerava; Anu Paananen, Nivala; Arttu Sepponen, Kirkkonummi.

Hihhei! Aku Ankan joulukalenteri on auki.

Jo liki perinteiseen tapaan joulukalenterin jokaisen luukun takaa löytyy hauska sarjakuva, jossa ankkalinnalaiset tutut valmistautuvat talven ihanimman juhlan viettoon. Kaikkiin tarinoihin liittyy myös kysymys, johon vastaamalla osallistut perinteiseen joulukalenterikilpailuumme. Klikkaa tästä, niin pääset Lataamoon ja joulukalenterin pariin.

Vastaamassa kannattaa käydä ihan joka päivä, sillä pääpalkinnon lisäksi arvomme pitkin joulukuuta yllätyspalkintoja! Lisäksi voittomahdollisuutesi napata muhkea pääpalkinto tietenkin paranevat mitä useammin käyt vastaamassa.

Pääpalkintona arvotaan muhkea pelipaketti – PlayStation 4 -konsoli ja Lego Marvel Super Heroes -peli. Pääpalkinto arvotaan Nuutin päivänä 13. tammikuuta 2018. Niin pääpalkinnon kuin yllätyspalkintojenkin voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Helsingin Ateneumissa avautui tiistaina 3. lokakuuta upea Ankallisgalleria-näyttely, jossa Suomen taiteen klassikkoteoksista nähdään ankallistetut versiot. Näyttely on avoinna aina helmikuun 2018 loppuun asti.

Aku Ankka -lehdessä on eletty koko vuosi 2017 ikään kuin rinnakkaistodellisuudessa satavuotisen Suomen kunniaksi, kun Suomen historian tapahtumien on seurattu tapahtuvan räpylävinkkelistä Kari Korhosen käsikirjoittamissa ja piirtämissä Suomi 100 -tarinoissa. Rinnakkaistodellisuus huipentuu nyt Ateneumin taidemuseossa nähtävässä näyttelyssä, jossa on esillä kaiken kaikkiaan 13 taideteosta. Teokset on luonnollisesti lainattu Ankkalinnan johtavasta taidemuseosta Ankallisgalleriasta.

Ankallisgallerian taiteilijoita ovat Alpertti AatelvilttiAltti FasaaniAkseli Kala-KallelaArvi LiljalunttiEino MaininkinenHuuko Simpura sekä Nantti Vonrikti. Kuuluisimpiin teoksiin kuuluvat muun muassa Ankanpoika ja varisElämäntaiteilija Hannu HanhiIltaa ja köyhyyttä kohtiLeikkiviä ankanpoikia rannalla sekä Taistelevat ankat.

Apuna ovat olleet Aku Ankan piirtäjistä Kari Korhonen, Don Rosa, Ulrich Schröder ja Daan Jippes sekä vielä Kati Kovacs.