Sarjakuvakesä 2012 näyttää rattoisalta!

Sarjakuvakirjojen toimituksessa on oltu uutteria koko kevät, ja nyt ahkeroinnin hedelmät ovat alkaneet kopsahdella kauppoihin ja kioskeihin. Tiedossa on makoisia hetkiä sarjakuvannälkäisille lomalaisille. Tässä muutamia poimintoja ankkakesän antimista.

Taskarissa 390 pistäydytään tutun toilailun ja toikkaroinnin ohessa myös jalkapallon EM-kisoissa. Toimituksessa tirskuttiin eritoten tarinalle, jossa Roope-setä ryhtyy ansaintamielessä Italian maajoukkueen muonittajaksi. Ruoka kyllä maistuu palloilijoille, mutta pelaaminen ei. Onko kokki joukkueen kehnon kisakunnon takana?

Teemataskari 29 puolestaan on omistettu kokonaan jalkapallolle – sen kertoo jo nimikin: Kymppipaikka. Kirjassa on huippujännittävä kuusiosainen jatkis, jossa Tupu, Hupu ja Lupu seikkailevat ympäri maailmaa junnuiksi kutistuneiden futaritähtien kanssa. Saattavatpa he siinä sivussa pelastaa koko maailmankin.

Järkälemäinen Jumbo 22 Vesimiehen aika taas kätkee kansiensa väliin monenmoisia makupaloja Murrysta Vicariin. Esimerkiksi tarinassa Hessu Gutenberg selviää, kuinka hervottomasta sattumuksesta kirjapainotaito saikaan alkunsa... Uskokoon tarun, ken tahtoo!

Iines-pokkarista on nyt ilmestynyt jo kymmenes numero. Kirjan Kesän paras päivä hulvattominta antia on kenties se, kun Riitta Hanhi auttaa rakkaudesta riutuvaa urheilijankörilästä valloittamaan nirson ihastuksensa – arvaamattomin seurauksin totta kai.

Kesämökin sarjakuvahyllyn viimeisen paikan täyttää Aku Ankan loma-albumi 1/12 Kesällä kerran, joka on kookas paketti ankallishupia tulvillaan. Sen kansiin mahtuu myös minikokoinen Älypää-osia täynnä visaisia puuhia. Heinäkuussa sitten ilmestyy varsinainen Aku Ankan Älypää, jonka avulla ankkafanin aivosolut viimeistään välttävät kesäterän.

Suloista sarjissuvea!

Hihhei! Aku Ankan joulukalenteri on auki.

Jo liki perinteiseen tapaan joulukalenterin jokaisen luukun takaa löytyy hauska sarjakuva, jossa ankkalinnalaiset tutut valmistautuvat talven ihanimman juhlan viettoon. Kaikkiin tarinoihin liittyy myös kysymys, johon vastaamalla osallistut perinteiseen joulukalenterikilpailuumme. Klikkaa tästä, niin pääset Lataamoon ja joulukalenterin pariin.

Vastaamassa kannattaa käydä ihan joka päivä, sillä pääpalkinnon lisäksi arvomme pitkin joulukuuta yllätyspalkintoja! Lisäksi voittomahdollisuutesi napata muhkea pääpalkinto tietenkin paranevat mitä useammin käyt vastaamassa.

Pääpalkintona arvotaan muhkea pelipaketti – PlayStation 4 -konsoli ja Lego Marvel Super Heroes -peli. Pääpalkinto arvotaan Nuutin päivänä 13. tammikuuta 2018. Niin pääpalkinnon kuin yllätyspalkintojenkin voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Helsingin Ateneumissa avautui tiistaina 3. lokakuuta upea Ankallisgalleria-näyttely, jossa Suomen taiteen klassikkoteoksista nähdään ankallistetut versiot. Näyttely on avoinna aina helmikuun 2018 loppuun asti.

Aku Ankka -lehdessä on eletty koko vuosi 2017 ikään kuin rinnakkaistodellisuudessa satavuotisen Suomen kunniaksi, kun Suomen historian tapahtumien on seurattu tapahtuvan räpylävinkkelistä Kari Korhosen käsikirjoittamissa ja piirtämissä Suomi 100 -tarinoissa. Rinnakkaistodellisuus huipentuu nyt Ateneumin taidemuseossa nähtävässä näyttelyssä, jossa on esillä kaiken kaikkiaan 13 taideteosta. Teokset on luonnollisesti lainattu Ankkalinnan johtavasta taidemuseosta Ankallisgalleriasta.

Ankallisgallerian taiteilijoita ovat Alpertti AatelvilttiAltti FasaaniAkseli Kala-KallelaArvi LiljalunttiEino MaininkinenHuuko Simpura sekä Nantti Vonrikti. Kuuluisimpiin teoksiin kuuluvat muun muassa Ankanpoika ja varisElämäntaiteilija Hannu HanhiIltaa ja köyhyyttä kohtiLeikkiviä ankanpoikia rannalla sekä Taistelevat ankat.

Apuna ovat olleet Aku Ankan piirtäjistä Kari Korhonen, Don Rosa, Ulrich Schröder ja Daan Jippes sekä vielä Kati Kovacs.