Kuinka ollakaan, kirjakauppoihin on saapunut uutuus, jonka sivuilla aivan Aku Ankan näköinen sankari sompailee muun muassa jousipyssyvelho Akusti Tellinä, kehonsa koon kanssa kamppailevana Akuverina sekä viehkon veronalaisneidon sydämen sieppaavana Romeona. Tämä voi tarkoittaa vain sitä, että Ankalliskirjallisuuden klassikoiden toinen osa on ilmestynyt. Tulokas kantaa nimeä Neljä muskettisoturia ja muita tarinoita.

Kirjan tarinat on kiepautettu ankkamaisen tärähtäneeseen olomuotoon, mutta maailmankirjallisuuden merkkiteokset on helppo tunnistaa sarjakuvien takaa. Luvassa on toisin sanoen ehtaa ankkakoohotusta, mutta irrotettuna Ankkalinnan arjesta. Roolitkin istuvat kuin nakutettu – esimerkiksi Roope-setä isovelimäisenä Isona Ankkana suorastaan hyytää häijyydellään. Liekö George Orwellin Vuonna 1984 -kulttiteoksen alkuperäinen despootti läheskään yhtä siekailematon kuin koppava ankkakollegansa?

Kirjassa mukaillaan Jonathan Swiftin, William Shakespearen ja Italo Calvinon teosten ohella myös Michael Enden romaania Tarina vailla loppua, Louisa May Alcottin Pikku naisia sekä Alexandre Dumas'n Kolmea muskettisoturia. Luvassa on siis tietenkin metafiktiivinen genrehybridi, pastissi pullollaan hassuttelua! Tekijöinä ovat taitavat italialaismestarit, kuten Romano Scarpa, Corrado Mastantuono ja Silvia Ziche.

Hihhei! Aku Ankan joulukalenteri on auki.

Jo liki perinteiseen tapaan joulukalenterin jokaisen luukun takaa löytyy hauska sarjakuva, jossa ankkalinnalaiset tutut valmistautuvat talven ihanimman juhlan viettoon. Kaikkiin tarinoihin liittyy myös kysymys, johon vastaamalla osallistut perinteiseen joulukalenterikilpailuumme. Klikkaa tästä, niin pääset Lataamoon ja joulukalenterin pariin.

Vastaamassa kannattaa käydä ihan joka päivä, sillä pääpalkinnon lisäksi arvomme pitkin joulukuuta yllätyspalkintoja! Lisäksi voittomahdollisuutesi napata muhkea pääpalkinto tietenkin paranevat mitä useammin käyt vastaamassa.

Pääpalkintona arvotaan muhkea pelipaketti – PlayStation 4 -konsoli ja Lego Marvel Super Heroes -peli. Pääpalkinto arvotaan Nuutin päivänä 13. tammikuuta 2018. Niin pääpalkinnon kuin yllätyspalkintojenkin voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Helsingin Ateneumissa avautui tiistaina 3. lokakuuta upea Ankallisgalleria-näyttely, jossa Suomen taiteen klassikkoteoksista nähdään ankallistetut versiot. Näyttely on avoinna aina helmikuun 2018 loppuun asti.

Aku Ankka -lehdessä on eletty koko vuosi 2017 ikään kuin rinnakkaistodellisuudessa satavuotisen Suomen kunniaksi, kun Suomen historian tapahtumien on seurattu tapahtuvan räpylävinkkelistä Kari Korhosen käsikirjoittamissa ja piirtämissä Suomi 100 -tarinoissa. Rinnakkaistodellisuus huipentuu nyt Ateneumin taidemuseossa nähtävässä näyttelyssä, jossa on esillä kaiken kaikkiaan 13 taideteosta. Teokset on luonnollisesti lainattu Ankkalinnan johtavasta taidemuseosta Ankallisgalleriasta.

Ankallisgallerian taiteilijoita ovat Alpertti AatelvilttiAltti FasaaniAkseli Kala-KallelaArvi LiljalunttiEino MaininkinenHuuko Simpura sekä Nantti Vonrikti. Kuuluisimpiin teoksiin kuuluvat muun muassa Ankanpoika ja varisElämäntaiteilija Hannu HanhiIltaa ja köyhyyttä kohtiLeikkiviä ankanpoikia rannalla sekä Taistelevat ankat.

Apuna ovat olleet Aku Ankan piirtäjistä Kari Korhonen, Don Rosa, Ulrich Schröder ja Daan Jippes sekä vielä Kati Kovacs.