Uusimman Akkarin välissä oli liuta tarroja, joiden seassa oli akuankkojen ja muiden lomassa myös sellaisia omituisuuksia kuin #viikonloppu ja #perusmeininki. Mistä on kyse? Se selviää tästä.

Lehden välissä olleen tarra-arkin kuvat puhunevat puolestaan, joten ei niistä sen enempää, mutta miksi ihmeessä mukana on myös tekstejä, joiden eteen on vieläpä isketty risuaita (#)? No, tietysti siksi, että Aku Ankka on ankkamaisen takaperoiseen tyyliin tuonut sosiaalisen median (jonka syövereissä noita risuaidalla merkittyjä hashtageja siis käytetään kertomaan kuvan merkityksestä) pois sähköisestä ympäristöstä.
Kääk, höhöö, perusmeininki ja akuankkapäivä eivät myöskään selityksiä kaipaa, mutta mitä ovat ”meitsie” ja ”kääksie”? Meitsie on tietenkin suomennos kansainvälisestä ilmauksesta ”selfie”, joka tarkoittaa yksinkertaisesti itse otettua omakuvaa. Kääksie taas on kuva tilanteesta, jossa homma ei ole sujunut ihan nuottien mukaan, vaan on tapahtunut jotakin odottamatonta ja luultavasti myös jossain määrin epämiellyttävää. Esimerkiksi toimituksessa tyypillinen kääksien paikka olisi vedospinkan päälle hallitsemattomasti hulahtanut kahvi.
Sattuuko itsellesi kääksie-tilanteita harva se päivä? Jaa ne muidenkin iloksi Instagramissa ja Twitterissä! Toimitus seuraa hashtagia #kääksie ja poimii parhaat kuvat Ankstagramin kuvavirtaan!

Aku Ankka räpylöi sosiaalisessa mediassa niin Facebookissa, Twitterissä kuin Instagramissakin.

Hihhei! Aku Ankan joulukalenteri on auki.

Jo liki perinteiseen tapaan joulukalenterin jokaisen luukun takaa löytyy hauska sarjakuva, jossa ankkalinnalaiset tutut valmistautuvat talven ihanimman juhlan viettoon. Kaikkiin tarinoihin liittyy myös kysymys, johon vastaamalla osallistut perinteiseen joulukalenterikilpailuumme. Klikkaa tästä, niin pääset Lataamoon ja joulukalenterin pariin.

Vastaamassa kannattaa käydä ihan joka päivä, sillä pääpalkinnon lisäksi arvomme pitkin joulukuuta yllätyspalkintoja! Lisäksi voittomahdollisuutesi napata muhkea pääpalkinto tietenkin paranevat mitä useammin käyt vastaamassa.

Pääpalkintona arvotaan muhkea pelipaketti – PlayStation 4 -konsoli ja Lego Marvel Super Heroes -peli. Pääpalkinto arvotaan Nuutin päivänä 13. tammikuuta 2018. Niin pääpalkinnon kuin yllätyspalkintojenkin voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Helsingin Ateneumissa avautui tiistaina 3. lokakuuta upea Ankallisgalleria-näyttely, jossa Suomen taiteen klassikkoteoksista nähdään ankallistetut versiot. Näyttely on avoinna aina helmikuun 2018 loppuun asti.

Aku Ankka -lehdessä on eletty koko vuosi 2017 ikään kuin rinnakkaistodellisuudessa satavuotisen Suomen kunniaksi, kun Suomen historian tapahtumien on seurattu tapahtuvan räpylävinkkelistä Kari Korhosen käsikirjoittamissa ja piirtämissä Suomi 100 -tarinoissa. Rinnakkaistodellisuus huipentuu nyt Ateneumin taidemuseossa nähtävässä näyttelyssä, jossa on esillä kaiken kaikkiaan 13 taideteosta. Teokset on luonnollisesti lainattu Ankkalinnan johtavasta taidemuseosta Ankallisgalleriasta.

Ankallisgallerian taiteilijoita ovat Alpertti AatelvilttiAltti FasaaniAkseli Kala-KallelaArvi LiljalunttiEino MaininkinenHuuko Simpura sekä Nantti Vonrikti. Kuuluisimpiin teoksiin kuuluvat muun muassa Ankanpoika ja varisElämäntaiteilija Hannu HanhiIltaa ja köyhyyttä kohtiLeikkiviä ankanpoikia rannalla sekä Taistelevat ankat.

Apuna ovat olleet Aku Ankan piirtäjistä Kari Korhonen, Don Rosa, Ulrich Schröder ja Daan Jippes sekä vielä Kati Kovacs.