Vuonna 2013 tulee kuluneeksi 20 vuotta siitä, kun Kari Korhonen aloitti Ankka-uransa. Juhlavuoden kunniaksi Suomen ammattitaitoisimman ankkapiirtäjän kädenjälkeä on tarjolla tavallista enemmän.

Vuoden alussa on ehtinyt ilmestyä jo Karin käsikirjoittama 1980-luvun tyylinen dekkari-Mikki-tarina Kovaa peliä Kakskoirassa (AA 3/2013), ja uunituoreessa Akkarissa (9/2013) on ensimmäinen Karin laatimista Ankkain Suomi-turnee -tarinoista, Lakeuden laki. Maakuntatarinoita tulee vielä viisi lisää, joten kannattaa pitää silmät auki. (Ja jos haluat tietää lisää Etelä-Pohjanmaasta, kannattaa käydä Maakuntakiertue-teemaosiossa). Numeroon 12 taas on tulossa mainio Roope vastaan Pii -hupailu Neropatit, ja loppuvuoden synttärijuhliakin varten jää vielä jemmaan muutama Karin tarina.

Lisäksi lukijoiden iloksi ilmestyi juuri Kari-aiheinen Aku Ankka Ekstran teemanumero (187), johon on koottu edustava otos Karin sarjoja vuosien varrelta sekä Karin itsensä piirtämä tarina aiheesta "miten minusta tuli sarjakuvapiirtäjä”. Koska Sarjisekstra on vain ja ainoastaan tilaajille tuleva lehti, päätimme panna Karin tarinan sekä 20 kovaa Korhos-faktaa tänne nettiin kaikkien ulottuville. Olkaapa hyvät!

Hihhei! Aku Ankan joulukalenteri on auki.

Jo liki perinteiseen tapaan joulukalenterin jokaisen luukun takaa löytyy hauska sarjakuva, jossa ankkalinnalaiset tutut valmistautuvat talven ihanimman juhlan viettoon. Kaikkiin tarinoihin liittyy myös kysymys, johon vastaamalla osallistut perinteiseen joulukalenterikilpailuumme. Klikkaa tästä, niin pääset Lataamoon ja joulukalenterin pariin.

Vastaamassa kannattaa käydä ihan joka päivä, sillä pääpalkinnon lisäksi arvomme pitkin joulukuuta yllätyspalkintoja! Lisäksi voittomahdollisuutesi napata muhkea pääpalkinto tietenkin paranevat mitä useammin käyt vastaamassa.

Pääpalkintona arvotaan muhkea pelipaketti – PlayStation 4 -konsoli ja Lego Marvel Super Heroes -peli. Pääpalkinto arvotaan Nuutin päivänä 13. tammikuuta 2018. Niin pääpalkinnon kuin yllätyspalkintojenkin voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Helsingin Ateneumissa avautui tiistaina 3. lokakuuta upea Ankallisgalleria-näyttely, jossa Suomen taiteen klassikkoteoksista nähdään ankallistetut versiot. Näyttely on avoinna aina helmikuun 2018 loppuun asti.

Aku Ankka -lehdessä on eletty koko vuosi 2017 ikään kuin rinnakkaistodellisuudessa satavuotisen Suomen kunniaksi, kun Suomen historian tapahtumien on seurattu tapahtuvan räpylävinkkelistä Kari Korhosen käsikirjoittamissa ja piirtämissä Suomi 100 -tarinoissa. Rinnakkaistodellisuus huipentuu nyt Ateneumin taidemuseossa nähtävässä näyttelyssä, jossa on esillä kaiken kaikkiaan 13 taideteosta. Teokset on luonnollisesti lainattu Ankkalinnan johtavasta taidemuseosta Ankallisgalleriasta.

Ankallisgallerian taiteilijoita ovat Alpertti AatelvilttiAltti FasaaniAkseli Kala-KallelaArvi LiljalunttiEino MaininkinenHuuko Simpura sekä Nantti Vonrikti. Kuuluisimpiin teoksiin kuuluvat muun muassa Ankanpoika ja varisElämäntaiteilija Hannu HanhiIltaa ja köyhyyttä kohtiLeikkiviä ankanpoikia rannalla sekä Taistelevat ankat.

Apuna ovat olleet Aku Ankan piirtäjistä Kari Korhonen, Don Rosa, Ulrich Schröder ja Daan Jippes sekä vielä Kati Kovacs.