Disneyn viidennentoista animaatioklassikon, Kaunottaren ja Kulkurin, ensi-illasta tuli 22. kesäkuuta kuluneeksi 60 vuotta.

Kaunotar ja Kulkuri (Lady and the Tramp) oli ensimmäinen CinemaScope-laajakangastekniikalla kuvattu pitkä animaatioelokuva, ja siitä tulikin pienistä teknisistä mutkista huolimatta melkoinen kassamagneetti.
Sarjakuvasankareiksi nuo mainiot hännänheiluttajat päätyivät jo hiukan ennen elokuvan ensi-iltaa, toukokuussa 1955. Silloin julkaistiin Yhdysvalloissa Del Connellin ja Al Hubbardin sarjakuvaversio rainasta, ja Suomessakin se nähtiin jo vuoden 1956 ensimmäisenä B-numerona. Myös Kaunottaren ja Kulkurin jälkikasvu eli Pepi ja tyttötrio Sissi, Missi ja Ninni ovat ilahduttaneet lukijoita noista ajoista. Aluksi koiraperhe tosin seikkaili lähinnä sanomalehtisarjakuvissa, mutta 1960-luvulla karvakorvista tuli tuttu näky Akkarinkin lukijoille.
Nyky-Akkarissa Kaunottaren ja Kulkurin perhe seikkailee harvakseltaan, mutta suosioon se ei tunnu vaikuttavan – voittihan Pepi Ankkalinnan pormestarinvaalitkin 2012!

Hihhei! Aku Ankan joulukalenteri on auki.

Jo liki perinteiseen tapaan joulukalenterin jokaisen luukun takaa löytyy hauska sarjakuva, jossa ankkalinnalaiset tutut valmistautuvat talven ihanimman juhlan viettoon. Kaikkiin tarinoihin liittyy myös kysymys, johon vastaamalla osallistut perinteiseen joulukalenterikilpailuumme. Klikkaa tästä, niin pääset Lataamoon ja joulukalenterin pariin.

Vastaamassa kannattaa käydä ihan joka päivä, sillä pääpalkinnon lisäksi arvomme pitkin joulukuuta yllätyspalkintoja! Lisäksi voittomahdollisuutesi napata muhkea pääpalkinto tietenkin paranevat mitä useammin käyt vastaamassa.

Pääpalkintona arvotaan muhkea pelipaketti – PlayStation 4 -konsoli ja Lego Marvel Super Heroes -peli. Pääpalkinto arvotaan Nuutin päivänä 13. tammikuuta 2018. Niin pääpalkinnon kuin yllätyspalkintojenkin voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Helsingin Ateneumissa avautui tiistaina 3. lokakuuta upea Ankallisgalleria-näyttely, jossa Suomen taiteen klassikkoteoksista nähdään ankallistetut versiot. Näyttely on avoinna aina helmikuun 2018 loppuun asti.

Aku Ankka -lehdessä on eletty koko vuosi 2017 ikään kuin rinnakkaistodellisuudessa satavuotisen Suomen kunniaksi, kun Suomen historian tapahtumien on seurattu tapahtuvan räpylävinkkelistä Kari Korhosen käsikirjoittamissa ja piirtämissä Suomi 100 -tarinoissa. Rinnakkaistodellisuus huipentuu nyt Ateneumin taidemuseossa nähtävässä näyttelyssä, jossa on esillä kaiken kaikkiaan 13 taideteosta. Teokset on luonnollisesti lainattu Ankkalinnan johtavasta taidemuseosta Ankallisgalleriasta.

Ankallisgallerian taiteilijoita ovat Alpertti AatelvilttiAltti FasaaniAkseli Kala-KallelaArvi LiljalunttiEino MaininkinenHuuko Simpura sekä Nantti Vonrikti. Kuuluisimpiin teoksiin kuuluvat muun muassa Ankanpoika ja varisElämäntaiteilija Hannu HanhiIltaa ja köyhyyttä kohtiLeikkiviä ankanpoikia rannalla sekä Taistelevat ankat.

Apuna ovat olleet Aku Ankan piirtäjistä Kari Korhonen, Don Rosa, Ulrich Schröder ja Daan Jippes sekä vielä Kati Kovacs.