Joulukuun viides vietettiin ankallispäivää, ja saman viikon keskiviikkona ilmestyi ankallispäivän erikoisnumero, jossa nähtiin mm. Mikin asuntovaunu -sarja. Kyseisen sarjan voi katsoa myös animaationa!

Suuri yleisö näki Ben Sharpsteenin ohjaaman Mickey’s Trailer lyhytfilmin ensimmäisen kerran vuonna 1938. Käsikirjoituksesta vastannut Jack Kinney, joka on muuten lukuisia sarjakuvakäsikirjoituksia rustanneen Dick Kinneyn veli, on pitänyt huolen, että seitsemään ja puoleen minuuttiin mahtuu lukuisia naurunhörähdyksiä. Höhöttelyistä on toki kiittäminen hahmot filmiin loihtineita animaattoreitakin – Akun ja Hessun eritahtiin avautuvien silmien tunnelmaan samaistuu väkisinkin. Ainakin aikaisin aamulla.

Mikäli haluaa nähdä vielä yhden version Mikin asuntovaunusta Akkarissa 49/2014 olleen ruutukaappauksista koostuneen sarjan ja filmin lisäksi, kannattaa vierailla Aku Ankka Lataamossa, josta löytyy ihan perinteinen sarjakuvatarina.

Hihhei! Aku Ankan joulukalenteri on auki.

Jo liki perinteiseen tapaan joulukalenterin jokaisen luukun takaa löytyy hauska sarjakuva, jossa ankkalinnalaiset tutut valmistautuvat talven ihanimman juhlan viettoon. Kaikkiin tarinoihin liittyy myös kysymys, johon vastaamalla osallistut perinteiseen joulukalenterikilpailuumme. Klikkaa tästä, niin pääset Lataamoon ja joulukalenterin pariin.

Vastaamassa kannattaa käydä ihan joka päivä, sillä pääpalkinnon lisäksi arvomme pitkin joulukuuta yllätyspalkintoja! Lisäksi voittomahdollisuutesi napata muhkea pääpalkinto tietenkin paranevat mitä useammin käyt vastaamassa.

Pääpalkintona arvotaan muhkea pelipaketti – PlayStation 4 -konsoli ja Lego Marvel Super Heroes -peli. Pääpalkinto arvotaan Nuutin päivänä 13. tammikuuta 2018. Niin pääpalkinnon kuin yllätyspalkintojenkin voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Helsingin Ateneumissa avautui tiistaina 3. lokakuuta upea Ankallisgalleria-näyttely, jossa Suomen taiteen klassikkoteoksista nähdään ankallistetut versiot. Näyttely on avoinna aina helmikuun 2018 loppuun asti.

Aku Ankka -lehdessä on eletty koko vuosi 2017 ikään kuin rinnakkaistodellisuudessa satavuotisen Suomen kunniaksi, kun Suomen historian tapahtumien on seurattu tapahtuvan räpylävinkkelistä Kari Korhosen käsikirjoittamissa ja piirtämissä Suomi 100 -tarinoissa. Rinnakkaistodellisuus huipentuu nyt Ateneumin taidemuseossa nähtävässä näyttelyssä, jossa on esillä kaiken kaikkiaan 13 taideteosta. Teokset on luonnollisesti lainattu Ankkalinnan johtavasta taidemuseosta Ankallisgalleriasta.

Ankallisgallerian taiteilijoita ovat Alpertti AatelvilttiAltti FasaaniAkseli Kala-KallelaArvi LiljalunttiEino MaininkinenHuuko Simpura sekä Nantti Vonrikti. Kuuluisimpiin teoksiin kuuluvat muun muassa Ankanpoika ja varisElämäntaiteilija Hannu HanhiIltaa ja köyhyyttä kohtiLeikkiviä ankanpoikia rannalla sekä Taistelevat ankat.

Apuna ovat olleet Aku Ankan piirtäjistä Kari Korhonen, Don Rosa, Ulrich Schröder ja Daan Jippes sekä vielä Kati Kovacs.