Sota-ajan Mikki kantaa kortensa kekoon, Musta Pekka paljastaa todellisen karvansa, ja pommitetussa Berliinissä syödään sahanpuruja.

Mikin oman sanomalehden (2014) myötä alkanut iskevien strippiseikkailujen renessanssi saa ansaittua jatkoa. Vaarallinen Mikki paneutuu 1900-luvun kuumimpiin ja kylmimpiin konflikteihin tiukasti hiirinäkökulmasta. Armeijan värväystoimisto tuomitsee Mikin liian nuoreksi ja lyhyeksi rintamalle, mutta se ei estä intomielistä ja velvollisuudentuntoista nuorukaista osallistumasta sotaponnistuksiin. Kerran toisensa jälkeen paljastuu, että pienikin kaveri kykenee suuriin tekoihin, jos hermot ovat terästä ja selkärangan tilalla rautakanki.

Kirjan kymmenessä seikkailussa liikutaan tuttua Ankkalinnaa aidomman oloisessa maailmassa. Isänmaallisuus ja oikeudentaju vievät sankarimme Amerikan Keskilännen viljavainioilta Euroopan taistelukentille ja viimein rautaesiripun taa Neuvostoliittoon. Eivätkä tapahtumapaikat ole pelkkiä eksoottisia lavasteita: tarinoissa näkyy ja tuntuu ankarien ja vaarallisten aikojen ilmapiiri. 30-luvun puolivälissä piirretyn Merten kauhun laivaliikennettä vainoava diktaattori on vielä etäinen uhka, mutta 40-luvulle tultaessa Mikkikin tietää, että vieraan vallan vakoojat voivat väijyä ikkunan takana: Salaperäinen korppi, Natsisukellusvene sekä Suomessa ennen julkaisemattomat Salainen tehtävä ja Sotaorvot uhkuvat sota-ajan epäluuloista tunnelmaa. Kirjan päättävä Moookin aarre vuodelta 1950 taas vie Mikin ja Eka Vekaran kylmän sodan kieroilujen keskelle – ja paljastaa Mustasta Pekasta jotakin aika yllättävää…

Vaaran vuosiin mahtuu toki myös koko joukko hauskoja ja sydämellisiä hetkiä, kotirintaman pikku kommelluksista romanttisiin tuokioihin kuutamolla. Vaarallinen Mikki onkin oivallinen johdatus paitsi 1900-luvun puolivälin kansainväliseen politiikkaan myös ajan ajatteluun ja unelmiin – ja onhan se myös upea kokoelma aivan älyttömän hienoja seikkailusarjoja.

Hihhei! Aku Ankan joulukalenteri on auki.

Jo liki perinteiseen tapaan joulukalenterin jokaisen luukun takaa löytyy hauska sarjakuva, jossa ankkalinnalaiset tutut valmistautuvat talven ihanimman juhlan viettoon. Kaikkiin tarinoihin liittyy myös kysymys, johon vastaamalla osallistut perinteiseen joulukalenterikilpailuumme. Klikkaa tästä, niin pääset Lataamoon ja joulukalenterin pariin.

Vastaamassa kannattaa käydä ihan joka päivä, sillä pääpalkinnon lisäksi arvomme pitkin joulukuuta yllätyspalkintoja! Lisäksi voittomahdollisuutesi napata muhkea pääpalkinto tietenkin paranevat mitä useammin käyt vastaamassa.

Pääpalkintona arvotaan muhkea pelipaketti – PlayStation 4 -konsoli ja Lego Marvel Super Heroes -peli. Pääpalkinto arvotaan Nuutin päivänä 13. tammikuuta 2018. Niin pääpalkinnon kuin yllätyspalkintojenkin voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Helsingin Ateneumissa avautui tiistaina 3. lokakuuta upea Ankallisgalleria-näyttely, jossa Suomen taiteen klassikkoteoksista nähdään ankallistetut versiot. Näyttely on avoinna aina helmikuun 2018 loppuun asti.

Aku Ankka -lehdessä on eletty koko vuosi 2017 ikään kuin rinnakkaistodellisuudessa satavuotisen Suomen kunniaksi, kun Suomen historian tapahtumien on seurattu tapahtuvan räpylävinkkelistä Kari Korhosen käsikirjoittamissa ja piirtämissä Suomi 100 -tarinoissa. Rinnakkaistodellisuus huipentuu nyt Ateneumin taidemuseossa nähtävässä näyttelyssä, jossa on esillä kaiken kaikkiaan 13 taideteosta. Teokset on luonnollisesti lainattu Ankkalinnan johtavasta taidemuseosta Ankallisgalleriasta.

Ankallisgallerian taiteilijoita ovat Alpertti AatelvilttiAltti FasaaniAkseli Kala-KallelaArvi LiljalunttiEino MaininkinenHuuko Simpura sekä Nantti Vonrikti. Kuuluisimpiin teoksiin kuuluvat muun muassa Ankanpoika ja varisElämäntaiteilija Hannu HanhiIltaa ja köyhyyttä kohtiLeikkiviä ankanpoikia rannalla sekä Taistelevat ankat.

Apuna ovat olleet Aku Ankan piirtäjistä Kari Korhonen, Don Rosa, Ulrich Schröder ja Daan Jippes sekä vielä Kati Kovacs.