Kesällä jos koska kuuluu lukea ja ottaa rennosti. Akkari-sarjojen uutuuksista löytyykin sivukaupalla viihdykettä niin sateisiin päiviin kuin poutaisiinkin hetkiin.

Viime kesän tavoin Aku Ankan taskukirjoja ilmestyy tänäkin suvena tiuhaan, jotta lukeminen ei vain pääsisi loppumaan kesken. Kesän uutuustaskareista ovat jo ehtineet ilmestyä seuraavat:

Aku Ankan taskukirja 427 Tulilinjalla

Taskari 427 sulkee sisäänsä taatusti kesäistä tavaraa, jos sarjojen nimistä kuten Grillisota, Verraton vesiretki, Mainio makkaravainu tai Porto Gordon siipiveikot voi mitään päätellä. Mukana koheltamassa ovat tuttujen ankkalinnalaisten lisäksi myös hieman harvemmin tavatut Rankku Kanuuna, Akun naapuri Luiru ja Karhukoplan lemmikki Kuusnelonen.

Aku Ankan taskukirja 428 Täyspakkaus

Lomakirjastoa täydentämään sopii myös tuorein – 24. kesäkuuta ilmestynyt – Taskari. Täyspakkauksen sivuilla Taikaviitta jahtaa timanttinäyttelyyn iskenyttä Vihreää lepinkäistä, Aku ja pojat etsivät Amazonin ihmettä ja Musta Pekka nähdään muotitalon keulakuvana (uskokaa tai älkää). Muista seikkailuista puhumattakaan.

Supertaskari 3 Yön herra

Yön herra jatkaa samalla vauhdikkaalla tiellä kuin kaksi aiempaankin Supertaskaria. Muhkeaan pakkaukseen mahtuu niin Taikaviitta 2000 -sarjoja, Mikin seikkailuja Andervillessä kuin huimia Heshukka-sarjojakin. Rötöstelijöinä ovat tällä kertaa mm. professori Zantaf, evronit ja Milla Magia.

Jumbo 28 Akut ladattu

Kesälukemiston täydentävä Jumbo on kuin autiosaarikelpoinen versio Akkarin digipalvelusta Aku Ankka Lataamosta. Luettavaa löytyy yli 400 sivun verran, joten ajanvietteen ei pitäisi aivan heti päästä loppumaan.

Lisää on tulossa!

Jotta puuhaa riittäisi jokaiseen lomakohteeseen, eivät kesän Akkari-julkaisut ole suinkaan vielä tässä. Kesäkuun lopussa ilmestyy nimittäin vielä Taskarin kesädekkari ja Aku Ankan taskukirja 429 löytyy kioskeista ja lehtipisteistä 7. heinäkuuta. Kaikki edellä mainitut löytyvät myös kaupastamme.

Hihhei! Aku Ankan joulukalenteri on auki.

Jo liki perinteiseen tapaan joulukalenterin jokaisen luukun takaa löytyy hauska sarjakuva, jossa ankkalinnalaiset tutut valmistautuvat talven ihanimman juhlan viettoon. Kaikkiin tarinoihin liittyy myös kysymys, johon vastaamalla osallistut perinteiseen joulukalenterikilpailuumme. Klikkaa tästä, niin pääset Lataamoon ja joulukalenterin pariin.

Vastaamassa kannattaa käydä ihan joka päivä, sillä pääpalkinnon lisäksi arvomme pitkin joulukuuta yllätyspalkintoja! Lisäksi voittomahdollisuutesi napata muhkea pääpalkinto tietenkin paranevat mitä useammin käyt vastaamassa.

Pääpalkintona arvotaan muhkea pelipaketti – PlayStation 4 -konsoli ja Lego Marvel Super Heroes -peli. Pääpalkinto arvotaan Nuutin päivänä 13. tammikuuta 2018. Niin pääpalkinnon kuin yllätyspalkintojenkin voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Helsingin Ateneumissa avautui tiistaina 3. lokakuuta upea Ankallisgalleria-näyttely, jossa Suomen taiteen klassikkoteoksista nähdään ankallistetut versiot. Näyttely on avoinna aina helmikuun 2018 loppuun asti.

Aku Ankka -lehdessä on eletty koko vuosi 2017 ikään kuin rinnakkaistodellisuudessa satavuotisen Suomen kunniaksi, kun Suomen historian tapahtumien on seurattu tapahtuvan räpylävinkkelistä Kari Korhosen käsikirjoittamissa ja piirtämissä Suomi 100 -tarinoissa. Rinnakkaistodellisuus huipentuu nyt Ateneumin taidemuseossa nähtävässä näyttelyssä, jossa on esillä kaiken kaikkiaan 13 taideteosta. Teokset on luonnollisesti lainattu Ankkalinnan johtavasta taidemuseosta Ankallisgalleriasta.

Ankallisgallerian taiteilijoita ovat Alpertti AatelvilttiAltti FasaaniAkseli Kala-KallelaArvi LiljalunttiEino MaininkinenHuuko Simpura sekä Nantti Vonrikti. Kuuluisimpiin teoksiin kuuluvat muun muassa Ankanpoika ja varisElämäntaiteilija Hannu HanhiIltaa ja köyhyyttä kohtiLeikkiviä ankanpoikia rannalla sekä Taistelevat ankat.

Apuna ovat olleet Aku Ankan piirtäjistä Kari Korhonen, Don Rosa, Ulrich Schröder ja Daan Jippes sekä vielä Kati Kovacs.