Helsingin kirjamessut ovat jälleen vallanneet Messukeskuksen, ja tarjolla on tietenkin myös ankalliskirjallisuutta sekä mahdollisuus saada ostamaansa opukseen Kari Korhosen signeeraus.

Aku Ankka -kirjat, -alpparit ja -taskarit löytyvät Sanoma Magazinesin osastolta (6g109). Samassa osoitteessa on tavattavissa Suomen paras Ankka-piirtäjä, 20-vuotistaiteilijajuhlaansa viettävä Kari Korhonen, lauantaina 26.10. kello 14–16.

Lauantaina 26.10. Kari nähdään myös Aleksis Kivi -lavalla päätoimittaja Aki Hyypän haastateltavana kello 17.00–17.30.

Lisäksi Karin nimmaria voi käydä kärkkymässä Akateemisen kirjakaupan osastolla (6c109) perjantaina 25.10. kello 10.30.

Kari on viime aikoina ollut varsin ahkera, joten nimmarin voi hakea ainakin näihin tuoreisiin töihin: Ankan siivellä -juhlakirja, Taskari 406:n johtotarina Maltan ankka sekä satukirja Sammakkoprinssi, joka sisältää Grimmin veljesten klassikkosatuihin perustuvia humoristisia kertomuksia Karin upeasti kuvittamina. Juhlakirjaa ja Sammakkoprinssiä on myynnissä messuosastollamme, Ankan siivellä -kirjaa vieläpä muikeaan messuhintaan.

Osasto on muutenkin tutustumisen arvoinen: houkuttelevien kirjojen selaamisen ohessa voi käydä kokeilemassa Akkarin Lataamoa asiantuntevien oppaiden johdolla.

Mukavia messukäyntejä!

Tiedotteessa mainitut tuotteet löydät myös Aku Ankan kaupasta:
Ankan siivellä - juhlakirja 
Taskari 406
Sammakkoprinssi, 10 Grimmin veljesten satua Ankkalinnasta

Hihhei! Aku Ankan joulukalenteri on auki.

Jo liki perinteiseen tapaan joulukalenterin jokaisen luukun takaa löytyy hauska sarjakuva, jossa ankkalinnalaiset tutut valmistautuvat talven ihanimman juhlan viettoon. Kaikkiin tarinoihin liittyy myös kysymys, johon vastaamalla osallistut perinteiseen joulukalenterikilpailuumme. Klikkaa tästä, niin pääset Lataamoon ja joulukalenterin pariin.

Vastaamassa kannattaa käydä ihan joka päivä, sillä pääpalkinnon lisäksi arvomme pitkin joulukuuta yllätyspalkintoja! Lisäksi voittomahdollisuutesi napata muhkea pääpalkinto tietenkin paranevat mitä useammin käyt vastaamassa.

Pääpalkintona arvotaan muhkea pelipaketti – PlayStation 4 -konsoli ja Lego Marvel Super Heroes -peli. Pääpalkinto arvotaan Nuutin päivänä 13. tammikuuta 2018. Niin pääpalkinnon kuin yllätyspalkintojenkin voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Helsingin Ateneumissa avautui tiistaina 3. lokakuuta upea Ankallisgalleria-näyttely, jossa Suomen taiteen klassikkoteoksista nähdään ankallistetut versiot. Näyttely on avoinna aina helmikuun 2018 loppuun asti.

Aku Ankka -lehdessä on eletty koko vuosi 2017 ikään kuin rinnakkaistodellisuudessa satavuotisen Suomen kunniaksi, kun Suomen historian tapahtumien on seurattu tapahtuvan räpylävinkkelistä Kari Korhosen käsikirjoittamissa ja piirtämissä Suomi 100 -tarinoissa. Rinnakkaistodellisuus huipentuu nyt Ateneumin taidemuseossa nähtävässä näyttelyssä, jossa on esillä kaiken kaikkiaan 13 taideteosta. Teokset on luonnollisesti lainattu Ankkalinnan johtavasta taidemuseosta Ankallisgalleriasta.

Ankallisgallerian taiteilijoita ovat Alpertti AatelvilttiAltti FasaaniAkseli Kala-KallelaArvi LiljalunttiEino MaininkinenHuuko Simpura sekä Nantti Vonrikti. Kuuluisimpiin teoksiin kuuluvat muun muassa Ankanpoika ja varisElämäntaiteilija Hannu HanhiIltaa ja köyhyyttä kohtiLeikkiviä ankanpoikia rannalla sekä Taistelevat ankat.

Apuna ovat olleet Aku Ankan piirtäjistä Kari Korhonen, Don Rosa, Ulrich Schröder ja Daan Jippes sekä vielä Kati Kovacs.